reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja wczoraj zapomniałam przyprawić mięso do sosu do spaghetti... Ale mąż i tak twierdził, że jest pyszne [emoji14] Kiedy indziej próbowałam wyjść na spacer z psem i zamknąć dom przez drzwi z tarasu, które mają klamkę tylko od środka...
Oprócz tego jestem jakaś niezdarna i już tyle razy coś rozlałam, że dogoniłam chyba swoją średnią z ostatnich kilku lat.

Śliczny :) Ludzie pewnie patrzą jak jesteś w takiej obcisłej sukience? Ja wczoraj w kościele byłam obserwowana, śmiałam się, że przez tą przyległą sukienkę to już na wsi nie będą musieli plotkować, bo widać wyraźnie [emoji14]

Ja dzisiaj trochę trzęsę tyłkiem, bo idę do fryzjera obciąć włosy, które mam do tyłka. Powiedziałam sobie, że jak przetrwamy pierwszy trymestr to je obetnę - dla wygody i chyba żeby zaakcentować zmiany w życiu. Ale teraz jakoś mi ich żal i boję się co mi tam zrobią na tej głowie...
Przecież nikt Cię nie naciska na obcięcie włosów.
Ja nie obcinałam włosów, bo mi było żal, że tyle zapuszczałam.

reklama
Hej ! Jestem juz po dzisiejszej wizycie, wszystko ok. Moja ginekolog jakas taka malo rozmowna,wszystko trzeba z niej wyciagac. Zazyczylam sobie extra usg odplatne, podejrzelismy maluszka, plci jeszcze nie znamy ale wszystko jest ok.
Super, że z dzidziulkiem wszystko ok :)
Czasem się trafiają tacy lekarze, których trzeba za język ciągnąć.

Ojej :( Nie scinaj za mocno! Przecież długie włoski są piękne. Podetnij z 15cm, żeby było, że zmiana i tyle :D

Przecież nikt Cię nie naciska na obcięcie włosów.
Ja nie obcinałam włosów, bo mi było żal, że tyle zapuszczałam.
Są piękne i kobiece, ale po kilku latach też cienkie i uciążliwe w pielęgnacji. A co do naciskania to co chwilę słyszę, że mam je obciąć - od męża i rodziny. Zostawię gdzieś do ramion. Może się wzmocnią dzięki temu :)
Zapuszczałam je najpierw do ślubu ("bo w każdej chwili może się oświadczyć i co ja zrobię jak wtedy będę mieć krótkie włosy i nie zdążą urosnąć" :p), po ślubie byłam umówiona na ścięcie to mojej fryzjerce coś wypadło i musiała wziąć urlop. Stwierdziłam, że zostaną aż zajdę w ciążę. I tak od 6-7 lat mam tą samą fryzurę ;)

Są piękne i kobiece, ale po kilku latach też cienkie i uciążliwe w pielęgnacji. A co do naciskania to co chwilę słyszę, że mam je obciąć - od męża i rodziny. Zostawię gdzieś do ramion. Może się wzmocnią dzięki temu :)
Zapuszczałam je najpierw do ślubu ("bo w każdej chwili może się oświadczyć i co ja zrobię jak wtedy będę mieć krótkie włosy i nie zdążą urosnąć" :p), po ślubie byłam umówiona na ścięcie to mojej fryzjerce coś wypadło i musiała wziąć urlop. Stwierdziłam, że zostaną aż zajdę w ciążę. I tak od 6-7 lat mam tą samą fryzurę ;)
Jak dla mnie obcinaj:) włosy zawsze odrosną a taka matamorfoza dobrze Ci zrobi. Długie włosy są piękne ale jak są zdrowe i zadbane, sama chciałabym mieć długie ale mam cienkie i wyglądam jakbym miała 5 na krzyż wiec nosze krótkie. Daj znać do tam wyszło :D

Ja przez pierwsze pol roku kupowalam Pampersy te zlote, chyba najdrozsze ze wszystkich firmy Pampers (pierwsze dziecko czlowiek nie zna sie na niczym). W 7 miesiacu jak synek byl troche starszy to zaczelismy toujoursy z lidla i sie sprawdzaly super. W momencie kiedy zmienili w lidlu na lupilu malemu dupcia zaczela sie odparzac cala i przezucilismy sie na dady z biedry i jak na razie jest ok. Dla mnie duzo lepsze niz lidloskie lupilu. Teraz z malenstwem bede uzywac przez pierwsze 3 m-ce Pampersa ale nie tych najdrozszych tylko tych zielonych, one troche tansze a od 4 m-ca przechodzimy na biedre dada. Z chusteczkami to samo

Moim zdaniem to powinna być Twoja decyzja a nie rodziny.
Owszem jest z długimi włosami trochę roboty. Jeżeli jesteś zmęczona nimi to obetnij. Przecież odrosną.

Ps. Wrzucam fotki moich włosów w 2 ciąży na 1 zdjęciu i po 3 ciąży :)
1527846847278.jpg
1527846884692.jpg

Załączniki

• 1527846847278.jpg
    1527846847278.jpg
    465,6 KB · Wyświetleń: 375
  • 1527846884692.jpg
    1527846884692.jpg
    770,3 KB · Wyświetleń: 374
Długie włosy są super, sama mam do pasa, ale odkąd jestem w ciąży mam na głowie siano... i też zamierzam obciąć w najbliższym czasie. W sumie to już nie mogę się doczekać, też kilka lat mam taką samą fryzurę ;)

A ja planuję pieluchy wielorazowe :) Choc jeszcze nie jestem pewna jak logistycznie to rozegramy. Na pewno na samym początku jednorazowe, a około 2 tygodnia zacznę włączać wielorazowe w ciagu dnia, a może na noc jednorazowe. Jeszcze zobaczę. :)
A jakie to są wielorazowe i z czym to się wiąże?

reklama
Ja sobie nie wyobrażam wielorazowych pieluch.. [emoji28]

Ogólnie mam 4 latke a nie pamiętam że kiedyś pieluchy kupowałam jakoś tak nie wyrylo się to w mojej pamięci ;) Mała miała 20 msc jak zaczęła chodzić bez pieluszki i jakieś 6 msc później już nawet spała bez niej także przetrwam te trochę kupując pampersy [emoji1]

Do góry