reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Mam pytanko do was moja Sandre męczą czkawki w ciągu dnia ok 3-4 czy to normalne? Z góry dziękuję za informację
Moją Biankę męczyły do drugiego miesiąca życia, też kilka razy dziennie i przeszło . Jak były mocne to dawałam cyca. Położna mi tłumaczyła, Że dla niemowlaka nie są one tak uciążliwe jak dla dorosłego.

reklama
Witamy się i my po męczącym weekendzie. Niestety mała dalej nie jest fanką imprez. Ciężko jej zasnąć w hałasie i długo się męczy. Ja z kolei nie lubię karmić w tłumie kiedy wszystkie ciotki i babki patrzą mi na ręce.
Nie wiem jak to zrobić żeby małej nie budziły nawet normalne hałasy. Ona śpi jak księżniczka na ziarnku grochu, serio. A oczywistym jest że dopóki mój trzylatek nie śpi to cicho nie jest. Starałam się od początku jej nie izolować ale to chyba nic nie dało...

Dziękuję za odpowiedź--kark ma zawsze ciepły więc to nie z zimna. Prędzej jak się ekscytuje macha rączkami nóżkami i gawozy to wtedy są czkawki. Skoro piszecie że to minie to nie muszę się martwić dzięki

Witamy się i my po męczącym weekendzie. Niestety mała dalej nie jest fanką imprez. Ciężko jej zasnąć w hałasie i długo się męczy. Ja z kolei nie lubię karmić w tłumie kiedy wszystkie ciotki i babki patrzą mi na ręce.
Nie wiem jak to zrobić żeby małej nie budziły nawet normalne hałasy. Ona śpi jak księżniczka na ziarnku grochu, serio. A oczywistym jest że dopóki mój trzylatek nie śpi to cicho nie jest. Starałam się od początku jej nie izolować ale to chyba nic nie dało...
moja imprezę zniosła dzielnie, ale w niedziele musiala "odchorowac". Nie ma co się dziwić, takie maluszki najbardziej potrzebują spokoju, ale wiadomo, że nie zamkniemy się z nimi w domu :) próbowałaś puścić szumy? Ada czasem się ładnie wycisza przy szumisiu no i nie słychać tak odgłosów domowych. Jest aplikacja na telefon z różnymi rodzajami szumów do wypróbowania.

Na moją szumy nie działają, teraz jest chyba taki etap dzieciaczków, że hałasy zaczynają przeszkadzać - musimy je pomału przyzwyczajać do życia w stadzie po tej stronie brzuszka . U mnie znowu choroba w domu, młodszy syn od wczoraj gorączka prawie 40, w dzień 37.6 po nurofenie- już się boje nocy. Inhalator nie stygnie. A Biankę nie ma jak izolować.

@Dita_333 a przywieźli ci chociaż kielbaske? :)
To @Mama Zuzi i Antosia pisała o kuligu i ognisku dla dzieci[emoji5] choć kiełbaskę bym zjadła [emoji16]

Wiesz, nie wiem czy to nie też charakter. Mój młodszy potrafi spać ja starszy krzyczy, bawi się autkami które puszcza po podłodze, telewizor chodzi i ja rozmawiam z mężem. A jak nie chce za bardzo spać to obudzi sie nawet jak cos cicho mowię [emoji28]
Jak z dorosłymi, moja siostra spi jak zabita, nie wie ze burza w nocy przeszła, druga siostra spi mega czujnie, a ja tam średnio - burza i wichura mnie obudzi, ale jakieś domowe hałasu już niekoniecznie. Chyba po prostu nie rezygnuj i dalej niech spi w normalnym otoczeniu,moze sie przyzwyczai [emoji106]

Na moją szumy nie działają, teraz jest chyba taki etap dzieciaczków, że hałasy zaczynają przeszkadzać - musimy je pomału przyzwyczajać do życia w stadzie po tej stronie brzuszka . U mnie znowu choroba w domu, młodszy syn od wczoraj gorączka prawie 40, w dzień 37.6 po nurofenie- już się boje nocy. Inhalator nie stygnie. A Biankę nie ma jak izolować.

Zdrówka dla dzieci!! Z taka gorączka to moze do lekarza isc? Bo co to moze być?[emoji848]

Tu w UK to od lekarza usłyszę , że gorączka to do 5 dni może się utrzymywać i podawać calpol. On ma takie mocne przeziębienie: kaszel i katar, jak do środy nie będzie lepiej to się skonsultuje.

reklama
Do góry