reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
miałam już usg i pakiet badań z krwi i moczu. a Ty?
Też. Wszystko ok. Niepokoją mnie tylko bakterie w moczu, ale lekarz prowadzący powiedział, że zazwyczaj tak jest jak się robi badania w miejscu gdzie nie ma laboratorium... nie wiem co o tym myśleć ;(
Kolejne usg mam 28 kwietnia ;)

Karolina
Stresuję się bo to chyba normalne:) Ciężko mi na lajcie do tych badań podejść.. ale to nie jest tak, ze myślę o tym całymi dniami, paznokcie obgryzam i nie mogę się skupić. :D Po prostu mam to z tyłu głowy i już. Ale w pracy czas leci, po pracy wiadomo, a to obiad, a to z Młodym gdzieś jechać, pranie, prasowanie i takie tam, głowa ma zajęcie :laugh2:
Ja na wygibasy z mężem nie mam wielkiej ochoty :wink: Ale jak mnie skusi to nie narzekam :p Tylk on trochę się boi i rzadziej mnie zaczepia... cóz, jakoś musi dać radę z mniejszą cyklicznością ..przynajmniej na razie. Liczę, że II trymestr będzie ciekawszy :happy:

Dita_333 te siniaki pojawiają się po nocy, wiec nie kontroluję tego drapania, ale z tego co lekarz mówił to może być jakis problem z krzepnięciem krwi i dlatego ta cała lista badan.

Daj znać co ci wyszło w wynikach. Bardzo jestem ciekawa :)

19.04 kontrolne USG i znów mam stracha i wgl :(

Będzie dobrze. Wierze, że jest wszystko w porządku.

Hej :) witam wszystkie listopadowe Mamusie :) ja mam termin 5/12 listopada :)

Dopisać cię do tabelki na 1str.?

Też. Wszystko ok. Niepokoją mnie tylko bakterie w moczu, ale lekarz prowadzący powiedział, że zazwyczaj tak jest jak się robi badania w miejscu gdzie nie ma laboratorium... nie wiem co o tym myśleć ;(

A ile miałaś tych bakterii w moczu?
Mój ginekolog tez jak jest niedużo to się nie przejmuje nimi. I z reguły na następnym badaniu jest mniej albo wcale. Chyba, ze bardzo dużo by ich było..

Mama Zuzi i Antosia
Co takiego niemądrego napisałam, że tak oceniłaś mój post??? :confused::baffled:

zaufaj lekarzowi u mnie też się pojawialy w 1 ciąży, jezeli są w nieduzej ilosci to pewnie tylko zanieczyszczona próbka. ja w srodę mam wizytę i pewnie też usg :) na badanie usg geetyczne będę zapisywać się na poczatku maja

zaufaj lekarzowi u mnie też się pojawialy w 1 ciąży, jezeli są w nieduzej ilosci to pewnie tylko zanieczyszczona próbka. ja w srodę mam wizytę i pewnie też usg :) na badanie usg geetyczne będę zapisywać się na poczatku maja
ja mam genetyczne 9 maja. Słyszałam, że dr Świetlicki jest dobrym specjalistą. Do niego się zapisałam. A Ty masz kogoś konkretnego na oku w Medicover?

ja mam genetyczne 9 maja. Słyszałam, że dr Świetlicki jest dobrym specjalistą. Do niego się zapisałam. A Ty masz kogoś konkretnego na oku w Medicover?
ja w 1 ciąży chodziłam do dr Krasoń na te usg do szpitala i teraz też się chyba do niej zapiszę. Mam nadzieje, ze na sobote będa terminy, bo chcialabym na 12.
w necie ma rozne opinie, ale u nas fajnie wszystko pokazywała i opowiadała podczas usg. Robi echo serca plodu i wg mnie jest dobrym specjalista

Ostatnia edycja:
Swoją drogą to dzisiaj jakiś wyrzut mdłości mam :( Jest mega niedobrze, aż się pocę i słabo się robi. No masakra, myślałam, że będzie lepiej a nie gorzej :(:sorry2:

reklama

Ufam, ufam... Ale jednak mam to z tylu głowy:p
Wynik wg nie jest znacznie ponad normę bo wynosi 700. Powtórzę badanie w szpitalu, gdzie na miejscu jest laboratorium. Może rzeczywiście coś w tym jest, że próbki są transportowane i to często po czasie stąd taki wynik.

Do góry