reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej ho
Nie nadrobie was nie ma szans
Jestem chora od 4 dni mialam potworna goraczke kaszle i katar..
Do tego kajtus od wczoraj walczy bo sie zarazil ma bidny gorączke okropny katar i gardelko w fatalnym stanie bo nie jest w stanie przelykac. Nie spie ani w dzien ani w nocy czuwam. Jestemwykonczona.
Wyniki tokso ok czeksm na wyniki genetyczne jeszcze.
Odezwe siejak dojde do ladu. Buziaki dla was
Dużo zdrówka dla Was:)

reklama
Dziewczyny pomocy!!!!!!! Jak walczycie z tradzikiem niemowlecym?? Lekarz powiedzial ze to normalne i ze zniknie. Tylko to tak brzydko wyglada?!!Macie cos wyprobowanego???
Tylko wodą przegotowaną, zniknie samo. Niczym nie przyspieszysz, a możesz jeszcze pogorszyć. Nie jest to śliczne ale cóż zrobić, trzeba przeczekać.
Hej ho
Nie nadrobie was nie ma szans
Jestem chora od 4 dni mialam potworna goraczke kaszle i katar..
Do tego kajtus od wczoraj walczy bo sie zarazil ma bidny gorączke okropny katar i gardelko w fatalnym stanie bo nie jest w stanie przelykac. Nie spie ani w dzien ani w nocy czuwam. Jestemwykonczona.
Wyniki tokso ok czeksm na wyniki genetyczne jeszcze.
Odezwe siejak dojde do ladu. Buziaki dla was
Dużo zdrówka dla Was!

@Sasanka_14 zdrówka dla synka, trzymam kciuki żebyś od szybko wyszli ze szpitala
@Balonsbalons zdrówka dla Was!
@Lovegirl super że tak fajnie Wam się układa [emoji4]
@maksimas za dużo z tym nie zrobisz, możesz wcierać napar z rumianku.
Czy któraś z Was używa może elektrycznego aspiratora do nosa? Bo nie wiem czy jest sens kupować...

@Sasanka_14 zdrówka dla synka, trzymam kciuki żebyś od szybko wyszli ze szpitala
@Balonsbalons zdrówka dla Was!
@Lovegirl super że tak fajnie Wam się układa [emoji4]
@maksimas za dużo z tym nie zrobisz, możesz wcierać napar z rumianku.
Czy któraś z Was używa może elektrycznego aspiratora do nosa? Bo nie wiem czy jest sens kupować...
Ja mam ale nie używam bo jego moc ssania tragiczna... są jakieś końcówki i melodyjki ale nie radzi sobie z katarkiem[emoji58]
U nas od 4 nocy pięknie się śpi - mała tylko wybudzi się na jedzenie i śpi dalej. Tylko synek coś dzikuje i chodzi w nocy z pokoju do pokoju i się kręci strasznie więc i tak i tak nie spie[emoji45] no ale mała się wysypia [emoji4]
Miłego dnia wszystkim[emoji4]

Witam po kolejnej nieprzespanej nocy [emoji22][emoji22]
Opisze wam nasz cykl nocny
O 21 butla 170 ml odbijanie itd lezymy uśmiechy pogaduchy od 22 wierci się steka ulewa podnoszę jeszcze raz się odbija o 23.10 zasypia pobudka o 1.45 pieluszke zmieniamy pieluszke płacz przy tym straszny bo glod przeciez zjada 50 ml i spi próbuje jeszxze jej dac więcej ale niechce śpi do 3.40 znowu mleko i tylko 50 ml i znowu śpi i o 7 już normalnie zjadla 120 ml i teraz śpi
Powiedzcie co źle robie dlaczego tak często się budzi i mało je
Wczoraj mąż ż nia siedział bo ja się wybralam na zakupy nie dzwoniłam przez parę godzin i on mnie tez nie męczył telefonami i stwierdził jak wróciłam że niemogl przy niej nic zrobić

O 21 butla 170 ml odbijanie itd lezymy uśmiechy pogaduchy od 22 wierci się steka ulewa podnoszę jeszcze raz się odbija o 23.10 zasypia pobudka o 1.45 pieluszke zmieniamy pieluszke płacz przy tym straszny bo glod przeciez zjada 50 ml i spi próbuje jeszxze jej dac więcej ale niechce śpi do 3.40 znowu mleko i tylko 50 ml i znowu śpi i o 7 już normalnie zjadla 120 ml i teraz śpi
Wczoraj mąż ż nia siedział bo ja się wybralam na zakupy nie dzwoniłam przez parę godzin i on mnie tez nie męczył telefonami i stwierdził jak wróciłam że niemogl przy niej nic zrobić
Współczuje [emoji26] a musisz zmieniać ta pieluszke w nocy? Tzn ja zawsze patrzę i jak jest małe siku to zostawiam i tylko karmię (też często jest tak że je 2 minutki i zasypia więc właściwie to chyba nie głód). Dobry mąż. Podziwiam! Mój by z pewnością zadzwonił a jeszcze bym miała do słuchania pewnie[emoji28]

@Sasanka14 trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i do domu!
@Balonsbalons Wam też powrotu do zdrowia!
@Weronikakrz u nas noc wygląda podobnie, nie wszystkie dzieci przesypiają noc, a porcje jedzenia też mogą być różne, jeżeli dobrze przybiera na wadze to pewnie jest wszystko w porządku...

A u nas kolki, od 22 do 1 w nocy krzyk kolejną noc, dzisiaj w nocy pomógł termofor. U nas mała pięknie spała w nocy, w dzień też super drzemki w łóżeczku, a ostatnie dni całe nieprzespane, zasypia dopiero o 2 w nocy, później je po 4 na śpiocha, budzi się przed 7, zmiana pampersa, uśmieszki i zasnęła przy karmieniu, na razie śpi. Może to skok rozwojowy ... Dokładając do tego moje sesje z laktatorem co 3 godziny to jestem ledwo żywa. Już raz zasnęłam na kibelku :D, wczoraj zasnęłam pijąc kawę żeby nie usnąć :p Ale te uśmiechy, wodzenie już wzrokiem za nami, wtulanie się, wszystko wynagrodzi. A te trudy pierwszych miesięcy w końcu miną.

Miłego dnia!

Ja jak musze przewijac w nocy to zawsze po karmieniu, bo wtedy jak sie wybudzi to dokarmie cycem i przy nim odleci odrazu.
To tez nie jest tak, ze dzidzia Ci nie spi. Bo budzi sie na jedzenie co 2-3 h. O ile idzie spac dalej i np nie chce sie bawic przez godzine to to jest calkiem normane.
Moj wczoraj zasnal ok 20:30, ale po godzince go karmilam, pozniej zanim poszlam spac ok 23 tez postekal wiec dostal amu. Ok 2 bylo karmienie i wysadzanie, bo chcial kupala zrobic. Zasnal dopiero ok 2:45, bo jeszcze dojadal i sie tulil. Po godzinie zas wolal, podnioslam, lekko odbil, pojadl i spal dalej do ok 7, teraz dochodzi 8 i wlasnie zasnal obok mnie ze smokiem. Czekam na spanie ciagiem 5h i wiecej, ale moze to potrwac zanim sie doczekam ;)

reklama
@Weronikakrz u nas zasypia około 22, czasami odrobinę wcześniej. Pobudka miedzy 1 a 2 jedzonko (jak nie ma kupy nie przewijam) później już co półtorej godziny i tak przed 4 zmieniam już pampa. Czasami próbuje dać smoka ale to tylko na kilka minut działa. U mnie jest jeden plus, bo mały nie płacze raczej.
A to, że je małe porcje to może być normalne.

Do góry