reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Czytam i sama do siebie się uśmiecham u mnie podobnie ze wzrostem ja mam 1,6 mąż 1,86 :p
Wózek z gondolą mamy z rączką regulowaną i da radę pogodzić jazdę.Głowę moja widać buda nie zasłania,wózek który kupiliśmy jest na porę zimową grubszy materiał,spacerówka normalna ale budka w niej ma jeden fajny plus ma dwie regulacje opuszczania jak pada to nie potrzeba żadnych dodatkowych przeciwdeszczowych okryć.Wierzę Wam można oszaleć z wyborem ale najlepiej idąc do sklepu dobrze mieć już zaplanowane co komu potrzeba aby nie dać się zbałamucić sprzedawcy.
Co do pampersów my jeszcze nosimy chodzi na nocnik jak mu się chce ale trza zakasać rękawy bo chcemy od września do przedszkola zobaczymy jak to będzie :)

reklama
Ja mam plan wysadzać dziecko jak tylko zacznie trochę siadać... moja mama mówiła, że wolałam koło roku, jak tylko ledwo chodziłam i mój brat tak samo. Wiadomo, kiedyś było inaczej, teraz są dogodności, ale moja mama z racji swojej pracy (jest dyrektorką przedszkola) łapie się co rok za głowę i zawsze we wrześniu słucham jacy to rodzice są leniwi, bo 2,5 roczne a nawet 4 letnie chodzą z pampersami itp. Zamierzam poświęcić czas i sadzać jak tylko się da, żeby jak najwcześniej zrezygnować z pampersów, ale zobaczymy czy wystarczy mi chęci i determinacji ;) mojej kuzynce ostatnio udało się z pampersów w dzień zrezygnować przy niespełna 14 miesięcznym dziecku, więc wierzę że się da - zakłada tylko na noc i na dłuższe trasy samochodem ;)
Obym była tak wytrwała ;p

Kochana, ale ty nie patrz na mamę. Choćby była niewiadomo kim, ty będziesz mamą i ty będziesz decydować. U mnie teściowa jest nauczycielką, nawet dyrektorką szkoły była kupę lat - teraz na emeryturze, no ale co z tego? Ona już swoją 3 dzieci wychowała, teraz moja kolej na wychowywanie moich dzieci. Słucham jednym uchem tego co mówi, a drugim tak pięknie mi idzie wypuszczanie tego, że hej! :D Tez ma własne teorie. I niech pozostaną jej teoriami. Nie kłócę się z nią, bo wiem, że chce dobrze - po prostu robię po swojemu :laugh2:
Wiesz z tym odpieluchowaniem to wg mnie trzeba wtedy, gdy dziecko jest gotowe. I żadne zdanie nawiedzonych sąsiadek, koleżanek, nauczycielek nie zmieni mojego zdania. Moje odpieluchowanie dziecka zajęło mi jeden dzień. Próbowałam na roczek do nocniczka, takiego z melodyjką jak posiusiał, sadzałam w godz.kiedy mógł kupkę zrobić. I robił. Ale wołać nie wołał, a po paru dniach już miał dość "zabawy" bo dla niego to była zabawa, wrzeszczał, krzyczał i koniec imprezy. Odpuściłam. I w okolicy 2.roczku jak już kumaty był, ciepło było - ściągnęłam mu pampersa i na podwórko wio. Raz jeden się posiusiał. Wytłumaczyłam jeszcze raz, żeby wołał (bo przy ściaganiu i wcześniej już mu tłumaczyłam) i po prostu załapał. I od razu siusiał w domu do toalety, kupkę też, tylko siedział na takiej wkładce na sedesie. Czasami może jeszcze jak się zapomniał to plamka mu się robiła z przodu na majteczkach, ale tylko plamka i wołał. Więc skończyło się bezstresowo.
Wolę być leniwą matką i mieć szczęśliwe dziecko :D

A tu masz świetny opis na blogu, mojej ulubionej blogerki:
Link do: Jak odpieluchować dziecko? Najskuteczniejsza metoda.

Ja do piatku na urlopie jeszcze:)

To sobie odpocznij, spróbuj się jakoś nie wiem...zdystansować do wszystkiego. Niech głowa ochłonie. Może jakieś spacerki... Zrób coś przyjemnego dla siebie :tak: A co, zasłużyłaś :tak:

A swoją droga co myślicie o jodze dla ciężarnych? Bo tak myślałam, żeby może się trochę porozciągać... a chyba w II trymestrze juz można? Zapytam się chyba jutro na wizycie lekarza :tak:

To sobie odpocznij, spróbuj się jakoś nie wiem...zdystansować do wszystkiego. Niech głowa ochłonie. Może jakieś spacerki... Zrób coś przyjemnego dla siebie :tak: A co, zasłużyłaś :tak:

A swoją droga co myślicie o jodze dla ciężarnych? Bo tak myślałam, żeby może się trochę porozciągać... a chyba w II trymestrze juz można? Zapytam się chyba jutro na wizycie lekarza :tak:

Hej a taki mialam plan odpoczywac . ale powiem ci ze ta noc byla koszmarna co chwila sie budzilam od rana boli mnie glowa
Przyjaciolka wczoraj zabrala mnie do siebie ... Rano sie w koncu poplakalam. Niedawno dzwonil moj drań i chce ze mna porozmawiac ale w glosie zadnej skruchy . czuje jakis lęk chyba mnie to wszystko przeroslo

Hej a taki mialam plan odpoczywac . ale powiem ci ze ta noc byla koszmarna co chwila sie budzilam od rana boli mnie glowa
Przyjaciolka wczoraj zabrala mnie do siebie ... Rano sie w koncu poplakalam. Niedawno dzwonil moj drań i chce ze mna porozmawiac ale w glosie zadnej skruchy . czuje jakis lęk chyba mnie to wszystko przeroslo
Balons trzymam kciuki, wiem ze łatwo mówić ale nie daj się ponieść emocjom. Na spokojnie wytłumaczcie sobie wszystko i może jakoś posklejacie to do kupy.

Również trzymam kciuki i jestem dobrej myśli.Miłego poniedziałku,nowy tydzień i nowe wyzwania.

reklama
Do góry