reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

To tak jak juz ktoras z dziewczyn pisala - gozdziki ratuja zycie w takiej sytuacji! Rozgryzc i zuc w miejscu zapalenia [emoji5] Ewentualnie czosnek.
Ja gryźć nie mogę cała szczęka mnie boi taki stan zapalny mam ze jadę teraz do dentysty zobaczymy co dokotorowa powie może mnie jakoś poratuje jakimś znieczuleniem później pewnie antybiotyk taki które mogą ciężarne brać bo bez tego się nie obejdzie [emoji19]

reklama
Ja gryźć nie mogę cała szczęka mnie boi taki stan zapalny mam ze jadę teraz do dentysty zobaczymy co dokotorowa powie może mnie jakoś poratuje jakimś znieczuleniem później pewnie antybiotyk taki które mogą ciężarne brać bo bez tego się nie obejdzie [emoji19]
Przy stanie zapalnym, Jeżeli jeszcze jest ropa to ból nie zniknie bez antybiotyki. Współczuję. Ból zęba to chyba najgorszy ból.

Dziewczyny czy planujecie chodzić do szkoły rodzenia? Kiedy ruszacie na pierwsze zakupy ?

Ze szkołą rodzenia się zastanowię, w 1.ciązy nie chodziłam, ale w sumie parte miałam może 20minut to te moje oddychanie widocznie dało radę jakoś ;)
A zakupy w II trymestrze, myślę, że po wynikach testu Pappa, czyli gdzieś w połowie maja zacznę:)

Bardzo bym chciała, ale na zwolnieniu to mogę sobie pomarzyć.
Jak tylko zrobiłam test kupiłam 2 czapeczki.
Będę robiła zakupy online chyba, albo przez rodzinę, bo fajne sklepy są daleko ode mnie, a sił mi brak.

Ja tylko online :D Młodemu praktycznie całą wyprawkę kupiłam przez neta, poza tym z samych wyprzedaży i okazyjnych cen czy allegro. od razu miałam wyprawkę na pół roku :laugh2:

Jak trzeba antybiotyk to trzeba, czasami stan zapalny jest gorszy od antybiotyku. Będzie dobrze! Ponoć właśnie w ciąży często wychodzą jakieś zaległe problemy z zębami, dlatego dobrze byłoby sprawdzić ich stan przed ciążą...

To jest niesamowite jak w kilka tygodni mala kropka zminia sie w takiego ludzika

Też tak myślę :) najpierw tylko główka i serduszko, a później już główka i rączki i nóżki :surprised: Teraz czekam na tę wizytę, na te prenatalne i tam będzie już chyba normalnie mały człowiek, ukształtowany :o:rofl2: Ale nie wiem czy da mi fotkę... szczerze wątpię :sorry2: Więc liczę na mojego tego 8 maja :tak:

Byłam u lekarza, był super, szkoda, że tak daleko :(

Wszystko dobrze, progesteron ok, kazał powoli odstawiać.
Dzidzia piękna i duża, 32 mm, machała rączkami <3 Widok Kruszynki dał mi masę dobrej energii :)))

Zobacz załącznik 848243
Ale świetne zdjęcie:)

Ja się nie odzywałam ale u mnie nic nowego. Wizyte u gina mam za tydzień w środę a dziś endokrynolog ! Obserwuje Was dziewczyny i mam nadzieję że dzis czujecie się lepiej niż ja bo to zdecydowanie nie jest dobry dzień:p

reklama
Do góry