reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

No znów nieciekawie, bo po 30h krwawienie nie ustało. Jutro nie mam możliwości iśc do lekarza, już się tym podłamałam całkowicie. Niby skurczów nie mam, czy dużego krwotoku, ale chyba coś nie tak bo nawet jeśli uszkodziła jakieś naczynie krwonośne, to powinno juz minąć, prawda? Strasznie się boje, co to będzie. Tyle nerwów przez " panią doktor'.

reklama
No znów nieciekawie, bo po 30h krwawienie nie ustało. Jutro nie mam możliwości iśc do lekarza, już się tym podłamałam całkowicie. Niby skurczów nie mam, czy dużego krwotoku, ale chyba coś nie tak bo nawet jeśli uszkodziła jakieś naczynie krwonośne, to powinno juz minąć, prawda? Strasznie się boje, co to będzie. Tyle nerwów przez " panią doktor'.

Ja kiedyś miałam plamienie po badaniu ginekologicznym. Lekarz był strasznie brutalny... tak się czułam jakby mnie przyjmował taśmowo i bez wyczucia. Nawet czułam jak mi w środku wszystko pozadzieral. Dlatego od tego czasu mam traumę i od razu sobie przysięgam ze w ciazy do niego nie pojde, bo osowieje ze stresu. Uraz pozostał. Jutro idę na pierwsza wizytę, mam nadzieje usłyszeć [emoji173]️ale jednocześnie się boje co będzie jak potem zacznę plamić...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w końcu lepiej się czuję jeśli chodzi o moją anginę antybiotyk działa
Ale psychicznie jestem rozchwiana
Generalnie dostałam L4 na ciążę i muszę się zderzyć z moim pracodawca co bardzo mnie stresuje nie wiem jak to rozwiążemy powiedzcie mi bo ja nie chcę ciągnąć L4 cała ciążę jeśli będzie ok ale pytanie czy jak wrócę do pracy to no nie dostanę wypowiedzenia czy to jest tak że już mnie zwolnić nie mogą? Mam umowę na pół etatu na czas określony czyli do końca grudnia 2018 termin na połowę listopada co mam robić kurcze już i tak muszę powiedzieć bo i tak się wyda jak przekaże L4 ale nie chce słuchać wywodów ... Kolejną wizytę prywatną mam 13.04 to będzie 8 tydzień już ...
A tak poza tym przez te chorubsko nie posprzątałam przed świętami i mam taki sajgon w mieszkaniu że to szok
Jutro idę też zapisać się do lekarki na NFZ może założą mi już kartę ciąży
Cały czas czuje się przejedzona. . Dobrze że pogoda wraca

Ja w końcu lepiej się czuję jeśli chodzi o moją anginę antybiotyk działa
Ale psychicznie jestem rozchwiana
Generalnie dostałam L4 na ciążę i muszę się zderzyć z moim pracodawca co bardzo mnie stresuje nie wiem jak to rozwiążemy powiedzcie mi bo ja nie chcę ciągnąć L4 cała ciążę jeśli będzie ok ale pytanie czy jak wrócę do pracy to no nie dostanę wypowiedzenia czy to jest tak że już mnie zwolnić nie mogą? Mam umowę na pół etatu na czas określony czyli do końca grudnia 2018 termin na połowę listopada co mam robić kurcze już i tak muszę powiedzieć bo i tak się wyda jak przekaże L4 ale nie chce słuchać wywodów ... Kolejną wizytę prywatną mam 13.04 to będzie 8 tydzień już ...
A tak poza tym przez te chorubsko nie posprzątałam przed świętami i mam taki sajgon w mieszkaniu że to szok
Jutro idę też zapisać się do lekarki na NFZ może założą mi już kartę ciąży
Cały czas czuje się przejedzona. . Dobrze że pogoda wraca

Hej, na pewno w ciazy nie moga Cie zwolnic, nawet jesli masz umowe na czas okreslony! Jesli konczylaby sie przed porodem to przedluzana jest z mocy prawa do dnia porodu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ile tego krwawienia jest..jest to obfite? Zauwazylas ze sie zmniejsza po troszku?
Mam nadzieje kochana ze wszystko bedzie dobrze i naprawde wspolczuje tego stresu:(:(:(

Balonbalons bardzo sie ciesze ze czujesz sie lepiej. Co do pracodawcy.. Wiem ze czujesz sie jakbys zrobiła jakies swinstwo ale tak nie jest..taka jest kolej rzeczy .. Ludzie maja ..dzieci ..rodziny..ty tez masz prawo..
Nie znam twojej szefowej... Moze byc tak ze po zwolnieniu bedzie sie inaczej zachowywac ale tym bedziesz martwic sie pozniej..myślę ze nie powinno byc zle bo chyba bedzie jej zalezalo bys pracowala jesli tego bedziesz chciec..zwolnienie zawsze mozesz wziaxc i chyba o tym wie...co do zwolnienia...dawno Mnie w Pl nie bylo i nie orientuje sie do konca z przepisami ale mysle ze kobiety w ciazy zwolnic nie mozna.

A i tak. Przedluza Ci umowe do dnia porodu.

No tak a dodatkowo zastanawiam się nad korzyściami z tego że ich poinformuje . Czyli będę mieć dłuższe przerwy i nie będę latać z odkurzaczem i mopem na 200m` no i myślę że odejdą mi też inne kłopotliwe sytuacje

Swieta, swieta i po swietach ;) Boje sie stanac na wage tak sie objadlam [emoji85][emoji85]

4c3tskjoa7ptmvui.png

reklama
Ja wykituje do tego 5 serio dziewczyny, nosi mnie mega. W ogóle po prawej stronie, jakby przy jajniku kłuje mnie non stop, tak jakby coś w brzuchu "pęka" serio, masakra jakaś totalna.

Mnie od jedzenia odrzuca jakoś, na nic szczególnego nie mam ochoty...

Do góry