reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja już po usg. Niby wszystko dobrze i dziecko zdrowe -najprawdopodobniej tak powiedział lekarz. Na 90%. Czekam na wypis. Jak go dadzą to zapytam sie kiedy bedą wyniki z krwi. [emoji5]niestety lekarz srednio przyjemny. Dziadek taki wredny [emoji853] Gadał, ze to tylko najprawdopodobniej a nie ma pewno, ze pewność dają testy Nifty i Harnony, a najlepiej amniopunkcja .. pogięło go totalnie. Jaka amniopunkcja po usg, które wyszło dobrze? Naprawdę, NFZ to NFZ. I jeszcze mnie opierniczyl czemu mi mój ginekolog prywatnie tego nie zrobił? Tylko wysyła na „za darmo”?
Jakie za darmo? A to ja składek kupę lat już nie opłacam??
Zamiast sie cieszyć jestem wkurzona i zdenerwowana. Zobaczę co mi na tym wypisie da,będzie chyba opis usg. I moze łaskawie fotki tez dadzą, bo widziałam ze robił.
A teraz muszę czekać nawet godzinę albo dwie aż łaskawie mi to usg opisze [emoji17]

reklama
Ja już po usg. Niby wszystko dobrze i dziecko zdrowe -najprawdopodobniej tak powiedział lekarz. Na 90%. Czekam na wypis. Jak go dadzą to zapytam sie kiedy bedą wyniki z krwi. [emoji5]niestety lekarz srednio przyjemny. Dziadek taki wredny [emoji853] Gadał, ze to tylko najprawdopodobniej a nie ma pewno, ze pewność dają testy Nifty i Harnony, a najlepiej amniopunkcja .. pogięło go totalnie. Jaka amniopunkcja po usg, które wyszło dobrze? Naprawdę, NFZ to NFZ. I jeszcze mnie opierniczyl czemu mi mój ginekolog prywatnie tego nie zrobił? Tylko wysyła na „za darmo”?
Zamiast sie cieszyć jestem wkurzona i zdenerwowana. Zobaczę co mi na tym wypisie da,będzie chyba opis usg. I moze łaskawie fotki tez dadzą, bo widziałam ze robił.
A teraz muszę czekać nawet godzinę albo dwie aż łaskawie mi to usg opisze [emoji17]

Najważniejsze, że maluszek zdrowy!

Nie lubie takich lekarzy, wole jak już się nie odzywa niż ma gadać głupoty.
W piereszej ciąży trafiłam na fajną babkę, od początku badania opowiadała i pokazywała co widzi, a potem po badaniu jeszcze raz wszystko opowiedziała.

Ja bym szła do innego specjalisty w trybie pilnym ....

Ps
wielu lekarzy nie mówi nic o kości nosowej bo podobno trzeba mieć dobry sprzęt i wcale nie tak łatwo ja wypatrzyć

Jesli jest za wcześnie ( czasem tez dzidzaia okazuje sie mldosza ni by sie to przypuszczalo) to wychodzi jak wychodzi
A jesli lekasz byl specjalista od uag genetyczNego tp chyba wyklucza sie prace na starym sprzecie

Dobrze wiedzieć czyli jak pójdę w 12t5d to też mało?

Dziewczyny ! Dziękuje ! Umówiłam sie jeszcze raz na 9 maj to bedzie 13t1d [emoji5]

Tak . jak dla mnie najwczesniej po 12tyg . ja bede miec w skonczonym 13 tyg. Takze nie jakos wczesnie ale tez nie pozno

Bedzie dobrze:):):)

Ostatnia edycja:
Nie denerwuj się, stres maluszkowi szkodzi.
Spróbuj się odprężyć, choć wierzę że miałabyś ochotę na rękoczyny wobec tego lekarza.
Trzymam kciuki, będzie dobrze

No co za grzyb:) ja miałam całkiem Niezle doświadczenia z NFZ jak mi robili laparoskopię w szpitalu ale to chyba jakiś wyjątek. Dobrze ze z maluchem wszystko Ok.

Ja czekam na 2 maja na usg a potem genetyczne 15, jakoś mi tak dziwnie, zero objawów, jakby ciąży nie było ... ale pocieszam się ze to tylko jakieś głupie myśli. Dzis śniło mi się za na usg powiedzieli ze jedno to syn:)

reklama
Dita, super ze badanie wyszlo ok! A plec? Podpatrzylas tam cos sama? Bo lekarz to pewnie nic nie powiedzial [emoji14]

Nic nie wiedziałam [emoji5] trzymał rączkę przy buzi i lekarz miał problem z ta kością nosowa ale w końcu sie udało. Ogólnie leniwiec albo uparciuch [emoji16] [emoji28] CRL 7,3cm,a tydzień ciąży wg usg 13+4, czyli gdybym poszła tydzień pózniej to mógłby być troszkę za duży do tego usg. Pewnie mój ginekolog wziął to pod uwagę [emoji5]
Fikał koziołki i lekarz sie denerwował, ze nie moze go złapać [emoji23]

Do góry