reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Wczorajsza beta 2638 dzisiejsza 2800 zbyt mały przyrost w dodatku krew a nie plamienie i raz wypadł mi skrzyp wielkości paznokcia także lekarka mi pow że tabl z progesteronem by mi teraz mogły zaszkodzić a nie pomoc.... za tydz lub 10dni muszę powtórzyć bete i zob czy spadnie ... oszalalam i szaleje dalej ;(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Przytulam :(

reklama
Wczorajsza beta 2638 dzisiejsza 2800 zbyt mały przyrost w dodatku krew a nie plamienie i raz wypadł mi skrzyp wielkości paznokcia także lekarka mi pow że tabl z progesteronem by mi teraz mogły zaszkodzić a nie pomoc.... za tydz lub 10dni muszę powtórzyć bete i zob czy spadnie ... oszalalam i szaleje dalej ;(

A czy nie możesz jechać na IP i się już teraz dowiedzieć co tam widać na USG? Nie musiałabyś się już tak stresować nie wiedząc co i jak.. trzymam kciuki oby było jednak wszystko dobrze!

Ostatnia edycja:

Przykro mi, mocno przytulam!

Rano z 3h miałam krew i skrzep teraz jakby na nowo plamienie ale koloru czerwono różowego eh sama już nie wiem co się dzieje może źle mi się to czyści albo coś już mam mnóstwo myśli i tyle wyczytałam na necie że to szok! Za tydz powtórzę bete. Na usg był tylko pecherzyk 5tyg a ż ost mies wychodziło 7t4d. Teraz już zglupialam bo jeżeli okaże się że mogłam wziąść te tabl z progesteronem a może faktycznie za mały był ten przyrost tak jak lekarka pow i ten skrzep i cała noc ból brzucha rano też masakra odkąd leżę jakby to ustalo... chyba swiruje

Rano z 3h miałam krew i skrzep teraz jakby na nowo plamienie ale koloru czerwono różowego eh sama już nie wiem co się dzieje może źle mi się to czyści albo coś już mam mnóstwo myśli i tyle wyczytałam na necie że to szok! Za tydz powtórzę bete. Na usg był tylko pecherzyk 5tyg a ż ost mies wychodziło 7t4d. Teraz już zglupialam bo jeżeli okaże się że mogłam wziąść te tabl z progesteronem a może faktycznie za mały był ten przyrost tak jak lekarka pow i ten skrzep i cała noc ból brzucha rano też masakra odkąd leżę jakby to ustalo... chyba swiruje

A jakbyś pojechała do szpitala na ip?

1. hej Dziewczyny ,
    Wracam od lekarza i sama nie wiem czy się cieszyć czy nie...
    Przed wizytą dla własnego bezpieczeństwa zbadałam TSH i progesteron, lekarz tylko zlecił mi mocz i morfologię.
    Trochę się przeraziłam wyników, bo wyszło, że mam TSH 4,14, A progesteron 19,3, więc wg tsh za wysokie, a progesteron za niski.
    Na to mój lekarz stwierdził, że wynik tsh mieści się w normie, nigdy nie byłam leczona, więc nie muszę mieć książkowe 1,5 max.
    Progesteron wg niego mógłby być wyższy, ale nie jest zły i luteiny nie potrzebuje, dodam, że już raz byłam w ciąży i poprzednia ciąża była obumarła.
    Co do usg, to ciąża mniejsza o 5 dni względem OM, tym bym się nie przejmowała, aż tak, ale serce niby 100 uderzeń na minutę, lekarz mówił, że nie jest szybkie, ale się może unormować i rozkręcić, a ja czytałam że w końcówce 6 tyg powinno byc co namniej 110... strasznie się boję :(
    Poradźcie mi proszę, czy jest, aż tak źle ? Zasięgnąć opinii innego lekarza ? Mój co prawda jest ordynatorem i powinien znać się na rzeczy...
Wcześniej się nie odzywałam, ale Was podczytuje.
Musiałam Ci odpisać.
W czerwcu ubiegłego roku moje dziecko przestało się rozwijać i miałam zabieg.
Tym razem gin powiedział, że jak tylko zobaczę 2 kreski mam przyjść po luteine i tak się stało.
Kazał mi zrobić tsh wyszło mi 3,45 przepisał mi euthyrox od razu kazał po receptę przyjechać.
Idź do innego gina i myśl pozytywnie.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wcześniej się nie odzywałam, ale Was podczytuje.
Musiałam Ci odpisać.
W czerwcu ubiegłego roku moje dziecko przestało się rozwijać i miałam zabieg.
Tym razem gin powiedział, że jak tylko zobaczę 2 kreski mam przyjść po luteine i tak się stało.
Kazał mi zrobić tsh wyszło mi 3,45 przepisał mi euthyrox od razu kazał po receptę przyjechać.
Idź do innego gina i myśl pozytywnie.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym tsh to jest masakra. Jeden endo powiedział mi ze mam przyjść od razu jak dowiem się ze jestem w ciazy, a drugi ze nie ma co przychodzić przed 12 tygodniem. A przecież to w pierwszym trymestrze wynik musi być najniższy, mniej niż 2,5 a najlepiej koło 1. Oczywiście poszłam od razu, w tym tygodniu mam kontrole i badanie i stresuje się czy i ile spadło. Miałam 4,93 już po euthyroxie. Teraz mam zwiekszona dawkę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry