reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć Dziewczyny:)
Mogę dołączyć?
jestem mamą Zuzi i Antosia. Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 22 lat, drugie w wieku 25 lat. Teraz spodziewamy się trzeciego bączka, mam 32 lata. Jestem w 9 tygodniu ciąży. Termin z OM mam na 14 listopada.
Pierwsza wizyta z usg zaliczona w 7 tc i wtedy usłyszałam najpiękniejszy dźwięk świata-bicie serduszka naszego dziecka :)
Witamy:)

reklama
@Balonsbalons hmmm... A nie miałaś wysokiej temperatury przy chorobie? Moja mama, która miewa skłonności to temperatury od 40° zwyż, ma sporo takich guzików w piersiach i pod pachą.. Takie choroby do prawie 44° miała trzy razy w życiu. Guzki kontrolowane, sprawdzane (mammografią też) - najprawdopodobniej zwapnienia po gorączce. Część sie wchlonela np po roku, niektóre już zostały.

czuję się słabiutko, dlatego w ten wtorek poszłam do mojej rodzinnej o zwolnienie z pracy. Mam ogromną nadzieję, że gin mi je przedłuży i będę je ciągnęła do końca ciąży. Nie mogę jeść, schudłam 4 kg, czuję się jak na kacu gigancie, w głowie karuzela i boli mnie brzuszek w dole jak na okres i często jajniki mocno kłują. Jak kichnę czy kaszlnę to jakaś masakra.
Dziś mamuś ugotowała kapuśniak na obiad i szczerze mówiąc nie myślałam, że będzie taki pyszny :)
teraz na podwieczorek i pewnie już kolację ugotowałam sobie kisiel, nie wiem czy mi przejdzie, ale może się uda.
Dodam jeszcze, że w pracy reakcja na ciąże pozytywna, dyrektor powiedział mi, że mam nie przerywać L4 i najwcześniej wrócić do pracy po macierzyńskim :) Wiem, że niektóre z Was miały problemy z pracodawcą (troche czytałam forum, ale całe nie sposób zaliczyć) :)

Tak, wiem, że statystyki. Ale lekarz mnie wysłał, wiek też mam odpowiedni :szok: To idę.. i zrobię... :sorry2: Z nadzieją i wiarą, że będzie oki :)
Oczywiście, że dzieci to skarb :tak: Chociaż powinni mieć je ludzie, którzy potrafią się tą miłością dzielić... Bo różne się paskudne rzeczy dzieją na tym świecie, a czasami jak słucham radia w pracy to idzie się za głowę złapać... Jak to "mamusie" czy "tatusiowe" kochają swoje bądź przysposobione dzieci. Takim to bym podwiązała jajniki :oo:

Sorki, źle zrozumiałam :)

Układasz sobie suwak ze strony z suwaczkami, może być suwaczki. com, a później wklejasz tutaj, we własną sygnaturę :D

Mialam na mysli normalnych ludzi...nie jakis z zaburzeniami psychicznymi..nie potrafie sluchac tych przykrych wydarzen..Maz wie ze powtarzac mi tych smutnych historii z udzialem dziecil nie może bo dlugo potem zapomniec nie potrafię i Mnie to strasznie przygnebia:(:(:(:(

hej zrobiałam dzisiaj badania na różyczkę hiv itd, ale nie wiem jak je zinterpretować, proszę o pomoc :
Wirus zapalenia wątroby typ B Antygen HBs NIEREAKTYWNY
HCV przeciwciała Przeciwciała anty HCV NIEREAKTYWNY
Wirus różyczki (Rubella virus) Przeciwciała w kl. IgG 18,56 IU/ml
Cytomegalowirus (CMV) Przeciwciała w kl. IgG 72,15 U/ml
Cytomegalowirus (CMV) Przeciwciała w kl. IgM 0,27 Index
Wirus HIV HIV Ag/Ab (Combo) NIEREAKTYWNY

Czy któraś z Was zamówiła lub widziała na żywo segregator od mamaginekolog ? Zastanawiam się czy zamówić ..chociaż opinii pozytywnych czytałam mnóstwo :)

Hej dziewczyny,

Ja juz po wizycie. Przedstawiam Wam moje 6 mm szczescia wraz z bijacym serduszkiem (121)[emoji7]

Termin wciaz rozjechany - z OM 27/11, ze wstepnego USG 03/12, takze bede pisac troche rozkrokiem i tu i tu [emoji4]

Ciaza mlodsza niz myslalam, bo 6t3d wg USG, ale dostalam juz skierowanie na wszystkie badania i mam zalozona karte ciazy [emoji4] Nastepna wizyta za dwa tygodnie!

Ostatnia edycja:
reklama
Czy któraś z Was zamówiła lub widziała na żywo segregator od mamaginekolog ? Zastanawiam się czy zamówić ..chociaż opinii pozytywnych czytałam mnóstwo :)

Tak, ja mam i wlasnie wkladam w niego pierwsze papiery - dla mnie jest super, bo czuje sie dzieki niemu nieco bardziej zorganizowana!

Do góry