MangoWawa
Fanka BB :)
Dziewczęta, jutro usg genetyczneJuz nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
![]()
na pewno będzie ok, trzymam kciuki!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczęta, jutro usg genetyczneJuz nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
![]()
Cześć dziewczyny. Odzywałam się ostatnio kilka tygodni temu, bo potem wkurzyłam sie, że nie umiem ustawić suwaczkaU mnie dziś wg miesiączki 11 t 6 d, ale okazało się, że maluch jest starszy wg usg 12 t 5 d, data porodu 16.11
Miałam dzisiaj badania prentalne. USG wyszło ok, dziecko wg pomiarów zdrowe, co bardzo mnie ucieszyłoTeraz sprawdziłam w necie wyniki pappy i są wysokie...papp-a 8.13, wolne beta hcg 102,4...Wszystko dużo powyżej normy. Lekarz podczas pobrania mówiła mi bym broń Boże nie interpretowała wyników sama, ale ciężko tego nie robić... i trochę się boje. Wyniki po interpretacji dopiero w następny czwartek ;/
Na pewno wynik będzie dobry, to matematyka i na pewno lekarz to wytłumaczyOjej... trochę mnie wystraszyłas teraz.. ja jutro odbieram wyniki Pappa, ale liczyłam, że jak usg dobrze wyszło to i ten z krwi będzie w porządku [emoji53]
Może rzeczywiście nie interpretuj sama wyników, bo tylko stresu sobie przysporzysz i pewnie zupełnie niepotrzebnie! Jak usg wyszło dobrze, to Pappa tez nie powinno wyjsć źle... ponoć to matematyka i jeszcze w dodatku wiek biorę pod uwagę, który z automatu zawyża ryzyko...a ile masz lat?
Nie dalam sie, ale chyba bede musiala jechac 50km dalej. Na razie lekarz pozwolil brac nospe.@Roksi98 to cale szczescie ze sie im nie dalas
Super że wszystko ok!ja już po badaniu prenatalnym w Medicover u dr Świetlickiego. Wszystko jest dobrze. Lekarza mogę polecić. Zrobiłam też test pappa. Wyniki mają być już w piątek, a wczoraj dopiero pobierali mi krew. Zanosi się, że będzie córka![]()
ja już po badaniu prenatalnym w Medicover u dr Świetlickiego. Wszystko jest dobrze. Lekarza mogę polecić. Zrobiłam też test pappa. Wyniki mają być już w piątek, a wczoraj dopiero pobierali mi krew. Zanosi się, że będzie córka![]()