Ja wizytę mam 24 maja i też mam nadzieję poznać płeć wtedy, to będzie 16t4d. Z synkiem poznałam płeć w 11tym tyg, gin zapewniał że na 100% chłopiec i tak też było
marzyłam o drugim chłopcu, bo chyba na mamę dziewczynki się nie nadaje (chłopcy są latwiejsi w obsłudze
), ale maz pragnie córeczki teraz dla siebie bo mówi że ja już mam swojego synusia (synek strasznie jest mamusiowaty a maz zazdrosny haha
) i chyba wolę dziewczynkę bo nie chce żeby maz czuł się rozczarowany a jakoś tak się czuje, że jak będzie chłopiec znowu to maz będzie zawiedziony. Głupie to :/
Nam też się trochę zeszło ze staraniem
synka mam z lipca (udało się w 1 cyklu) i planowałam urodzić drugie też w lipcu, ale mamy cztero miesięczna obsuwe
udało się dopiero w 10tym cyklu, bardzo długo i już się martwiłam że coś jest nie tak. Nie wyszło tak jak sobie wymarzylam, ale najważniejsze że w końcu się udało
Z synkiem w ciąży też bardzo spuchlam, najbardziej stopy, ale urodziłam prawie 2 tyg po terminie i może dlatego. Zdjęcia nawet sobie porobilam, bo maz się śmiał, że stopy mam jak Fiona ze Shreka tylko że białe a nie zielone
Dziewczyny czy może wiecie albo się orientujecie jak jest z kontrolami z Zusu jeśli chodzi o ciężarne? bo czytałam i słyszałam już z milion wersji. Czy ZUS w ogóle kontroluje kobiety w ciąży? W ogóle w jakich godzinach mogą się pojawić? Mówię tutaj o kontroli z Zusu a nie że pracodawca nasle na mnie ZUS bo pracuje w super firmie i nierealne żeby tak zrobili. Także chodzi tylko o kontrolę z samego Zusu. Dodam, że jestem na l4 leżącym, ale nie koniecznie muszę leżeć