reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja też mam łożysko nisko, do tego krwiaka... I też od kilku dni czuję kłucia, do tej pory tylko luteina i magnez, dzisiaj wzięłam jedną nospę i przeszły. Czekam cierpliwie do wizyty w środę, ale jak te kłucia będą się nasilały to pojadę w poniedziałek. Jak nie krwiak i plamienia to kłucia. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i u Was i u mnie :)

Jak na razie to nadeszła chwila na którą czekałam i czekałam :D Najadłam się bobu :D
6ED76D7A-3D38-4713-B205-8915DD0EE508.png

Załączniki

• 6ED76D7A-3D38-4713-B205-8915DD0EE508.png
    6ED76D7A-3D38-4713-B205-8915DD0EE508.png
    345,1 KB · Wyświetleń: 529
reklama
Dziewczyny miałam dziś na mieście sprawę do załatwienia i przy okazji odwiedziłam galerię handlową i bibliotekę. Kupiłam sobie leginsy w sinsay za 20 zł. Nie ciążowe ale o rozmiar większe i są super. Są elastyczne więc brzuszek może rosnąć. Byłam też w empiku żeby zobaczyc jakieś książki o ciazy i pierwszych miesiącach życia. Większość dość droga więc wpadłam do biblioteki :dry: i wypożyczyła 3 cegły:laugh2:: 1 "Będziemy rodzicami" B. Nees-Delaval. 2. "W oczekiwaniu na dziecko" 3."Pierwszy rok życia dziecka" Murkoff, Eisenberg, Hathaway. Zaraz się za nie biorę :-D

Ja też mam łożysko nisko, do tego krwiaka... I też od kilku dni czuję kłucia, do tej pory tylko luteina i magnez, dzisiaj wzięłam jedną nospę i przeszły. Czekam cierpliwie do wizyty w środę, ale jak te kłucia będą się nasilały to pojadę w poniedziałek. Jak nie krwiak i plamienia to kłucia. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i u Was i u mnie :)

Jak na razie to nadeszła chwila na którą czekałam i czekałam :D Najadłam się bobu :D
Zobacz załącznik 865210

Tez ostatnio świeżuteńki[emoji4] pycha!

Hej. Dawno nic nie pisalam ale czytam na bierzaco. Ostatnio denerwowalam sie bo zaczelo mnie cos kluc ale tak w srodku jakby w szyjce i stwierdzilam ze lepiej pojadę do lekarza. No i niby szyjka ok ale niestety lozysko nisko... Ale gin mowi ze moze sie podniesie a jak nie to tez damy radę. Pozatym na te klucia wrocilam do duphastonu i dodatkowo no spa i magnez. I to wszystko 3 razy dziennie. Czyli 9 tab dziennie. A ten magnez takie wielkie tablety. Az mnie mdli jak widze pudelko. Mam pyt czy ktoras tez ma taki zestaw zazywac. Strasznie duuuzo tego.
No i wyszlo na tej wizycie ze chlopak!!! Mąż szczesliwy ja zaskoczona bo czulam ze dziewczynka bedzie ale juz ochlonelam i mysle ze z chlopcem tez dam radę;) zrobil zdjecie ale ja tam nic niewidzialam wiec gin stwierdzil ze podpisze;P wiec chyba nie ma mowy o pomylce i 100% chlopczysko;D
Ja tez mam super kombo, razem dziennie - 3xdupasthon, 2xasmag forte i 2x Magne B6 - to magnezy, pregne plus dha i żelazo :) rozbijam na dwie dawki. Sporo tego jak widać, ale widzę, że moja lekarka bardzo asekuracyjnie podchodzi do mojej ciąży, co dwa tyg mocz, morfologia i wizyta. Sporo ale w sumie lepiej to niż się martwić bo w bliźniaczej na każdym etapie się coś może posypać.

Ja też w 16tc miałam łożysko 6mm od ujścia, teraz w 18tc jest już 3cm :) no i biorę luteinę dopochwową 2xdziennie od 6tc, magnez 2x1, witaminki i jak boli podbrzusze to no spę :)
A w ogóle to już od jakiegoś czasu czułam takie gilganie w brzuchu, ale nie nastawiałam się, że to dzidziek, bo nie byłam pewna. Za to dzisiaj, dostałam takiego wyraźnego kopniaczka i to kilka razy :D MEEEGA uczucie :)

Dziewczyny wylaczajac odkurzacz kopnal mnie prad, poczulam na palcu, nigdzie indziej. I teraz panikuje!!! :/
Czy to moze miec jakis wplyw na maleństwo? W pon.mam wizyte to powiem o tym lekarce, czy moze juz wczesniej reagowac??? Poradzcie mi!

Ja też w 16tc miałam łożysko 6mm od ujścia, teraz w 18tc jest już 3cm :) no i biorę luteinę dopochwową 2xdziennie od 6tc, magnez 2x1, witaminki i jak boli podbrzusze to no spę :)
A w ogóle to już od jakiegoś czasu czułam takie gilganie w brzuchu, ale nie nastawiałam się, że to dzidziek, bo nie byłam pewna. Za to dzisiaj, dostałam takiego wyraźnego kopniaczka i to kilka razy :D MEEEGA uczucie :)

Zazdroszczę, ja aż za bardzo wsłuchuję się w organizm i co chwilę wydaje mi się, ze to już to, tym razem na pewno. Niestety w moim przypadku to tylko jelita[emoji23]

Dziewczyny wylaczajac odkurzacz kopnal mnie prad, poczulam na palcu, nigdzie indziej. I teraz panikuje!!! :/
Czy to moze miec jakis wplyw na maleństwo? W pon.mam wizyte to powiem o tym lekarce, czy moze juz wczesniej reagowac??? Poradzcie mi!
Ale w sensie prad kopnal tak fest czy to tylko takie nooo jak to wylymaczyc pstrykniecie w palca? Bo ja czesto wlasnie sie tak elekryzuje ze jak dotykam czegos to mnie prad przechodzi [emoji14]

reklama
Do góry