reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dzień dobry dziewczyny!
U mnie po wczorajszej wizycie przesunał się termin o kilka dni, maluch ma 11mm i termin mamy na wcześniej - ok 18 listopada:)

Ja kiedys z pustym jajem plodowym i teraz z podejrzeniem ciazy pozamaciczną lezalam na ginekologii, niby lepiej, ale wscipskie babcie dopytuja i to podnosi cisnienie:/

Miłego dnia i powodzenia na wizytach. Kto dziś wizytuje?

Czy ktos już zapisał się na badanie usg genetyczne?

Ostatnia edycja:
Niestety ja również. Nie udało się, nie tym razem. Od jutra wywoływanie poronienia farmakologiczne. Ciąża obumarła. Życzę wszystkim udanego rozwiązania, a Tobie Dreamerka wszystkiego dobrego. Jak nie teraz, to następnym razem będzie dobrze. Powodzenia!

5djy9jcgcl8we52f.png

Bardzo mi przykro, mocno trzymam kciuki za dalsze starania!

Ja wczoraj bylam u innego lekarza i chyba sie polubimy. Wydaje sie facet konkretny, dal mi juz skierowanie na badania prenatalne, takze bede dzwonic i sie umawiac. U mnie wskazaniem jest to, ze corka urodzila sie z wada serca. Nie robil mi zadnych problemow ze skierowaniem, a jak o pracy w nocy uslyszal to od razu L4 machnął. A i u niego to juz widzialam pikajace serduszko.

Gratulacje, super. Ja też wole lekarzy facetów:) badanie usg genetyczne jest w polsce badaniem przesiewowym i wszystkie mamusie powinny je mieć. Będziesz robiła jakieś dodatkowe? Na pewno lekarz zleci badanie echo serca płodu w ciąży. W Warszawie najlepsza przychodnia robiąca to badanie jest na Agatowej, a Ty skąd jesteś?

Tamten tez byl facet, ale jakos nie wspolgralismy ze soba. Echo na pewno bede chciala zrobic po przebojach z corka w pierwszej ciazy. Jestem z Radomska a na badania prenatalne lekarz polecil mi jakas klinike z Lodzi. Zarowne te pierwsze jak i te w 20 tyg bede miec refundowane. Boje sie tylko co mi znow powychodzi na tescie Papa bo w 1 ciazy to mi takie cuda powychodzilu ze zamiast cieszyc sie ciążą to ja sie zamartwialam czy sie moje dziecko w ogole urodzi.

A z córką już ok, to jakaś wada wrodzona serca?
Ja nie będę robić testu papa, bo to bardziej badanie statystyczne i może niepotrzebnie narobić stresów. Jedynie test nifty i badania prenatalne inwazyjne dają pewny wynik.
Pewnie dlatego, że macie bliżej do Łodzi, ale ta przychodnia na Agatowej ma bardzo dobrych lekarzy i wiem, ze ludzie z całej Polski przyjeżdzają tam na badania.

Ja 4 maja mam test Papa u nas jest płatny nieważne ile masz lat
Też trochę się obawiam wizyta za 5 dni już pewnie założą mi kartę
Jeszcze się okazalo że sąsiadka zza sciany też jest w ciąży ma termin na 10 sierpnia i też już 3 dziecko fajnie zawsze będzie można pogdac i wypić kawke

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co wam powiem
Strasznie mi ciężko bez sexu, normalnie ochotę mam non stop i wystarczy że mój ukochany jest 5 cm ode mnie i nawet mnie nie dotknie s ja już jestem gotowa a że mój kochany to w tej odległości też sobie ciężko radzi z moja obecnością hihi to żeśmy się kolejna noc męczyli .... Mam nadzieję że na kolejnej wizycie lekarz da nam zielone światło , bo trodno jest tak wytrzymać .
Mój kochany jeszcze mi teraz smsy wysyła z pracy że go prowokuje i to że chodzę do łóżka w piżamie wcale tego nie umniejsza.... Chyba zacznę spać w skarpetkach i pod dwiema kołdrami

Pomocy!

Dziewczyny, nagle z dnia na dzień zniknęły mi mdłości. Do tego dwa razy czułam lekkie kłucie w podbrzuszu. No i czekolada... znowu mam na nią ochotę chociaż niedawno nie mogłam nawet patrzeć.

Martwię się strasznie, jedyne, co zostało to nabrzmiałe bolące piersi i uczucie napięcia w brzuchu, które mam od poczatku (ale z drugiej strony biorę codziennie progesteron).

Jestem w 9 tygodniu, wizytę mam około 20.04. Jeszcze oczywiście poczytałam fora i tam piszą, że u nich zazwyczaj to oznaczało obumarcie dzidzi. Tak się martwię :(

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno jest ok, ale jak bardzo sie niepokoisz idz do lekarza.
Klucia w podbrzuszu sa normalne w ciazy. A dolegliwosci moga mijac albo byc mniejsze przez kilka dni i noc zlego sie nie dzieje.

reklama
@Balonsbalons moj E.mowi ze ja nawet w worku na ziemniaki jestem pociagajaca wiec skarpetki moga nie pomoc [emoji23]

@Pati94 ja mialam wizyte 2 tygodnie temu i tez kilka dni wczesniej czulam sie jak nie w ciazy, a na wizycie bylo wszytko ok. Piersi mnie juz mniej bola, a mdlosci mam takjakby w kratke ;) mysle, ze nic sie nie dzieje, ale rozumiem twoj strach. Jesli naprawde bardzo cie to martwi, to mozesz isc w kazdej chwili do lekarza, przeciez Cie nie wygoni ;)

4c3tskjoa7ptmvui.png

Do góry