reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny przyszłam się z wami pożegnać dzięki za wsparcie i otuche ale to niestety nie wiele daje po tym co przeżyłam wczoraj boję się mieć kolejne dziecko o ile będzie mi dane. Powodzenia dziewczyny mam nadzieję że wasza ciąża będzie przebiegać superowo I bez komplikacji
Paulina mocno przytulam. Będę się za Ciebie modlić.

reklama
Dziś, dziś -zaraz [emoji5] czekam na lekarza, na obchodzie jest . Płci na pewno nie poda, ja NFZ,nie mam dobrych doświadczeń hehe [emoji58]
Najlepsze jest to ze mnie zważyła pielęgniarka i okazało sie, ze w ciuchach, 2tygodnie i 3dni po wizycie u mojego gina ważę 55,2, a wtedy 56kg[emoji23] czary mary[emoji16] dość ze nic nie przybrałam to jeszcze schudłam? I wtedy lekarz ważył mnie w tunice tylko, a teraz w ciuchach musiałam być wtedy po mega obiadku [emoji23]
Z tą wagą to miałam podobnie. W domu 55 A u lekarza 52.5. Więc mówię mu że coś jest nie tak wagą chyba zapsuta. Wziął mnie na drugą A tam 53. Wpisał mi więc 53. Dodam że ja od dawna ważne niezmiennie 55. Ale moją wagą zaczęła pokazywać finalnie 54

Dita najważniejsze, że wszystko w porządku. Dziewczyny czy wy też macie taki ból jakby na miesiączkę, ostatnio dwa razy już mnie złapało na spacerze z córką, że tak "ciągło na dół", że ledwie mogę chodzić, teraz wróciłam i dalej boli. Wizytę mam 8 maja, to na pewno powiem lekarce.

@azamamew też mam ostatnio takie bóle, do tego też jakby kłucie. I znowu rano niewielkie plamienie na papierze... Zaczynam się martwić... dzwoniłam do lekarki, chciałam się zapisać wcześniej do lekarza, ale ma już urlop na majówkę. Jak będzie gorzej zostaje znowu izba przyjęć...

Hej dziewczyny.
Nie odzywalam sie bo nie mialam nic madrego do pisania :p ale jestem caly czas.
Dzisiaj bylam na usg kontrolnym zeby sprawdzic co z tym krwiakiem no i juz wiem ze go nie ma :)
Maluszek 34mm serduko slyszalam krótko i jakos cicho ale lezka i tak poplynela ;) 168/min takze tu jest wszystko ok

Ale jak pochwalilam ze nie mam problemow z zapisami tak mnie dzisiaj wpienili bo mieli do mnie dzwonic czy mam przyjsc 30.04 czy 2.05 i nie zadzwonili i juz terminow braklo a ja mam do 30 zwolnienie. Mam przyjsc sie wciskac w kolejke. No uwielbiam to.
I na usg genetyczne na za dwa tyg tez mi terminu nie znalezli. Zapisal mnie na 17.05 ale to na granicy tego 13+6 według om ale z usg ciąża jest starsza. na wszelki wypadek zapisalam sie na 8 kolo domu ale nie po to mam pakiet zeby doplacac za badania. Maz mi wydrukuje umowe w ktorej mam napisane ze maja obowiazek mnoe wcisnac w 7 dni jak nie u nich to w innych przychodniach i wezme to na wizyte i pomacham im przed nasem niech mnie wpisuja gdzie sie uda.
Nie ma ze mna lekko :p

Ja byłam na prenatalnych 12t2d, dzidzia była prawie 6 cm i kość nosowa pięknie widoczna więc LassHa uważam tak jak dziewczyny że Twój maluszek jest zdecydowanie za malutki na to badanie. Powtorzysz i zobaczysz że wszystko będzie dobrze :)

Ja jestem w 11tc a apka preglife pokazuje 199 dni do porodu :rofl2:
Kupiłam w lidlu dwupak body rozmiar 50/56
Bardzo fajne jakościowo i myślę, że większość wyprawki tam kupię, jeżeli chodzi o body, pajace i kaftaniki. Moja Zuzia już nie może się doczekać, kiedy będziemy kupować wyprawkę :-D

reklama
LassHa
Twoje dzidzi zdecydowanie za małe jest do badania, jak urośnie to wszystko będzie pięknie widać [emoji846] zobacz miedzy nami niby 4dni różnicy w terminie wg OM, ale co z tego jak ja miałam owulacje 11dc,a ty założę sie ze z tydzień pózniej. To duża różnica. Twoje 4,8, a moje 7,3- dlatego nasi lekarze sugerując nam datę tych prenatalnych powinni patrzeć najpierw u siebie na usg ile CRL ma bobas i wtedy mowić datę. Ja sie trochę dziwiłam czemu mój gin dał mi skierowanie na dzisiaj 12+1,a nie tydzień pózniej, byłoby pięknie 13+1, a okazuje sie ze miał racje - tak jak u Płomyk mam starsza ciąże wg usg i była szansa, ze za tydzień Bąbel przekroczyłby wymagane 8,4cm do tych badań.
Także znowu mnie pozytywnie zaskoczył mój ginekolog [emoji5]

Ania
Mnie w ogole jak na okres nie boli i nie bolało nawet w tętnienie @. Za to po większym wysiłku kłuje mnie brzuch, albo szczypie- ciężko opisać. I ostatnio mnie czasami kłuje w pochwie... to chyba związane z szyjka macicy. Zapytam swojego gina, ale dopiero 8maja [emoji58]

Do góry