eh Kochana uwierz w siebie. gdyby dziecię było głodzone to napewno dałoby ci o tym bardzo głośno znać a mamy taty męża nie słuchaj kompletnie.. gdybym ja posłuchała swojej mamy ktora gledzila ze mlody płacze bo napewno nie dojadl !ktora 5 wychowala i też karmiła każde ale max 4 miesiące to nie wiadomo jakby to było z moim karmieniem ... a wykarmiłam dwoje i 3 karmie ..i wszystko dzieci własnej intuicji (za pierwszego syna) i wiedzy którą też nabyłam z czasem ..
jak dla mnie nie ma u ciebie powodu do włączenia mm ..dzieci są różne i dni też się różnią .. wszystko się zmienia z czasem ..i nie jest powiedziane że te wieczorne maratony będą zawsze .. skoro w dzień je ładnie to może pomysl czy się wieczorami nie pręży ..może coś jej dolega albo po prostu 'ten typ tak ma'am
pozatym jeśli tak długo śpi jak 6h to zamiast włączać.mm to lepiej ja wcześniej wybudzic (po 4h) tylko czy ty siłę na to znazjdziesz?) jeśli już tak zależy na szybszym przyroście wagi . choć dla mnie każde dziecię rośnie w swoim tempie i nie zawsze wsadzanie dziecka w sztywne ramy co do przyrostu jest trafne
robi się taki kogiel Mogiel . kombinowanie a możliwe że wszystko z czasem się jakoś unormuje
wiele dzieci odbija z wagą później ..nie każde od razu tyje po 50g na dzień a na mm to wiadomo że może lepiej przybierac bo to całkowicie inny pokarm ale czy o samo szybkie przybieranie tu chodzi ? a zdrowie?
ściągaj laktatorem jak możesz i walcz ..w ciszy i spokoju z dala od tych 'dobrych rad'
przy corce mama przyleciała jak młoda miała miesiąc i też zaczęła gadać że napewno jest głodna bo mi wieczorami dłużej na piersi siedziała .. ciumkala zasypiała budziła się znów poers... aż którego czasu mówię ..ok mamo ..nakarmię ja z drugiej ..może faktycznie płacze bo jeść i mi dziecko nosem zygalo ..przeżyłam koszmar ..w sumie wyszlo ze chciała być przy Mnie po prostu dłużej (mimo wszystko coś jej do buźki zlatywalo ..może tresciwszego mleczka?) i to był ostatni raz jak ja dokarmilam! także tym razem kiedy mama odwiedziła Nikolasa nawet się nie odezwała na temat karmienia piersią .. bo ja wiem Lepiej!
i też tak ma jak siostra ..że wkurza się jak mu szybko leci i ewidentnie nie chce już jeść ..ale chciałby ssac
a i fakt dziewczyny ..ja bardzo dużo pije jak
@majacyr
@Balonsbalons to masz gorzej odemnie hehe
też mam takie dni ..możliwe że od tego mojego odciągania na wyjścia tak mój organizm świruje z produkcją