reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
No niestety jak słyszymy lub czytamy, że któraś poroniła robi nam się przykro, ale od razu porównujemy do swojej sytuacji... Że ja też jestem w tym samym tygodniu ciąży, też miałam podobne objawy, jest ryzyko, że i mnie to spotka i wiele innych... Żadna z nas nie chciałaby tego przeżywać i pojawiają się lęki. Ja tej nocy bardzo źle spałam, budziłam się i miałam koszmary.. Nawet dół brzucha mnie pół nocy bolał a wszystko przez stres i mi przykro było, że dziewczyny z naszej grupy musiały przyjąć do wiadomości, że ich ciąże się skończyły. Dlatego od dziś koniec zamartwiania. Musimy się wspierać, jak będzie źle to będziemy sie pocieszać po stracie, ale nie będę sie nakręcać na zapas. Także @Pati94 głowa do góry i odgoń smutki :)

Trochę mnie uspokoilyscie:) Odwołałam wizytę, którą już zdążyłam w stresie zamówić. Poczekam cierpliwie do 19.04, co ma być to będzie i tak nic nie zmienię. Biorę luteinę i duphaston, zacznę jeszcze suplementowac magnez.

Dzięki za słowa otuchy :) czytanie działów o poronieniach powinno być zabronione w ciąży [emoji14]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie martw się. Ja oprócz tego ze pobolewają mnie piersi w ogóle nie czuje się jakbym była w ciazy. Takie okresowe bóle tez mam już tylko od czasu do czasu. Mówiłam o tym wczoraj lekarzowi ze się martwię ale stwierdził "przecież dziecko żyje, serce bije". No i może takie rzeczy są dziedziczne. Moja mamę w ciazy tylko raz zemdliło, a w pracy była jeszcze w dniu porodu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny! Jaki ja dzisiaj miałam sen... straszny! A wiecie jakie sny w ciąży są realistyczne! Śniło mi się, że na kontroli (przyszła środa) lekarz powiedział, że nie widzi zarodka tylko sam pęcherzyk (będzie wtedy połowa 8 tc) i że mam jechać do szpitala. W szpitalu raz dwa mnie przyjęli i jak lekarz zaczął robić usg to się obudziłam i nie mogłam już dalej zasnąć... nie wiem jak się sen skończył ale straszny nastrój mam od rana... Dodam że na pierwszej wizycie był właśnie pęcherzyk ciążowy (5tc - wszystko w normie) więc czekam na tą środę i serduszko jak oszalała! Nigdy więcej takich snów! :( A co do objawów to właśnie zauważyłam, że po świętach zmniejszyły mi się mdłości - są ale w porównaniu do tego co było to teraz po prostu mogę funkcjonować :)

Mam pytanie moja pani ginekolog kazała przyjmować tylko pragne Dha A broń boże plus ktora wy bierzecie ja jestem w 6 tyg
Dlaczego? Czym to argumentowala? Mi lekarz zalecił właśnie pregna plus chociaż w pierwszej ciąży akurat lekarka mówiła że nie ma co za dużo tych witamin bo później dzieci rodzą się duże [emoji28]

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Każda ciąża jest inna. Każda z nas przechodzi ją inaczej. Jest strach i niepewność ale najważniejsze ufać swojemu lekarzowi i swojemu ciału... Różne rzeczy się zdarzają i jeśli coś się dzieje tzn że tak ma być. Na bardzo mało rzeczy mamy wpływ. Pozostało tylko myśleć pozytywnie. Pamiętam jak w pierwszej ciąży trafiłam na patologie w 36 tc i powiedziałam położonej że tak bardzo się martwię o małą.. i ona mi wtedy powiedziała teraz już każdego dnia będziesz się o nią bała. Matki taka mają ... I tak jest

Dziewczyny co myślicie Nt. Farbowania włosów ? Jestem blondynka, a od lat farbuje włosy na czerwono:) odrosty wyglądają fatalnie:D jakiś czas temu myślałam o powrocie do blondu ale ściągnięcie czerwieni to chemia taka ze olaboga... do tej pory myślałam ze użycie farb bez amoniaku i ograniczenie farbowan będzie Ok. Wczoraj spotkałam się z kolezanka, która jest lekarzem, oraz mama dwójki dzieci i według niej farbowanie absolutnie nie... ostatczenie mogę nie farbować i obciąć bo tak czy siak mam krótkie. No ale jakieś 3-4 miesiące będę wyglądała co najmniej zabawnie.
Do 2 trymestru bym napewno nie farbowala. Mam szwagierke fryzjerke i ona mi z czerwonego do ciemnego blondu schodzila jakimis farbami czy rozjasniaczami, ktore nie niszczyly wlosow. Mysle ze dobry fryzjer zrobi to dobrze :)

Ja mam juz prawie cala dlugosc swoich naturalnych, jeszcze ze dwa podciecia koncowek (czytaj z 10 cm wlosow [emoji14] ) i beda moje. Nigdy wiecej nie bede farbowac :D

4c3tskjoa7ptmvui.png

Dlaczego? Czym to argumentowala? Mi lekarz zalecił właśnie pregna plus chociaż w pierwszej ciąży akurat lekarka mówiła że nie ma co za dużo tych witamin bo później dzieci rodzą się duże [emoji28]

Mi też w 1 ciąży pregne plus, ale w 2-3 trymestrze ją brałam.

Mam pytanie moja pani ginekolog kazała przyjmować tylko pragne Dha A broń boże plus ktora wy bierzecie ja jestem w 6 tyg
A dlaczego wg lekarza samo dha?
Ja teraz biorę Femibion 1, bo ma kwas foliowy i folian metafolin, on jest lepiej przyswajalny.
Nie ma co przesadzać z witaminami, ale kwas foliowy jest bardzo wazny w ciąży

Do 2 trymestru bym napewno nie farbowala. Mam szwagierke fryzjerke i ona mi z czerwonego do ciemnego blondu schodzila jakimis farbami czy rozjasniaczami, ktore nie niszczyly wlosow. Mysle ze dobry fryzjer zrobi to dobrze :)

Ja mam juz prawie cala dlugosc swoich naturalnych, jeszcze ze dwa podciecia koncowek (czytaj z 10 cm wlosow [emoji14] ) i beda moje. Nigdy wiecej nie bede farbowac :D

4c3tskjoa7ptmvui.png

Ja tez schodze do swoich:) w 1 ciaży farbowałam kilka razy delikatna farbą i moja fryzjerka jest w szoku jak fajnie naturalnie, to teraz wygląda. Od 1.5 roku nie farbuje:)

reklama
Ja tez schodze do swoich:) w 1 ciaży farbowałam kilka razy delikatna farbą i moja fryzjerka jest w szoku jak fajnie naturalnie, to teraz wygląda. Od 1.5 roku nie farbuje:)

Ja mam fryzurę typu bob. Ostatnio farbowałam 7 tyg temu (w 1 dniu cyklu haha) i już mam irytujące odrosty. Ale chyba na razie sobie daruję. Może wrócę do swojego koloru, chociaż nie jest zbyt ciekawy, no i siwych coraz więcej...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry