reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ale pokrecone to hahahaha

No ja mam 32 ale bede miec zaraz 33 hahaha

Pokręcone, pokręcone. Ale to i to jest dobre :) Ewentualnie można mówić, że się skończyło piąty tydzień (czyli w którym się jest teraz? :p w szóstym) :D Coby nie było, ważne, żeby brzuchy rosły! ha, a będą rosnąć czy będziemy liczyć tak czy tak :rofl2:

Czyli każda ciąża inna :)może teraz bliźniaki ci się szykują? :p

reklama
Pokręcone, pokręcone. Ale to i to jest dobre :) Ewentualnie można mówić, że się skończyło piąty tydzień (czyli w którym się jest teraz? :p w szóstym) :D Coby nie było, ważne, żeby brzuchy rosły! ha, a będą rosnąć czy będziemy liczyć tak czy tak :rofl2:

Czyli każda ciąża inna :)może teraz bliźniaki ci się szykują? :p

A ty wiesz ze chcielibysmy :):):):) ale najwazniensze by zdrowe bylo :)

Hej dziewczyny ... Pierwszy test robiłam jeden dzień przed @ wyszedł cien cienia drugi natomiast po dwoch dniach . Dwie kreski mocne i wyrazne. Bardzo się ciesze , w ruch poszedl duphaston 2x1. I to straszne czekanie . Wizytę będę miala 16 marca . Wcxesniejsze dwie ciąże poroniłam i teraz tak bardzo się boje . Codziennie rano sprawdzam czy bola mnie piersi dalej , czy nie krwawie. Paranoja normalnie . Mam cały czas zle przeczucia do tego poobolewaja mnie plecy i dość często brzuch. Jestem w Danii a tu lekarze to wikingowskie gbury którzy twierdzą że tylko po 12 tyg ciaze mozna próbować ratowac . Co mam zrobić żeby się uspokoic trochę . Donosiła któraś ciaze po poronieniu ? Czy duphaston pomoze ?

Oprocz bolacych piersi brak innych objawów

Ja nie wiem jaki tam system jest ale powinni Cie skierowac na badanie hormonów chociazby czy oni licza do 3 razy sztuka eh??
Orientowalas sie chociaz ile u ciebie prywatnie takie badania moga kosztowac? Jak prolaktyna itp
Musisz ich przycisnac i kolowac ze sie zle czujesz ! To moze rusza dupska? Wiem ze potrafi dzialac
To twoja pierwsza ciaza?
Widzialam ze przepisywali lekarze rowniez inne leki jak acard itp oprocz progesteronu mimo ze wyniki byly ok. I tak jest ze jesli badania wychodza dobrze to malo mozna zrobic bo tak naprawde nie wiadomo o co kaman eh

A w dwoch poprzednich ciazach bralas progesteron ??

Mam jednak nadzieje ze tym razem Ci sie uda i 2 poprzednie stracone ciaze to nie byla wina zlej pracy hormonow takze trzymam kciuki !

Ja nie wiem jaki tam system jest ale powinni Cie skierowac na badanie hormonów chociazby czy oni licza do 3 razy sztuka eh??
Orientowalas sie chociaz ile u ciebie prywatnie takie badania moga kosztowac? Jak prolaktyna itp
Musisz ich przycisnac i kolowac ze sie zle czujesz ! To moze rusza dupska? Wiem ze potrafi dzialac
To twoja pierwsza ciaza?
Widzialam ze przepisywali lekarze rowniez inne leki jak acard itp oprocz progesteronu mimo ze wyniki byly ok. I tak jest ze jesli badania wychodza dobrze to malo mozna zrobic bo tak naprawde nie wiadomo o co kaman eh

A w dwoch poprzednich ciazach bralas progesteron ??

Mam jednak nadzieje ze tym razem Ci sie uda i 2 poprzednie stracone ciaze to nie byla wina zlej pracy hormonow takze trzymam kciuki !
Nie bralam . Lecze się w Polsce . Prolaktynę miałam lekko podwyższoną bralam leki no i właśnie przy tych lekach zaszlam w ta ciążę . Odrazu telefon do lekarza , odstawienie leków i progesteron. Tutaj ciążę prowadzi lekarz rodzinny . Są trzy usg w trakcie jej trwania. Jedno żeby potwierdzić drugie w polowie a trzecie przed samym porodem. W tamtych ciążach przychodzilam z lekkim krwawieniem i wrecz blagalam żeby cos zrobili . I nic .

Hej dziewczyny ... Pierwszy test robiłam jeden dzień przed @ wyszedł cien cienia drugi natomiast po dwoch dniach . Dwie kreski mocne i wyrazne. Bardzo się ciesze , w ruch poszedl duphaston 2x1. I to straszne czekanie . Wizytę będę miala 16 marca . Wcxesniejsze dwie ciąże poroniłam i teraz tak bardzo się boje . Codziennie rano sprawdzam czy bola mnie piersi dalej , czy nie krwawie. Paranoja normalnie . Mam cały czas zle przeczucia do tego poobolewaja mnie plecy i dość często brzuch. Jestem w Danii a tu lekarze to wikingowskie gbury którzy twierdzą że tylko po 12 tyg ciaze mozna próbować ratowac . Co mam zrobić żeby się uspokoic trochę . Donosiła któraś ciaze po poronieniu ? Czy duphaston pomoze ?

Kochana, a wcześniej brałaś ten duphaston? Wierze, że będzie dobrze, ale doskonale rozumiem, jak bardzo musisz się denerwować :sorry: Mocno trzymam kciuki za ciebie i Bąbla :)

Ona, Milena
Bliźniaki? Naprawdę? :szok: I nie przeraża was wizja wszystkiego razy dwa? Dwa razy kupa, dwa razy przebierania, dwa razy wstawanie, dwa razy płacz, dwa razy WSZYSTKO! :szok::o:shocked2: nie, dziękuję, mi wystarczy jedno :cool2:

reklama
Nie bralam . Lecze się w Polsce . Prolaktynę miałam lekko podwyższoną bralam leki no i właśnie przy tych lekach zaszlam w ta ciążę . Odrazu telefon do lekarza , odstawienie leków i progesteron. Tutaj ciążę prowadzi lekarz rodzinny . Są trzy usg w trakcie jej trwania. Jedno żeby potwierdzić drugie w polowie a trzecie przed samym porodem. W tamtych ciążach przychodzilam z lekkim krwawieniem i wrecz blagalam żeby cos zrobili . I nic .

Straszne co piszesz.. Nic nie zrobili :oops: Ale teraz masz duphaston, on pomoże na pewno. Zresztą teraz możesz mieć po prostu zdrową ciążę, która się utrzyma :tak:

Do góry