Dziewczynki moja beta 285.9 sprawdzałam to przyrost jest w normie. Ogólnie troche pobolewa mnie brzuch a poza tym nic . Tylko teraz muszę się umówić do ginekologa. Czy planujecie iść od razu na zwolnienie czy będziecie pracować?
Normalne na początku ciąży
Ja tez z wykształcenia jestem nauczycielką i po powrocie do Polski zamierzam pracować w zawodzie
Pewnie Dziewczyny, jak możecie to korzystacie z L4, odpoczniecie przed porodem bo później będzie ciężko o trochę wolnego w UK lekarze nie dają zwolnienia tak chetnie jak w Polsce, musi być ku temu poważniejszy powód a i pieniążków tez jest mało (u mnie by to wyszło jakieś 25% mojej wypłaty) dlatego kobiety pracują jak najdłużej.
Ja zobaczę jak będę się czuła. W poprzedniej ciąży tak od szóstego miesiąca co trzy tygodnie na wizycie u ginekologa, jak pytał się czy dać L4 to mówiłam: może na następnej wizycie I tak pracowałam do 9m-ca, aż do skurczy porodowych w pracy, które wzięłam za skurcze przepowiadające, bo byłam trzy tygodnie przed terminem, więc byłam pewna, że nie rodzę haha
A tak w ogóle dzień dobry :)