reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Tak. Chodzi o to żeby nóżki były szeroko i na boki. Udało mi się mała uśpić ale jak wstanie to zrobię zdjecie i wrzucę na prywatny. A czy taki roztwa nóżek nie szkodzi gdy bioderka są dojrzałe? W sensie czy czegoś mu nie znoeksztalcą?
Spróbuję się teraz zdrzemnąć póki mała śpi.

Ortopeda nie jestem, ale wszedzie sie czyta, ze taki rozstaw jest najzdrowszy i najlepiej tak ukladac i np w chuscie czy nosidle nosic tak zeby te bioderka byly szeroko rozstawione. Kiedys mi pediatra powiedziala, ze jak pamperow nie bylo to bioderka same sie ladnie rozwijaly od szerokiego pieluchowania, a teraz nie ma tego czynnika, stad kontrolne usg. Tak jak @Frosty napisala, super ze macie to sprawdzone i za wczasu mozecie dzialac. Na pewno na kontroli bedzie wszystko ok :)

reklama
@Ewela2805 co powiedział lekarz?
@Balonsbalons co u Was?
@Tyna88 u nas w szpitalu było tylko usg brzuszka, bioderek nie. Muszę wreszcie zebrać się i umówić Malego
Weź przestań. Nic. Przebadała, jest ok. Przytyla też ok. No i ja mówię że nie spi, to mi powiedziała że tak bywa, ja mówię że od 3ej do 13nastej i płacze strasznie, mówi żeby uspokajać i tyle i żeby na dzień przestawić, mówię że próbowałam ale i e dzień nie spi i w nocy to samo. Nic nie skomentowała i przytakneła. Mówię że biegunka, ona mówi że 2 x dziennie to nie biegunka i nie groźne i ze przy mm konsystencję u kolory kupki są różne. I mówię o tym zębie, ona mówi że patrzyła do gardła i nic specjalnego nie widzi (włożyła patyk, na sekundę NJBY zajżała patrząc się na mnie i mówię że nic nie ma). Mówię jej żeby zajżała jeszcze raz dokładnie i otwieram buzię małej i mówię że tu czuje "A to nic. Nic jej nie jest" i macha tą głową. Zaszczepiła mi małą i podziękowała.
SZOK !!! Jestem zła !!!

Dzięki, że pytasz :) właśnie dostałam wyniki badań audiologicznych. Niedosłuch odbiorczy, zalecenie: aparaty słuchowe. Mój ślimak jest kaput. Mam niedosłuch od dziecka, ale teraz jak patrzę to w ciąży to ucho pogorszyło mi się o jakieś 10dB. Pogorszyło się też rozumienie mowy. Może stąd te "efekty specjalne". Mam aparaty słuchowe, ale ich nie noszę, tylko do auta, bo jest mi wtedy za głośno, mój mózg przyzwyczaił się do ciszy. Ale jeśli one pomogą, żeby zniknął mi ten pogłos przy dźwiękach to zrobimy nowe i będę nosić. Tylko najpierw załatwię grupę inwalidzką, żeby mieć dofinansowanie.
Skąd to się wzięło pewnie nikt mi nie powie ...

To jest taki "stelaż" między nóżki? My miałyśmy usg już w szpitalu i na razie Esterka nosi podwójną pieluchę. Mam nadzieję, że usg 09.01 wyjdzie ok i unikniemy tego sprzętu. Wy nie miałyście wcześniej sprawdzanych bioderek?
Tylko "recznie" I na oko. Ortopeda powiedział że takie rzeczy wychodzą tylko na usg bo wizualnie mała bioderka ma super. W szpitalu usg nie robią. Standardowo przy wypisuje było zalecenie usg między 4 a 6 tygodniem.

Cześć kobietki,
@Balonsbalons co z Kajtusiem?
@FiLi88 nocka w miare, bez większych problemów. Moje samopoczucie też lepsze.
Dziś pierwszy raz byłam w sklepie z Tomkiem. Nie potrafiłam się skupić na zakupach. Do sklepu mamy około 5km,więc to była cała wyprawa autem hehehe.

Ile płacicie za szczepionke 5 w 1? U nas 160 pln

Cześć kobietki,
Dziś pierwszy raz byłam w sklepie z Tomkiem. Nie potrafiłam się skupić na zakupach. Do sklepu mamy około 5km,więc to była cała wyprawa autem hehehe.

U nas wszystkie szczepionki są refundowane, prócz na rotawirusy (płaci się 90€ z tego co lekarka mówiła a ubezpieczenie zwraca 80, to wychodzi na to że szczepionka 10€)

Cześć kobietki,

U mnie 150zl a rotawirusy 300zł

reklama
@Ewela2805 co powiedział lekarz?
@Balonsbalons co u Was?
@Tyna88 u nas w szpitalu było tylko usg brzuszka, bioderek nie. Muszę wreszcie zebrać się i umówić Malego

Tylko "recznie" I na oko. Ortopeda powiedział że takie rzeczy wychodzą tylko na usg bo wizualnie mała bioderka ma super. W szpitalu usg nie robią. Standardowo przy wypisuje było zalecenie usg między 4 a 6 tygodniem.
To chyba tylko u nas pierwsze usg było już po urodzeniu. Cieszę się, że miała, bo wiemy, że musimy działać i mamy czas już coś naprawić do tego usg w 6 tyg. Nie używamy tetry jak kilka z Was pisało tylko pieluchę flanelową, nosi ją przez całą dobę.

Do góry