reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja wczoraj zapomniałam przyprawić mięso do sosu do spaghetti... Ale mąż i tak twierdził, że jest pyszne [emoji14] Kiedy indziej próbowałam wyjść na spacer z psem i zamknąć dom przez drzwi z tarasu, które mają klamkę tylko od środka...
Oprócz tego jestem jakaś niezdarna i już tyle razy coś rozlałam, że dogoniłam chyba swoją średnią z ostatnich kilku lat.

Śliczny :) Ludzie pewnie patrzą jak jesteś w takiej obcisłej sukience? Ja wczoraj w kościele byłam obserwowana, śmiałam się, że przez tą przyległą sukienkę to już na wsi nie będą musieli plotkować, bo widać wyraźnie [emoji14]

Ja dzisiaj trochę trzęsę tyłkiem, bo idę do fryzjera obciąć włosy, które mam do tyłka. Powiedziałam sobie, że jak przetrwamy pierwszy trymestr to je obetnę - dla wygody i chyba żeby zaakcentować zmiany w życiu. Ale teraz jakoś mi ich żal i boję się co mi tam zrobią na tej głowie...
Przecież nikt Cię nie naciska na obcięcie włosów.
Ja nie obcinałam włosów, bo mi było żal, że tyle zapuszczałam.

reklama
Hej ! Jestem juz po dzisiejszej wizycie, wszystko ok. Moja ginekolog jakas taka malo rozmowna,wszystko trzeba z niej wyciagac. Zazyczylam sobie extra usg odplatne, podejrzelismy maluszka, plci jeszcze nie znamy ale wszystko jest ok.
Super, że z dzidziulkiem wszystko ok :)
Czasem się trafiają tacy lekarze, których trzeba za język ciągnąć.

Ojej :( Nie scinaj za mocno! Przecież długie włoski są piękne. Podetnij z 15cm, żeby było, że zmiana i tyle :D

Przecież nikt Cię nie naciska na obcięcie włosów.
Ja nie obcinałam włosów, bo mi było żal, że tyle zapuszczałam.
Są piękne i kobiece, ale po kilku latach też cienkie i uciążliwe w pielęgnacji. A co do naciskania to co chwilę słyszę, że mam je obciąć - od męża i rodziny. Zostawię gdzieś do ramion. Może się wzmocnią dzięki temu :)
Zapuszczałam je najpierw do ślubu ("bo w każdej chwili może się oświadczyć i co ja zrobię jak wtedy będę mieć krótkie włosy i nie zdążą urosnąć" :p), po ślubie byłam umówiona na ścięcie to mojej fryzjerce coś wypadło i musiała wziąć urlop. Stwierdziłam, że zostaną aż zajdę w ciążę. I tak od 6-7 lat mam tą samą fryzurę ;)

Są piękne i kobiece, ale po kilku latach też cienkie i uciążliwe w pielęgnacji. A co do naciskania to co chwilę słyszę, że mam je obciąć - od męża i rodziny. Zostawię gdzieś do ramion. Może się wzmocnią dzięki temu :)
Zapuszczałam je najpierw do ślubu ("bo w każdej chwili może się oświadczyć i co ja zrobię jak wtedy będę mieć krótkie włosy i nie zdążą urosnąć" :p), po ślubie byłam umówiona na ścięcie to mojej fryzjerce coś wypadło i musiała wziąć urlop. Stwierdziłam, że zostaną aż zajdę w ciążę. I tak od 6-7 lat mam tą samą fryzurę ;)
Jak dla mnie obcinaj:) włosy zawsze odrosną a taka matamorfoza dobrze Ci zrobi. Długie włosy są piękne ale jak są zdrowe i zadbane, sama chciałabym mieć długie ale mam cienkie i wyglądam jakbym miała 5 na krzyż wiec nosze krótkie. Daj znać do tam wyszło :D

Ja przez pierwsze pol roku kupowalam Pampersy te zlote, chyba najdrozsze ze wszystkich firmy Pampers (pierwsze dziecko czlowiek nie zna sie na niczym). W 7 miesiacu jak synek byl troche starszy to zaczelismy toujoursy z lidla i sie sprawdzaly super. W momencie kiedy zmienili w lidlu na lupilu malemu dupcia zaczela sie odparzac cala i przezucilismy sie na dady z biedry i jak na razie jest ok. Dla mnie duzo lepsze niz lidloskie lupilu. Teraz z malenstwem bede uzywac przez pierwsze 3 m-ce Pampersa ale nie tych najdrozszych tylko tych zielonych, one troche tansze a od 4 m-ca przechodzimy na biedre dada. Z chusteczkami to samo

Moim zdaniem to powinna być Twoja decyzja a nie rodziny.
Owszem jest z długimi włosami trochę roboty. Jeżeli jesteś zmęczona nimi to obetnij. Przecież odrosną.

Ps. Wrzucam fotki moich włosów w 2 ciąży na 1 zdjęciu i po 3 ciąży :)
1527846847278.jpg
1527846884692.jpg

Załączniki

• 1527846847278.jpg
    1527846847278.jpg
    465,6 KB · Wyświetleń: 372
  • 1527846884692.jpg
    1527846884692.jpg
    770,3 KB · Wyświetleń: 371
Długie włosy są super, sama mam do pasa, ale odkąd jestem w ciąży mam na głowie siano... i też zamierzam obciąć w najbliższym czasie. W sumie to już nie mogę się doczekać, też kilka lat mam taką samą fryzurę ;)

A ja planuję pieluchy wielorazowe :) Choc jeszcze nie jestem pewna jak logistycznie to rozegramy. Na pewno na samym początku jednorazowe, a około 2 tygodnia zacznę włączać wielorazowe w ciagu dnia, a może na noc jednorazowe. Jeszcze zobaczę. :)
A jakie to są wielorazowe i z czym to się wiąże?

reklama
Ja sobie nie wyobrażam wielorazowych pieluch.. [emoji28]

Ogólnie mam 4 latke a nie pamiętam że kiedyś pieluchy kupowałam jakoś tak nie wyrylo się to w mojej pamięci ;) Mała miała 20 msc jak zaczęła chodzić bez pieluszki i jakieś 6 msc później już nawet spała bez niej także przetrwam te trochę kupując pampersy [emoji1]

Do góry