reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Mi też w 1 ciąży pregne plus, ale w 2-3 trymestrze ją brałam.

A dlaczego wg lekarza samo dha?
Ja teraz biorę Femibion 1, bo ma kwas foliowy i folian metafolin, on jest lepiej przyswajalny.
Nie ma co przesadzać z witaminami, ale kwas foliowy jest bardzo wazny w ciąży
Ja właśnie do pierwszej wizyty brałam folik ale lekarz powiedział żeby brać ta pregne i folik odstawić bo ona ma już kwas foliowy.

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zgadza sie, ale ja zamiast pregny biorę Fembion teraz.
Ja w pierwszej ciąży miałam Femibion i pewnie tera też bym ten brała ale że lekarz polecił ten (oczywiście dostałam próbki i cała teczuszke z pregny właśnie więc wiadomo o co kaman) to uznałam że przecież gdyby uważał że nie jest dobry to by nie zalecił ;)

Ja mam fryzurę typu bob. Ostatnio farbowałam 7 tyg temu (w 1 dniu cyklu haha) i już mam irytujące odrosty. Ale chyba na razie sobie daruję. Może wrócę do swojego koloru, chociaż nie jest zbyt ciekawy, no i siwych coraz więcej...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kiedyś co miesiąc farbowałam, bo źle się czułam z odrostami. W ciąży tylko 2 razy i jakoś mi to nie przeszkadzało :)
Ja siwych prawie nie mam, a 33 latek już za mną, ale moja młodsza siostra jest siwa jak babulinka:(

Ja w pierwszej ciąży miałam Femibion i pewnie tera też bym ten brała ale że lekarz polecił ten (oczywiście dostałam próbki i cała teczuszke z pregny właśnie więc wiadomo o co kaman) to uznałam że przecież gdyby uważał że nie jest dobry to by nie zalecił ;)

Mi pewnie też poleci, ale ja bede brać tak samo jak w 1 ciąży:)

Dziewczyny ja mdłości praktycznie nie mam. W sumie to Tylko 2 razy wymiotowałam ale było to mocno związane z bólem głowy. A głowa boli mnie gdy idę na badania na czczo i nie mogę wypić kawy. Jestem niskocisnieniowcem i tak mam. Wtedy kawę wypiłam bardzo późno i ja po godzinie zwróciłam. Od początku bardzo bolą mnie piersi. Najgorzej jak koty albo pies się na mnie wpakuje z zaskoczenia to krzyczę z bólu ☹. No i zmęczenie, senność i uczucie nieokoju.

Cześć dziewczyny! Jaki ja dzisiaj miałam sen... straszny! A wiecie jakie sny w ciąży są realistyczne! Śniło mi się, że na kontroli (przyszła środa) lekarz powiedział, że nie widzi zarodka tylko sam pęcherzyk (będzie wtedy połowa 8 tc) i że mam jechać do szpitala. W szpitalu raz dwa mnie przyjęli i jak lekarz zaczął robić usg to się obudziłam i nie mogłam już dalej zasnąć... nie wiem jak się sen skończył ale straszny nastrój mam od rana... Dodam że na pierwszej wizycie był właśnie pęcherzyk ciążowy (5tc - wszystko w normie) więc czekam na tą środę i serduszko jak oszalała! Nigdy więcej takich snów! :( A co do objawów to właśnie zauważyłam, że po świętach zmniejszyły mi się mdłości - są ale w porównaniu do tego co było to teraz po prostu mogę funkcjonować :)

Kochana ja 3 razy w tygodniu mam źle sny. Głównie śni mi się że idę siku i zaczynam krwawić Myślę że to dla tego, że biorę luteine dopochwowo i ciągle się ona że mnie wylewa. Za każdym razem biegnę do łazienki sprawdzić czy to Tylko ta luteina. Zawsze boję się że zobaczę krew. W związku z tym śni mi się to o czym ciągle myślę. Błędne koło.....

Kochana ja 3 razy w tygodniu mam źle sny. Głównie śni mi się że idę siku i zaczynam krwawić Myślę że to dla tego, że biorę luteine dopochwowo i ciągle się ona że mnie wylewa. Za każdym razem biegnę do łazienki sprawdzić czy to Tylko ta luteina. Zawsze boję się że zobaczę krew. W związku z tym śni mi się to o czym ciągle myślę. Błędne koło.....
No to współczuję! Mam nadzieję, że po wizycie się uspokoję. Podejrzewam, że u mnie takie myślenie jest spowodowane wcześniejszym poronieniem bo w pierwszej ciąży nie śniły mi się takie rzeczy i w ogóle się tak nie martwiłam. Ale i tak mimo wszystko wierzę, że teraz będzie dobrze! Trzeba pozytywnie myśleć - dla siebie i dla dzidzi :)

Ja wam zazdroszczę braku mdłości zobaczymy na ile się sprawdzi bez mdlosci chłopak duże mdłości dziewczynka

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wam zazdroszczę braku mdłości zobaczymy na ile się sprawdzi bez mdlosci chłopak duże mdłości dziewczynka

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie nie było mdłości w 1 ciaży i jest chłopak, u siostry w 1 nie było, a w drugiej 1 trymestr wymiotowała, brała leki i ma 2 dziewczynki:)

Do góry