reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Imię dla chłopca - Franek. Chciałam dać imię po zmarłym ojcu męża, ale on nie chce. Więc stanęło na moim ulubionym świętym :)
Przekonam się może jak będę czuła to mocniej i będę mogła porównać?
Ktoś coś pytał o zgagę w weekend zdaje się - ja miewam. W sobotę aż mi było niedobrze przez nadkwaśność - sok żołądkowy mi podszedł do gardła parę razy. I kwaśny smak w ustach przez cały dzień. Jem po kilka migdałów i staram się to przeczekać myśląc, że nie jest tak źle, zawsze mogłoby być gorzej ;)

My też raczej Franka będziemy mieli chociaż jeszcze mnie kusi Jaś ;)

reklama
Imię dla chłopca - Franek. Chciałam dać imię po zmarłym ojcu męża, ale on nie chce. Więc stanęło na moim ulubionym świętym :)
Przekonam się może jak będę czuła to mocniej i będę mogła porównać?
Ktoś coś pytał o zgagę w weekend zdaje się - ja miewam. W sobotę aż mi było niedobrze przez nadkwaśność - sok żołądkowy mi podszedł do gardła parę razy. I kwaśny smak w ustach przez cały dzień. Jem po kilka migdałów i staram się to przeczekać myśląc, że nie jest tak źle, zawsze mogłoby być gorzej ;)
Moja siostra ma Franka i przyjaciółka :) super chłopaki!

Hej ja też mam wizyte dziś . Ale tylko chyba odbiór cytologii i nie wiem czy cos bedzie patrzec mowila ze usg nie bedzie. A bym chciala wiedziec jak dziewczynka to pewnie Julia a jak chlopiec to nie wiemy. A dzis pierwszy raz poczułam takie łaskotania w brzuchu więc chyba to pierwsze ruchy :)

Też miałaś zawroty głowy? One mnie martwią.
Miałam ale to wtedy kiedy było zdecydowanie za ciepło. I tez mam niskie ciśnienie wiec bez kawy ani rusz. Trzeba po prostu uważać i robić wszystko powoli. Pamiętaj ze dodatkowo serce ma teraz o wiele więcej pracy co też jest nie lada wysiłkiem a jak dodamy do tego niskie ciśnienie, upal, zmęczenie (bo jak tu spać całą noc?) i alergie przez którą ciężej się oddycha to nie ma się co dziwić. Powiem Ci tylko ze Zyrtec nie pomoże na zawroty głowy - musisz mieć odpoczynek - a jeśli znajdzie się cień i trochę wiatru to najlepiej tez świeże powietrze.

Trzymam kciuki za wizyty :)

U nas tez upal, wystalam sie w banku i na poczcie i pierwszy raz obca osoba dojrzala u mnie ciąże i mnie wpuscic przed siebie chciala, co u mnie jak ktos nie wie to sie raczej nie domysli, bo zawsze bylam przy sobie to teraz wygladam jakbym przytyla znowu po prostu ;) chociaż jak tak patrze w lustrze to u gory brzuch sie troche zaookrogla tak bardziej ciazowo ;)
Tez zamierzam kupowac jak cos sie trafi okazyjnie. Jedynie wozek nam odchodzi, bo tata sie zaoferowal, ze kupi i nawet juz mam upatrzony na necie gleboki, taki do ktorego mozna zamontowac normalnie fotelik maxi cosi czy cybexa :)

Wow, jak miło, że ktoś cię przepuścił :o:) Ja w 1.ciąży potrafiłam stać z dużym już brzuchem i nic, wszyscy głowa w 2.stronę. Źle się nie czułam więc spokojnie to znosiłam, ale kultura słaba.:-( :(

Hey mamuśki [emoji41] ja dziś mam 3 przystojniaków pod opieką i być może 4ty w brzuchu, normalnie jakaś seksmisja w rodzinie[emoji23]

Hehe, w Seksmisji to babki rządziły 8-):p swoją drogą rewelacyjna komedia :) A w brzuchu się jeszcze okaże kto mieszka :cool2:

Mi się wydaje że lekarz który nie mówi o płci dopóki nie jest pewien to dobry lekarz. To takie igranie z naszymi hormonami[emoji6] nie którym jest bosko obojętne i to jest najlepsze podejście ale jak ktoś się nastawi to może być ciężko...

Jeżeli chodzi o wózio to ja zbieram na espiro Manhattan. Za pierwszym razem woziliśmy się espiro enzo i się bardzo sprawdził [emoji4]

Hehe, w Seksmisji to babki rządziły 8-):p swoją drogą rewelacyjna komedia :) A w brzuchu się jeszcze okaże kto mieszka :cool2:
No mój lekarz jest taki uparty właśnie...nie wiem czy się z tego cieszyć czy narzekać? Ale on nie powie dopóki tak nie zobaczy, ze może mi fotkę usg strzelić z jajkami albo pipulką :laugh2: Choćby podejrzewał, nie powie! :oo::eek::rolleyes2: Dlatego wcale nie jestem przekonana, ze dzisiaj mi powie... zobaczymy :tak:

Czy można jakoś edytować swoje dodane posty? Czasami widzę jakiś błąd albo słownik mi coś zmieni i tak głupio to zostawić [emoji28]

Na komputerze jest normalnie Edytuj, na apce też tylko musisz zaznaczyć swój komentarz (podświetlić) i tam jest wtedy wybór, to dajesz na edycja :tak:

Julia śliczne, mojego M siostra tak ma.

Mi się podoba też Julian :)

Moja chrześnica ma Julka na imię. Julian chyba rzadkie imię, nie znam żadnego;)

Dziewczyny czuje się fatalnie. Jak bym jakiegoś kaca miała. Mam zawroty głowy. Miałam dzisiaj jechać oddać krew i mocz do badania ale jak podniosłam głowę z nad poduszki to cały pokój zawirował. Położyłam się ale dalej się kręcił. Zasnąłem na chwilę ale sytuacja się powtórzyła. Pomyślałam że źle spałam w nocy więc chciałam odespać. Niestety jak wstałam to się trochę zataczalam i czułam jak w letargu. Nie wiem czy to zmęczenie organizmu wywołane alergią bo dalej nic na nią nie biorę. Na szczęście mam w ciągu dnia okresy z objawami i bez objawów (inaczej już dawno wolałabym zyrec). Momentami mam wrażenie że mam gorączkę ale mierzyłam temperaturę i mam 36.6 Strasznie mnie to niepokoi.

To leż. Pij dużo wody koniecznie, możesz gdzieś na powietrzu się położyć? Ale w cieniu, chyba, że jest strasznie gorąco to lepiej nie. Może jakieś osłabienie...Współczuję bardzo :(

My też raczej Franka będziemy mieli chociaż jeszcze mnie kusi Jaś ;)

Obydwa super :) ;)

Mnie kiedys ludzie przepuscili na poczcie jak bylam z dzieckiem na rekach, ale w ciazy nigdy! A dzis w biedronce babka sie nawet przede mnie wepchala, mimo ze moj syn stal przede mna, ona stala pomiedzy nami, ja zawolalam Igora, ona sie odwrocila, spojrzala na moj brzuch, potem do koszyka i pyta czy chce stanac przed nia, bo w sumie mam malo zakupow [emoji23] ciekawe co by bylo jak bym miala duzo [emoji23]

reklama
@Naan34 Ja się dzisiaj czuję podobnie. Głowa mi pęka, ledwo na oczy widzę, jak wstaję to zaraz się muszę położyć z powrotem. Mam takie dni szczególnie w upał, może ma to związek z pogodą... Z alergią może też, ja wczoraj pół dnia przekichałam, przesmarkałam, nie mogłam oddychać, no masakra... Mi trochę pomagają żelowe okłady, robię sobie na czoło np...

Do góry