reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, które martwiły się plamieniami, co u Was?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Na razie plamienia u mnie ustąpiły. Dzisiaj odpoczywam i zamierzam cały weekend się oszczędzać. Wizyta dopiero w poniedziałek. Chyba zwariuje do tego czasu.

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Na razie plamienia u mnie ustąpiły. Dzisiaj odpoczywam i zamierzam cały weekend się oszczędzać. Wizyta dopiero w poniedziałek. Chyba zwariuje do tego czasu.

Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja tez dziś leżę prawie cały dzień. Zaliczyłam dwie cudowne[emoji12]drzemki. Poza tym staram sie wyluzować i nie martwić.

Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja tez dziś leżę prawie cały dzień. Zaliczyłam dwie cudowne[emoji12]drzemki. Poza tym staram sie wyluzować i nie martwić.

Z drzemkami u mnie trochę gorzej. Córcia nie dałaby mi pospać [emoji6] ale i tak jest kochana[emoji7] wie, że źle się czuję i bardzo się stara. Mówi, że teraz ona będzie się mną zajmować [emoji16]

Powiedzcie mi jak to ogarnac [emoji23] ide jutro do labo z moczem. Mocz ma byc poranny.. wstaje kolo 7/8 z pelnym pecherzem wiec pewnie sikne i zaraz polece z nim, ale ja w nocy budze sie co chwile, jakos co 1.5-2 h..Nawet o 6 rano [emoji23] myslicie ze wynik bedzie miarodajny jesli ten mocz bedzie ze 2 godziny wczesniej upuszczany? Wiecie o co chodzi? Bo tak jakos po amerykansku napisalam [emoji23]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Powiedzcie mi jak to ogarnac [emoji23] ide jutro do labo z moczem. Mocz ma byc poranny.. wstaje kolo 7/8 z pelnym pecherzem wiec pewnie sikne i zaraz polece z nim, ale ja w nocy budze sie co chwile, jakos co 1.5-2 h..Nawet o 6 rano [emoji23] myslicie ze wynik bedzie miarodajny jesli ten mocz bedzie ze 2 godziny wczesniej upuszczany? Wiecie o co chodzi? Bo tak jakos po amerykansku napisalam [emoji23]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Link do: Mocz do badania - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet - rozwieje wszystkie watpliwosci ;)

Dziewczyny ja od 2009 roku gdy pojawiły się pierwsze oznaki mojej choroby i zaczęłam wędrówki po lekarzach odkryłam straszną rzecz. Lekarze którzy są dostępni za darmo rzadko się starają. Spotkałam się ze straszną niekompetencją. Z tymi prywatnymi też różnie bywa. Przez 10 lat tylko 2 zasłużyło według mnie na miano prawdziwego lekarza. Myślałam, że jak zajdę w ciążę to będzie już z górki i nie będę musiała wydawać kupy kasy na opiekę medyczną. Mam abonament z pracy w medicaver do którego dodatkowo dopłacam aby mieć większy zakres opieki. I co się okazało. Niestety znowu okazało się że są niekompetentni. Za ostatnią wizytę u ginekologa zapłaciłam 300 zł. Ale było warto. Super sprzęt. Lekarz wysokiej klasy specjalista, który pracuje w szpitalu klinicznym na patologii ciazy. W medicover jestem teraz tylko po skierowania na badania żeby za nie płacić ( chociaż nie na wszystkie chcą dac- A wszystkie mam w abonamencie za darmo). Lekarzą z medicover nie daje się już badać ani robić usg. Po co ? Żeby znowu usłyszeć że j3st tragedia. Lata temu jeden cymbał powiedział mi, że mam raka. Orzekł to na podstawie zdjęcia usg. Powiedział że to potworniak. Jak zobaczył moją minę to powiedział żeby się nie martwić bo to niezłośliwu nowotwór. A teraz inna baba mówi że ciąża pozamaciczna na 99 % I mam nie wesoło ale po wszystkim jak już mnie odratuja to jest in vitro. Ręce opadają.

Z tego co się orientuję to w medicoverze po okazaniu karty ciąży badania z danego pakietu, które są wypisane w tabelce do limitu są bezpłatne.

2 raz bede da NHS tutaj i nie ma takiego traktowania na szczescie jak i wiyty sa na godzine a nie jakies czekanie w kolejkach takze chociaż tyle. Co do tego jak traktuja czlowieka to mi sie bardzo podobało z cora . zobaczymy tym razem

Folka przynajmniej przekonalas sie wczesniej niz pozniej z kim masz doczynienia takze tylko na dobre wyjdzie:) albo cos dziala w obie strpny albo w ogole

Mi sie wlosy przetluszczaja szybciej..takze zaczyna sie

W ogole w nocy znow budze sie na siusiu..ide jak zombie..i najgorsze kiedy czuje ze pecherz mi malo nie peknie... A po mam takie kłucia ..chyba pecherz? ze az mi sie z kibelka nie chce wstawac..chyba budzik ustawie by mnie budzil wczesniej lol

Asiekasiek90 i jak??????
Z sikaniem nocą mam dokładnie tak samo, niby nie czuje ze mi się bardzo chce ale jednoczesnie jakby miało mi pęcherz rozsadzic i juz po wszystkim tez czuje klucie.

reklama
  1. hej Dziewczyny ,
    Wracam od lekarza i sama nie wiem czy się cieszyć czy nie...
    Przed wizytą dla własnego bezpieczeństwa zbadałam TSH i progesteron, lekarz tylko zlecił mi mocz i morfologię.
    Trochę się przeraziłam wyników, bo wyszło, że mam TSH 4,14, A progesteron 19,3, więc wg tsh za wysokie, a progesteron za niski.
    Na to mój lekarz stwierdził, że wynik tsh mieści się w normie, nigdy nie byłam leczona, więc nie muszę mieć książkowe 1,5 max.
    Progesteron wg niego mógłby być wyższy, ale nie jest zły i luteiny nie potrzebuje, dodam, że już raz byłam w ciąży i poprzednia ciąża była obumarła.
    Co do usg, to ciąża mniejsza o 5 dni względem OM, tym bym się nie przejmowała, aż tak, ale serce niby 100 uderzeń na minutę, lekarz mówił, że nie jest szybkie, ale się może unormować i rozkręcić, a ja czytałam że w końcówce 6 tyg powinno byc co namniej 110... strasznie się boję :(
    Poradźcie mi proszę, czy jest, aż tak źle ? Zasięgnąć opinii innego lekarza ? Mój co prawda jest ordynatorem i powinien znać się na rzeczy...

Do góry