reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

nie jestem, ale mamy dietetyka na fotum @Pati94:)
nie jest ich dużo.
u mnie ciała ketonowe pojawiały się w 1 ciąży jak za mało jadłam dzień wcześniej albo za wcześnie jadłam kolacje. Badałaś cukier na czczo?
Lekarz mi mówią, ze częato są w moczu jak się wymiotuje, podczas nieprawidłowej diety albo cukrzycy ciążowej.
A erytrocyty mogą się pojawić jak za mało się pije, a może być jakieś zapalenie:/
Zrób jeszcze raz badanie za kilka dni.

Troche mnie uspokoilas odnosnie tych ketonow, bo ja poprzedniego dnia rzeczywiscie malo zjadlam - robilam badania, w ktorych mialam tez krzywa cukrowa i musialam byc sporo na czczo! Dziekuje [emoji5]

Cukier mam na szczescie idealny.

Ide w takim razie po kolejna butelke wody i bede sie uczyla lepiej pic! Powtarzam badania i do lekarza

reklama
Troche mnie uspokoilas odnosnie tych ketonow, bo ja poprzedniego dnia rzeczywiscie malo zjadlam - robilam badania, w ktorych mialam tez krzywa cukrowa i musialam byc sporo na czczo! Dziekuje [emoji5]

Cukier mam na szczescie idealny.

Ide w takim razie po kolejna butelke wody i bede sie uczyla lepiej pic! Powtarzam badania i do lekarza
Ciesze się. Ciała ketonowd nie sa dobre, nie powinny się pojawiać. Musisz jeść regularnie i pic dużo wody.

Słuchaj, jeżeli możesz mnie uświadomić, dlaczego w ciąży masz robić tą kolposkopię?
Jakieś nowe wytyczne ? Masz jakiś niejednoznaczny wynik?
Oj nie . kochana . w listopadzie ost roku mialam zabieg usuwania zmian na szyjce..leetz ..petla elektr ...niby malo tego bylo ale jestem tez ciekawa jak dluga mam teraz szyjke..czy jest jakis ubytek. to jest wizyta kontrolna. Pewnie pobierze wymaz i bede czekac na te wyniki. W pl wyniki wyszly mi b. Dobrze w lutym ilekarka mnie uspokajala i kazala sie starac. (Ups bylam w ciazy hehe) Czytalam na necie ze mnostwo kobiet nie mialo zadnych problemow takze na to licze.

Oj nie . kochana . w listopadzie ost roku mialam zabieg usuwania zmian na szyjce..leetz ..petla elektr ...niby malo tego bylo ale jestem tez ciekawa jak dluga mam teraz szyjke..czy jest jakis ubytek. to jest wizyta kontrolna. Pewnie pobierze wymaz i bede czekac na te wyniki. W pl wyniki wyszly mi b. Dobrze w lutym ilekarka mnie uspokajala i kazala sie starac. (Ups bylam w ciazy hehe) Czytalam na necie ze mnostwo kobiet nie mialo zadnych problemow takze na to licze.
Wierzę, że będzie dobrze :)
Trzymam kciuki

Tylko wlasnie dzisiaj zaczal mi sie lekki kaszel i na ten kaszel to nie wiem co brac...

Ja na kaszel biorę syrop z cebuli. Naturalny, choć bardzo silny, wbrew pozorom. Mi nawet smakuje i pomaga błyskawiczne :tak:

Dziewczyny a jak Wasze brzuszki ? [emoji6] ja dziś startuje z 10 tygodniem i już się w spodnie nie zapinam mimo,że waga spadła... Zastanawiam się przerażona co będzie dalej. Chyba musze się już rozglądać za ciążowymi ciuchami. Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe ?

Na razie jeszcze chodzę w normalnych spodniach i nawet nie odpinam, choć niektóre spodnie co miałam a'la leginsy z gumą wysoko mnie uciskały, ale jeszcze mam z 4,5par spodni, w które normalnie wchodzę. Mnie wybrzusza po południu, w domu już w dresie jestem. Poza tym to wybrzuszenie mam dosyć wysoko, koło pępka, a spodnie zapinam niżej :) Ale myślę, ze to kwestia dwóch tygodni... Myślę, ze kupię leginsy z gumą ciążową. Sukienek mam mnóstwo więc nie ma problemu. Ja oczywiście przez neta kupuję :) teraz jeszcze może tylko zaopatrzę się w luźniejsze bluzki albo takie odcinane pod biustem, bo w szafie większość dopasowanych, a jeszcze nie chcę w pracy brzuchem świecić...Myślę, że w maju nie będzie już wyboru :D

U mnie brzuch wybulony tak, ze ciazy juz nie ukryje.. moja mama nie wierzy, ze to tak wczesna ciaza [emoji23]

Pytanie roku-kiedy zaczyna sie drugi trymestr?

M-c ciaży to 4,5tygodnia, nie 4tygodnie, wiec tak średnio wychodzi, że po przekroczeniu 13,5tygodnia, czyli 14tydzień rozpoczęty to połączenie I i II trymestru?
Link do: Tak przeliczysz tygodnie ciąży na miesiące

Będzie dobrze:)
No i w ten dzień w końcu zobaczysz Maluszka :tak::)

reklama
A ja już dostałam prezenty dla dzidziusia

Załączniki

• 20180417_110425.jpg
    20180417_110425.jpg
    773,5 KB · Wyświetleń: 88
Do góry