reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

A czy w segregatorze od mamaginekolog są kieszonki na konkretne badania? Zastanawiam się czy mi tutaj na Wyspach tez się przyda, bo badania są jednak w różnym czasie i trochę inne pewnie niż w Polsce.

Raczej się nie przyda - są pod polskie standardy. Zresztą gdzieś na fb mamyginekolog była na ten temat mowa ;)

reklama
Jezu dziewczyny, u mnie dzisiaj 6 tyg 5 d i od wczoraj mam takie młdości, że nie wyrabiam :( Przechodzą mi jak coś zjem, najlepiej kanapkę z serem bo nic innego mi nie wchodzi :p Do tego senność non stop.
Mam też czasami takie dziwne bóle, jakby skurcze macicy ok. 30 sekund, dość mocne. Zaczęły się kiedy zaczęłam spodziewać się okresu, który nie nadszedł. Macie coś takiego?

Jutro pierwsza wizyta u gina, nie mogę się doczekać.

Hej mamuśki [emoji3]
W tamtym tygodniu robiłam bete wyszło 51, z dzisiejszego badania 1081.
Wczoraj byłam u lekarza. Niestety na usg jeszcze nic nie widać [emoji849]
Najprawdopodobniej to dopiero 4 tydzień.
Pozdrawiam.

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mi przyszedł ale ten zwykły niebiesko różowy i bardzo mi sie podoba :) jest lekki dziewczyn i wchodzi do torebki [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A co to??

A czy w segregatorze od mamaginekolog są kieszonki na konkretne badania? Zastanawiam się czy mi tutaj na Wyspach tez się przyda, bo badania są jednak w różnym czasie i trochę inne pewnie niż w Polsce.

Wlasnie nie pamieram bym dostawala badsnia do domu haha.nic nie pamietam lo
Ale faktycznie chyba nosilam co wizyta jakas teczke lol oO

Mysle zeby kupic sobie jak dzieqczyny jakis fajny zeszyt na notatki...z ciazy i pierwszego roku życia...polecicie cos? Gotowego??

Ja dzis wrocilam wczesniej z pracy. Zrobilam szybko obiad i zasnęłam na 2.5h ..maz mnie juz obudzil...no taka senna dzis bylam ze szok

Gratulacje serduszek kochane:):)

Hej Kobietki chciałabym zapytać jak u Was było czy na pierwszej wizycie, USG było już coś widać, w którym tygodniu miałyście pierwsza wizytę u lekarza?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Na 1 wizycie bylam i nie bylo nic, tydzien pozniej pecherzyk 12 mm (lekarz powiedzial,ze moze to odpowiadac 5 i pol tygodnia), 8 dni pozniej pecherzyk 18 mm i zarodek, ktorego lekarz nie mogl zmierzyc ze wzgledu na slaby sprzet, nie chcial mnie tez w blad wprowadzac i po kolejnych 7 dniach zarodek 16 mm,co wskazywalo na 8t+2d ;)[

Jezu dziewczyny, u mnie dzisiaj 6 tyg 5 d i od wczoraj mam takie młdości, że nie wyrabiam :( Przechodzą mi jak coś zjem, najlepiej kanapkę z serem bo nic innego mi nie wchodzi [emoji14] Do tego senność non stop.
Mam też czasami takie dziwne bóle, jakby skurcze macicy ok. 30 sekund, dość mocne. Zaczęły się kiedy zaczęłam spodziewać się okresu, który nie nadszedł. Macie coś takiego?

Jutro pierwsza wizyta u gina, nie mogę się doczekać.
Nie mam takich skurczy, ale ponoc to normalne w dniach planowanej @
Hej mamuśki [emoji3]
W tamtym tygodniu robiłam bete wyszło 51, z dzisiejszego badania 1081.
Wczoraj byłam u lekarza. Niestety na usg jeszcze nic nie widać [emoji849]
Najprawdopodobniej to dopiero 4 tydzień.
Pozdrawiam.

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Beta pieknie rosnie, trzeba sie uzbroic w cierpliwosc, kiedy kolejna wizyta?

4c3tskjoa7ptmvui.png

Ja dzień przed tym jak dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, dowiedziałam się ze mam bakterie e.coli i muszę brać antybiotyk...brałam 7 dni w piątym tygodniu..mniejsze szkody może wyrządzić antybiotyk niż nieleczona bakteria wiec musiałam wziac. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze z maluszkiem. W piątek mam wizytę.

f2w3ugpjfzphrcwz.png
no ja tez w 4 tygodniu ciąży mialam antybiotyk. W ciągu antybiotykoterapii zobaczyłam II kreski. Mam nadzieję, ze bedzie ok

reklama
Cześć! Jeszcze tydzień do wizyty... [emoji24]nie wiem jak to przeżyje. Z każdym dniem jest coraz gorzej. Jutro zaczynamy 7 tc i nadal mnie nie mdli ani nic takiego... zrobiłam dziś rano badanie moczu, morfologię i glukozę ale jeszcze nie mam wyników. Chciałabym już obudzić się 3 kwietnia rano...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry