reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej.
Nadrobilam was.
Odkrylam ze na wszystko pomaga mi powietrze wiec dzisiaj mieszkam na balkonie haha.
Jutro mam USG. Ciekawe czy mi zawroty głowy nie pokrzyżoją planów

reklama
hej dziewczyny ja byłam dziś na badaniach pierwszych dość że masę ich było to jeszcze mnie tak pokuli że masakra ręka siwa :(. Mam nadzieje że następnym razem będzie ich mniej

Kuli cie kilka razy? A nie mogli kilku fiolek z jednego wklucia pobrac???

Co do banan. Ja sie skupie na przeziernosci karkowej ktora maja robic teraz na tym pierwdzym scanie..a potem juz usg genetyczne tez szczegolowe po 20tyg.
Te testy papa to chyba więcej strachu napedzaja niz to warte jak czytam

Mi wyszly siwki juz w tamtym roku i raczej mysle by przerzucic sie na typowa farbe ale nie sklepowa.. Przyzwyczailam sie ze mam ciemniejsze wlosy niz moje ..malo farbowalam wstecz ale teraz gdy sie siwki pojawiaja to nie zostawię tego tak:p

W poprzednich ciazach bez amoniaku farbowalam w 3 trymestrze...a wczesniej uzywalam henny
Teraz juz mam dosc i czekam...ale po prostu czuje sie okropnie mimo iz nie mam odcietego odrostu! Te siwki mnie irytują strasznie!!!!!
Jak i Cera mnie irytuje strasznie ! Mam kaszke na twarzy gdzie ja na twarzy z reguly nie mam wypryskow!
Pozatym mam cos z wechem... Maz sie smieje juz ze mnie..perfum nie moge uzywac..dzis uzylam ociupinke i bylo mi dlugo niedobrze...czuje ze cos jest popsute choc Maz uwaza ze nie jest i to zjada:/
Zapachy w domu poszly out! Nie daj Boze mi swieczki odpala..!
A kotlet z piersi smakowal mi jak ryba chwilami hah lol

I moja kochana aktivia...zrobiła sie za slodka!!!!
Niegdy nie lubilam jak cos bylo dla mnie przeslodzone i zawsze wybieram te jogurty warte świeczki ale teraz no dramat..
Wypuscili taki fajny mix w aktivi ..ziarna itd i jest dla mnie nie zjadliwe:(
Kawy nie pije..odrzucilo mnie a herbaty prawie nie slodze choc wczesniej pol lyzeczki uzywalam.

Piszecie ze malo objawow macie..ja z corka myslalam ze mialam mdlosci ale w porownaniu z tym co czulam teraz. To zdecydowanie tamte mdlosci to bylo takie Nic. Czulam sie wtedy bardzo dobrze!!
I pamiętam jak koleżanki z forum umieraly z tych zdublowwnych dolegliwości a ja die cieszyłam ze tak lekko to przechodzę bo tak mi dziewczyny nodule .. Ze mam dobrze .

A ktos napisal ze martwi sie czy jakas czynnością nie zaszkodzi fasolce ..
To napisze ze w zdrowej ciazy . bez krwiakow czy innych anomali jak lozysko w zlym miejscu itp. , podstawowe czynności, cwiczenia dla kobiet w ciazy. Ruch, nie powinny zaszkodzic fasolce!
Moja mama do porodu jezdzila na rowerze

Tez któregoś dnia przeczytalam cos o poronieniu..czulam ze powinnam omijac te tematy teraz ..no ale ... Dokonczylam temat i tak sie zestresowalam ze ledwo zasnelam. Czulam ze bolal mnie brzuszek z tych nerwow i powiedziałam sobie Ze nigdy wiecej takich przezyc..zdarzyc sie moze wszystko na kazdym etapie i dlatego trzeba gleboko wierzyc ze bedzie dobrze!
Kazdy organizm jest inny!

Co do lekarzy ich odmiennego zdania co powinno sie suplementowac ..moze maja w tym jakis pozytek ?

Ostatnia edycja:
Ja niedaje już rady ż tymi mdlosciami nic tylko leżeć dostałam od rodzinnego elektrolity nic mi niepomaga od rana do wieczora niech to juz się skończy myślałam że tylko ż rana a tu przez cały dzień budzę się i zasypiam ż mdlosciami i jak tu się cieszyc ciąża

Może wy coś polecacie na mdłości imbir próbowałam woda z cytryną też leki też niepomagaja
Pomóżcie l

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja niedaje już rady ż tymi mdlosciami nic tylko leżeć dostałam od rodzinnego elektrolity nic mi niepomaga od rana do wieczora niech to juz się skończy myślałam że tylko ż rana a tu przez cały dzień budzę się i zasypiam ż mdlosciami i jak tu się cieszyc ciąża

Może wy coś polecacie na mdłości imbir próbowałam woda z cytryną też leki też niepomagaja
Pomóżcie l

No nie wiem co ci kochana doradzic.
Mi w miare przeszlo a kiedy mialam te odruchy wymiotne to staralam sie nie jesc tego co mnie strasznie mdlilo i cofalo..a juz napewno nie gotowałam bo zapachy mnie dobijaly..maz przejal paleczke..najlepiej mi wchodza zupy teraz... I napewno nie najadaj sie za bardzo jesli w ogole jestes w stanie cos przelknac..podjadalam tez orzeszki .taki mix
Tez mialam od rana do wieczora i nadal czasem cos mi stoi w gardle..badz niedobrze mi sie robi na jakis zapach ale juz jest lepiej. zdecydowanie
Jeszcze troszke i moze sie uspokoi

Nadrobiłam ;) nie miałam czasu ostatnio ;p
Zapisałam się na prenatalne na 04.05 to będzie 12+3 ;)
A 26.04 mam wizytę u swojej ginekolog i nawet zastanawiałam się czy nie prźełożyć na później, ale skoro mamy lecieć na majówkę to zostawię ;)

Nadrobiłam ;) nie miałam czasu ostatnio ;p
Zapisałam się na prenatalne na 04.05 to będzie 12+3 ;)
A 26.04 mam wizytę u swojej ginekolog i nawet zastanawiałam się czy nie prźełożyć na później, ale skoro mamy lecieć na majówkę to zostawię ;)

Ja na 12.05 chce się jutro zapisać, też wole sobotę, bo musze jechać na 2 koniec Warszawy do Wilanowa:/ to bedzie 12t5d

Pomóżcie l

Witaj. W pierwszej ciąży miałam to samo. Próbowałam różnych sposobów żeby zmniejszyć mdłości. Niestety nic nie pomagało. Przez równy miesiąc tak się męczyłam. Chyba po prostu trzeba to przetrwać [emoji6]

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynom, którym się nie powiodło współczuję i życzę dużo sił. Dzisiaj miałam wizytę i po tym co czytałam, czekałam z duszą na ramieniu. Ale na szczęście wszystko dobrze, widać już rączki i nóżki a serducho bije 154/min. [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynom, którym się nie powiodło współczuję i życzę dużo sił. Dzisiaj miałam wizytę i po tym co czytałam, czekałam z duszą na ramieniu. Ale na szczęście wszystko dobrze, widać już rączki i nóżki a serducho bije 154/min. [emoji173]️

To dobre wieści ☺ Przypomij mi który to tydzien?

reklama

Super zazdroszczę tych wszystkich usg ja se musze na swoje poczekać

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Do góry