reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Płomyk właśnie zamrozilam ta kapuche bo do wakacji byśmy jedli ;)

Dita ja tak jak Ty jem co chce (winogrona jak najbardziej tez) oprócz tych rzeczy które napisałaś czyli sery, surowe mięso. Ale.... na ostatniej wizycie gin powiedział żebym nie jadła też salami i kabanosow bo teraz robi się je inaczej i zawierają surowe mięso, więc ich nie jem

Brzuszek mam już ogromny, jak w 5 m-cu a wyskoczył mi już w 2 miesiącu. Rano jeszcze ujdzie ale po południu i wieczorem to masakra. Chyba taka moja uroda bo z synkiem też bardzo szybko roslam i w 6 m-cu pytali się kiedy rodze bo byłam już taka duża. Chodzę albo w leginsach albo spodniach ciazowych bo w nic innego się nie mieszcze. Potem zrobię zdjęcie to Wam pokaże :)

I trym gdzieś czytałam (nie pamiętam gdzie) trwa do 13 tygodnia a od 14 tygodnia zaczyna się drugi.

Wiesz ja ogólnie staram się zdrowo odżywiać, więc np.tez nie jem przetworzonego, tzn. staram się :) I np.tez nie jem tych mięs w puszkach, choć kiedyś uwielbiałam :D A salami nigdy nie jadłam, i w ogóle do mięsa mnie nie ciągnie, wiec nie mam tego problemu :) Po prostu czytam skład, jak dobrze wygląda to jem, jak nieciekawie to odkładam na półkę 8-)

Ooo bede musiala zajrzec do txm :)Kurcze, chodzi mi o konkretny tydzien i dzien, bo internety roznie podaja [emoji23] Ja mam dzis 12+0 i dla mnie to 12, a w internetach 13 i serio glupieje [emoji23]To jakies poradniki czy co to?

Booooze, znow mnie boli glowa :(

Jak masz 12+0, to masz skończony 12tydzień, a który rozpoczęty? 13 :-D Czyli twoja ciąża i bobas mają 12tygodni, ale ty jesteś w 13tygodniu. II trymestr to albo skończony 13tydzień (czyli jeszcze tydzień u ciebie) albo nawet 13ipól tygodnia, czyli 13+3 albo 13+4. Tak jak wkleiłam ten link :)
Link do: Tak przeliczysz tygodnie ciąży na miesiące

reklama
I tego sie trzymajmy.. :)
chce pracowwac tak dlugo na ile starczy mi sil ale jesli bedzie trzeba powiedziec stop to ok

Ja bede miec spotkania z polozna jak to mialam z corka i 2 scany . scan teraz i jakos 17 tydz powinnam widziec polozna a potem scan potem polozne ..do konca ..jesli wszystko jest tak jak trzeba. Nie byalm padana od srodka a W tej sytuacji moEbedzie inaczej..tego jeszcze nie wiem

Ja lubie syrop z cebuli heheh

I legginsy tylko nosze oO ..a na wyjscie z odpietym suwakiem ..ale mowie ja mam spodnie z wysokim stanem..brzuszek pd rana wybrzuszony od dolu

O widzisz... A ja tak dziwnie rosnę koło pępka, w sensie, ze brzuch mi rośniej jakby wyżej dlatego zapinam bez problemu spodnie :D Ciekawie jaka to pleć wg zabobonów, bo pewnie jakiś na to jest :p

Ja się boję żeby dziecku nie zaszkodzić ale jakby co będą mnie przyuczaly więc będe miała trochę luzu jakby :) stąd troszkę te 12 dni byłyby do przeżycia....

Ja mam 7t4d czyli właściwie sporo mi brakuje do 12 tygodnia czy tam 3 miesięcy jak mówi prawo żebym mogła iść na l4 płatne bo po 30 dniach nabywam prawa do świadczeń chorobowych A po 3 mc jestwm bezpieczna ze zaniose l4 i nie wyrzuca mnie i muszą umowę przedłużyć...bo będę od jutra miała na 3 mc lub 6 ...

A powiedziałaś pracodawcy, że jesteś w ciąży? Czy nie wiążesz przyszłości z ta pracą?

A jak robicie ten sok z cebuli? Zrobilam rano ale cos mi ta cebula nie chce sokow puscic. Pokroilam drobno troche wody troche cukru ale mialam cebule w lodowce i to chyba przez to :/

Wiesz ja ogólnie staram się zdrowo odżywiać, więc np.tez nie jem przetworzonego, tzn. staram się :) I np.tez nie jem tych mięs w puszkach, choć kiedyś uwielbiałam :D A salami nigdy nie jadłam, i w ogóle do mięsa mnie nie ciągnie, wiec nie mam tego problemu :) Po prostu czytam skład, jak dobrze wygląda to jem, jak nieciekawie to odkładam na półkę 8-)

Jak masz 12+0, to masz skończony 12tydzień, a który rozpoczęty? 13 :-D Czyli twoja ciąża i bobas mają 12tygodni, ale ty jesteś w 13tygodniu. II trymestr to albo skończony 13tydzień (czyli jeszcze tydzień u ciebie) albo nawet 13ipól tygodnia, czyli 13+3 albo 13+4. Tak jak wkleiłam ten link :)
Link do: Tak przeliczysz tygodnie ciąży na miesiące

Ja jestem uzalezniona od czytania etykiet i najlepiej jak jest jedba linijka haha ..nienawidze tych spulchniaczy..konserwantow itd.
Ost. M kupil ciastka kokosowe i mowi pyszne.smieje sie zw juz znalazlam przepis takze zrobię..ganiam go ze w to miejdce to ma kupic torebkę owocow ale on lubi jak juz nic nie ma słodkiego no dobra

Najlepiej jak najmniej przetworzonego..starac sie robic samemu bo glowa peka jak widze co jest w zywnosci przetworzonej:/
Parowek nie tykamy gotowych pasztetow itd.
Nie lubie sera plesniowego. Nie jem surowego miesa.
Nie pijemy zadnych napojow slodzonych a soki to te 100% jesli juz

Teraz to i tak rodzince odpuscilam bo kiedys to bylam bardziej rygorystyczna co do odzywiania

U mnie jeżeli chodzi o jedzenie to nie jem tego czego nie wolno a resztę jem wszystko na co mam ochotę i niestety nie patrzę tak mocno co sztuczne a co nie :/ wszystko co niezdrowe czyli mac, pizza itp kocham :p
Ogólnie jestem szczupła osoba. Pierwsza ciążę zaczęłam z 58 kg (164 cm wzrostu) przytylam 18 kilo ale w samym brzuszku praktycznie i ciężka praca i ćwiczeniami wszystko spalilam. Teraz druga ciążę zaczęłam z 58.5 kg a teraz waze nieco ponad 60 i może dlatego nie patrzę co jem bo wiem że dam radę to zgubić po porodzie :)

reklama
Do góry