reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczynki moja beta 285.9 sprawdzałam to przyrost jest w normie. Ogólnie troche pobolewa mnie brzuch a poza tym nic . Tylko teraz muszę się umówić do ginekologa. Czy planujecie iść od razu na zwolnienie czy będziecie pracować?

Normalne na początku ciąży :)

Ja tez z wykształcenia jestem nauczycielką i po powrocie do Polski zamierzam pracować w zawodzie :)

Pewnie Dziewczyny, jak możecie to korzystacie z L4, odpoczniecie przed porodem bo później będzie ciężko o trochę wolnego :) w UK lekarze nie dają zwolnienia tak chetnie jak w Polsce, musi być ku temu poważniejszy powód a i pieniążków tez jest mało (u mnie by to wyszło jakieś 25% mojej wypłaty) dlatego kobiety pracują jak najdłużej.

Ja zobaczę jak będę się czuła. W poprzedniej ciąży tak od szóstego miesiąca co trzy tygodnie na wizycie u ginekologa, jak pytał się czy dać L4 to mówiłam: może na następnej wizycie :) I tak pracowałam do 9m-ca, aż do skurczy porodowych w pracy, które wzięłam za skurcze przepowiadające, bo byłam trzy tygodnie przed terminem, więc byłam pewna, że nie rodzę haha:laugh2:

A tak w ogóle dzień dobry :)

reklama
Woooo dziewczyny nie wiem czy nadążę z postami, które naskrobałyście. Jestem po wizycie u gin. Zarodek jest i jest w macicy ma niecałe 4mm. Rozpoczynam 5 tydzień. The_flower my to dużo wspólnego mamy bo też wg @ mam termin na 3.11. A moja córa urodziła się 23.12 Najgorsze jest to że straszny kaszel mnie męczy Nic nie pomaga z domowych sposobów a już brzuch mnie boli od tego kaszlu. Mam nadzieję, że zarodkowi nie zaszkodzę.

Na kaszel spróbuj syropu z cebuli. Zamiast cukru możesz dać miód, choć ja zawsze robię z cukrem. A taka jestem dziwna, że mi ten syrop smakuje :p W pierwszej ciąży na początku piłam, bo właśnie miałam kaszel :tak:

Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było:)
Ja dziś poszłam na betę.. Moje testy fiksowały (dwa pozytywne, dwa negatywne) wiec stwierdziłam, ze nie będę się zamartwiać tylko zrobię ta betę. Wynik po 16 wiec już nie mogę się doczekać :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było:)
Ja dziś poszłam na betę.. Moje testy fiksowały (dwa pozytywne, dwa negatywne) wiec stwierdziłam, ze nie będę się zamartwiać tylko zrobię ta betę. Wynik po 16 wiec już nie mogę się doczekać :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kciuki za betę :) Czekamy na wyniki :)

U mnie rozciąganie czuć dziś bardzo, no i rano jak od razu czegoś nie zjem to kręci się w głowie i słabo się robi.

Wypilam kawe i mam wrazenie, ze zaraz zwymiotuje :( chyba sie mdlosci zaczynaja [emoji85]

Współczuję :( ja piję kawę z dużą ilością mleka, ale odkąd jestem w ciąży, to już mi tak nie smakuje... nie wiem czemu. Potrafię jej nawet nie wypić...

U mnie rozciąganie czuć dziś bardzo, no i rano jak od razu czegoś nie zjem to kręci się w głowie i słabo się robi.

Trzeba jeść często, a mniej. Mnie z kolei muli jak zaczynam robić się głodna... Choć jeść tez nie mam wielkiej ochoty, ale wiem, że jak zjem to przestanie mnie mulić.

reklama
15dc i mam spadek nastroju, mam wrażenie że znowu się nie udało :-( 3 dzień boli mnie brzuch i kręgosłup. Kończę starania na tym cyklu mam dosyć.

Sorry dziewczyny zaczytałam sie u was i wpisałam komentarz nie na tym forum jestem w Starachowicach, a chciałabym być tu... :-(

Ostatnia edycja:
Do góry