reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hey mamuśki [emoji41] ja dziś mam 3 przystojniaków pod opieką i być może 4ty w brzuchu, normalnie jakaś seksmisja w rodzinie[emoji23]

Mi się wydaje że lekarz który nie mówi o płci dopóki nie jest pewien to dobry lekarz. To takie igranie z naszymi hormonami[emoji6] nie którym jest bosko obojętne i to jest najlepsze podejście ale jak ktoś się nastawi to może być ciężko...

Jeżeli chodzi o wózio to ja zbieram na espiro Manhattan. Za pierwszym razem woziliśmy się espiro enzo i się bardzo sprawdził [emoji4]

reklama
Ja po wizycie, lekarka powiedziala, ze dziś bez usg. Ja na to minę zawiedzona, że myślałam, że poznamy płeć. No to się usmiechnela i powiedziała, to zobaczymy. Sprzęt się nie chciał włączyć, ja znów zawiedzona, ale w końcu się udało. Dzidzius w pozycji kleczacej jak do modlitwy (później zalacze zdjęcie ), szukalysmy i szukalysmy i chłopaka nie znalazlysmy, wręcz pani doktor stwierdziła, że widzi wargi sromowe. Stwierdziła, na 99% dziewczynke. Ja jakoś boje się cieszyć i wszystkkim mowie, ze na 90 % dziewczynka. A więc będzie Michalina. Wyniki wszystkie dobre.

Michalina fajnie!! Ja mam w rodzinie i każdy mówi jej Misia :)

A w 1.ciąży ruchy dopiero koło 20tygodnia, bratowa męża dopiero po 22skończonym tygodniu poczuła, także spokojnie, wszystkie się doczekamy [emoji5]
Ja dzisiaj mam 14t 0d i w piątek pierwszy raz coś poczułam. Takie puknięcie/pyknięcie. Aż otwarłam buzię ze zdumienia. Jak przyłożyłam rękę to czułam jeszcze wyraźniej. Dałam pomacać Mamie, żeby zobaczyła co to. Stwierdziła, że to co myślę i śmiała się, że chyba jestem dalej w tej ciąży i urodzę wcześniej. Bo brzuch też mam jakiś taki duży, że obcy ludzie widzą. Już 2 tygodnie temu jedna pani mi gratulowała ;) Od tego czasu te odczucia powtarzały się codziennie, kiedy leżę wieczorem, w dole brzucha, z prawej, lewej albo na środku. Ciężko mi uwierzyć, że to dzidzia, wiem, że niektórzy by mnie wyśmiali, że sobie wymyślam. Myślicie, że to jest możliwe? To nie jest moja pierwsza ciąża, ale pierwsza, w której jestem tak daleko. No i zawsze byłam dość chuda, nie mam za bardzo tłuszczu na brzuchu.

Cześć, powodzenia na wizytach, ja dopiero za 3 tygodnie idę... ciężko wytrzymać;)
Nie jesteś sama, mi też już ciężko wytrzymać jak mija 3 tydzień bez USG. Dlatego wrócę do pracy jeśli mój lekarz pozwoli - żeby nie mieć czasu zastanawiać się czy wszystko ok :)

wiele imion mi odpada np, ze wzgleduna zle skojarzenia ale to chyba kazdy tak ma:p
A moje ulubione imię dla dziewczynki, które podobało się i mi i mężowi odpadło, bo koleżanka mnie uprzedziła i nazwała tak swoją córkę. Teraz nie umiemy uzgodnić innego, bo ja lubię rzadkie imiona, które nie pasują mężowi :p Ale może będzie chłopak - tutaj przynajmniej się zgadzamy co do imienia ;) Jeżeli dziewczynka - będzie wojna o imię :p

Tez na to czekam ;) może się uda mi dzisiaj dowiedzieć kto... :o:D
Powodzenia :)

Ja dzisiaj mam 14t 0d i w piątek pierwszy raz coś poczułam. Takie puknięcie/pyknięcie. Aż otwarłam buzię ze zdumienia. Jak przyłożyłam rękę to czułam jeszcze wyraźniej. Dałam pomacać Mamie, żeby zobaczyła co to. Stwierdziła, że to co myślę i śmiała się, że chyba jestem dalej w tej ciąży i urodzę wcześniej. Bo brzuch też mam jakiś taki duży, że obcy ludzie widzą. Już 2 tygodnie temu jedna pani mi gratulowała ;) Od tego czasu te odczucia powtarzały się codziennie, kiedy leżę wieczorem, w dole brzucha, z prawej, lewej albo na środku. Ciężko mi uwierzyć, że to dzidzia, wiem, że niektórzy by mnie wyśmiali, że sobie wymyślam. Myślicie, że to jest możliwe? To nie jest moja pierwsza ciąża, ale pierwsza, w której jestem tak daleko. No i zawsze byłam dość chuda, nie mam za bardzo tłuszczu na brzuchu.

Nie jesteś sama, mi też już ciężko wytrzymać jak mija 3 tydzień bez USG. Dlatego wrócę do pracy jeśli mój lekarz pozwoli - żeby nie mieć czasu zastanawiać się czy wszystko ok :)

A moje ulubione imię dla dziewczynki, które podobało się i mi i mężowi odpadło, bo koleżanka mnie uprzedziła i nazwała tak swoją córkę. Teraz nie umiemy uzgodnić innego, bo ja lubię rzadkie imiona, które nie pasują mężowi [emoji14] Ale może będzie chłopak - tutaj przynajmniej się zgadzamy co do imienia ;) Jeżeli dziewczynka - będzie wojna o imię [emoji14]

Powodzenia :)
Jakie imię dla chłopca?

Co do ruchów- przekonasz się niebawem czy to to jak już będziesz znała to uczucie. To że Ty czujesz możliwe ale chyba z zewnątrz tj mama chyba jeszcze trudno ;)

Ja w pierwszej ciąży od ok 17 tc czułam. Teraz od około tygodnia jestem przekonana że to co czuję to Maluch :)

Jakie imię dla chłopca?

Co do ruchów- przekonasz się niebawem czy to to jak już będziesz znała to uczucie. To że Ty czujesz możliwe ale chyba z zewnątrz tj mama chyba jeszcze trudno ;)

Ja w pierwszej ciąży od ok 17 tc czułam. Teraz od około tygodnia jestem przekonana że to co czuję to Maluch :)
Imię dla chłopca - Franek. Chciałam dać imię po zmarłym ojcu męża, ale on nie chce. Więc stanęło na moim ulubionym świętym :)
Przekonam się może jak będę czuła to mocniej i będę mogła porównać?
Ktoś coś pytał o zgagę w weekend zdaje się - ja miewam. W sobotę aż mi było niedobrze przez nadkwaśność - sok żołądkowy mi podszedł do gardła parę razy. I kwaśny smak w ustach przez cały dzień. Jem po kilka migdałów i staram się to przeczekać myśląc, że nie jest tak źle, zawsze mogłoby być gorzej ;)

U nas tez teściowie zaproponowali, że kupią wózek, tzn wyślą pieniążki bo będziemy go zamawiać przez internet ale już go oglądaliśmy i wiemy jaki bierzemy [emoji4] też pasuje do niego fotelik cybex czy maxi cosi, teraz już raczej większość wózków 3w1 ma opcje zamontowania bezpiecznego fotelika [emoji4] a co myślicie dziewczyny o bazie do fotelika? Kupować czy to raczej strata pieniędzy?

U nas tez teściowie zaproponowali, że kupią wózek, tzn wyślą pieniążki bo będziemy go zamawiać przez internet ale już go oglądaliśmy i wiemy jaki bierzemy [emoji4] też pasuje do niego fotelik cybex czy maxi cosi, teraz już raczej większość wózków 3w1 ma opcje zamontowania bezpiecznego fotelika [emoji4] a co myślicie dziewczyny o bazie do fotelika? Kupować czy to raczej strata pieniędzy?
Kupować! Pomijam już kwestie bezpieczeństwa bo jest oczywista ale jest to duża wygoda. Pach pach i dziecko zamontowane a tak motac się z tymi pasami za każdym razem... My mieliśmy dla córki fotelik recaro i drugi też jest recero. Miałam nadzieję że wykorzystamy ta bazę do nowego foteliku niestety przez cztery lata recaro zmieniło bazy i teraz żaden fotelik nie będzie nam pasował więc kupimy nawalił bazę i nowy fotelik.

Czy można jakoś edytować swoje dodane posty? Czasami widzę jakiś błąd albo słownik mi coś zmieni i tak głupio to zostawić [emoji28]

reklama
fotelik z baza to super sprawa. Ja od rana czekałam z małym u lekarza z kleszczem do wyciagniecia i paskudna wysypka na ciele. Z mezem wczoraj wyciagnelismy basen,woda sie leje,moze do wieczora bedzie pelny. My wybralismy juz imie,bedzie Julia. Od tyg czuje jak kopie. Mało sie udzielam bo opiekuje sie jeszcze babcia,a teraz jeszcze duzo czasu w ogrodku robie. Wczoraj sok z truskawek robilam,pycha [emoji5]

Do góry