Kraków.Ja w Warszawie nigdy nie miałam problemu z lekarzami, a korzystam juz prawie 8 lat. A w jakim miescie korzystasz? Ja w Warszawie
reklama
MangoWawa
Fanka BB :)
a co myślisz o biciu serca?
Ja nie miałam tak wcześnie sprawdzanego tętna maluszka, ale w necie czytałam, że te wartości rosną chyba do 10 tygodnia.
Około 5. tygodnia ciąży serce dziecka zaczyna bić. W tym czasie prawidłowe tętno płodu jest niemal takie samo jak tętno matki i wynosi około 80-85 uderzeń na minutę. Od 5. tygodnia ciąży tętno zwiększa się każdego dnia o około 3 uderzenia na minutę. Dzięki temu procesowi lekarze są w stanie dokładnie określić wiek płodu podczas badania USG
To tekst z:
Link do: Wysokie tętno płodu
netka.
- hej Dziewczyny ,
Wracam od lekarza i sama nie wiem czy się cieszyć czy nie...
Przed wizytą dla własnego bezpieczeństwa zbadałam TSH i progesteron, lekarz tylko zlecił mi mocz i morfologię.
Trochę się przeraziłam wyników, bo wyszło, że mam TSH 4,14, A progesteron 19,3, więc wg tsh za wysokie, a progesteron za niski.
Na to mój lekarz stwierdził, że wynik tsh mieści się w normie, nigdy nie byłam leczona, więc nie muszę mieć książkowe 1,5 max.
Progesteron wg niego mógłby być wyższy, ale nie jest zły i luteiny nie potrzebuje, dodam, że już raz byłam w ciąży i poprzednia ciąża była obumarła.
Co do usg, to ciąża mniejsza o 5 dni względem OM, tym bym się nie przejmowała, aż tak, ale serce niby 100 uderzeń na minutę, lekarz mówił, że nie jest szybkie, ale się może unormować i rozkręcić, a ja czytałam że w końcówce 6 tyg powinno byc co namniej 110... strasznie się boję
Poradźcie mi proszę, czy jest, aż tak źle ? Zasięgnąć opinii innego lekarza ? Mój co prawda jest ordynatorem i powinien znać się na rzeczy...
Jak masz taką możliwość, to jak najszybciej idź do innego lekarza. Chociażby po to, aby się upewnić, że jest dobrze. Ewentualnie dla wprowadzenia odpowiedniego leczenia.
Trzymam mocno kciuki za maleństwo.
AsiekAsiek.90
Zaangażowana w BB
Ja po wizycie... jestem załamana plamienia nie ustały na usg jest pecherzyk z plodem ale skierowała mnie dziś na bete i jutro z samego rana jeżeli chociaż trochę bd wyższa od jutra bd brała tabl z progesteronem jeśli nie to już kończyć nie muszę;( czyli że ciąża obumarla ..... przepraszam was płacze cały czas mój M też jest zdolowany.. niewierze po prostu ... jeszcze dzis wydalam 260f na lekarzy mam dość już wszystkiego . ;(;(
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
netka.
Ja po wizycie... jestem załamana plamienia nie ustały na usg jest pecherzyk z plodem ale skierowała mnie dziś na bete i jutro z samego rana jeżeli chociaż trochę bd wyższa od jutra bd brała tabl z progesteronem jeśli nie to już kończyć nie muszę;( czyli że ciąża obumarla ..... przepraszam was płacze cały czas mój M też jest zdolowany.. niewierze po prostu ... jeszcze dzis wydalam 260f na lekarzy mam dość już wszystkiego . ;(;(
Przytulam mocno.
I mimo wszystko czekam na dobre wieści.
Biedna :* ale sama mówisz, że trzeba czekać do jutra na wyniki bety. Wierzę, że będzie dobrze i mocno trzymam za Was kciuki! :* wiem, że te chwile są strasznie trudne dopóki nic nie jest pewne... Żadne słowa nie pocieszą - po prostu musisz czekać na wyniki - ale my tu wszystkie jesteśmy z Tobą myślami! :*Ja po wizycie... jestem załamana plamienia nie ustały na usg jest pecherzyk z plodem ale skierowała mnie dziś na bete i jutro z samego rana jeżeli chociaż trochę bd wyższa od jutra bd brała tabl z progesteronem jeśli nie to już kończyć nie muszę;( czyli że ciąża obumarla ..... przepraszam was płacze cały czas mój M też jest zdolowany.. niewierze po prostu ... jeszcze dzis wydalam 260f na lekarzy mam dość już wszystkiego . ;(;(
AsiekAsiek.90
Zaangażowana w BB
Dziękuję, oby to plamienie nie sugerowalo poronienia ;( zwariuje do jutra [emoji22] [emoji22] [emoji22] [emoji22] [emoji22] [emoji22]Biedna :* ale sama mówisz, że trzeba czekać do jutra na wyniki bety. Wierzę, że będzie dobrze i mocno trzymam za Was kciuki! :* wiem, że te chwile są strasznie trudne dopóki nic nie jest pewne... Żadne słowa nie pocieszą - po prostu musisz czekać na wyniki - ale my tu wszystkie jesteśmy z Tobą myślami! :*
Trzymam kciuki za Was i czekam na dobre wieści! [emoji8]Ja po wizycie... jestem załamana plamienia nie ustały na usg jest pecherzyk z plodem ale skierowała mnie dziś na bete i jutro z samego rana jeżeli chociaż trochę bd wyższa od jutra bd brała tabl z progesteronem jeśli nie to już kończyć nie muszę;( czyli że ciąża obumarla ..... przepraszam was płacze cały czas mój M też jest zdolowany.. niewierze po prostu ... jeszcze dzis wydalam 260f na lekarzy mam dość już wszystkiego . ;(;(
AsiekAsiek.90
Zaangażowana w BB
Dziękuję wam dziewczyny jesteście kochane!!! Dam znać co i jak jutro oby było wszystko dobrze [emoji22]
reklama
Wiem. To z pewnością będzie jedna z gorszych nocy... Ale musisz wierzyć! Już dużo tu było pisane o plamieniach więc nie będę się powtarzała. Pamiętaj, że wszystko może się zdarzyć i warto w to wierzyć. Bądźcie z mężem razem w tej niepewności - bliskość pomaga. Mimo wszystko życzę spokojnej nocy.Dziękuję, oby to plamienie nie sugerowalo poronienia ;( zwariuje do jutra [emoji22] [emoji22] [emoji22] [emoji22] [emoji22] [emoji22]