reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

No i po wizycie ;) Maluch 1,1 cm, serduszko bije, z usg wyszło 7 tyg. 1 dzień. Na tą chwilę wszystko w porządku ;)
Karta ciąży założona, dostałam skierowanie na badania prenatalne i zalecenie kilku badań z krwi.
Następną wizytę mam 26.04., bo chcemy lecieć na majówkę do Londynu.
Mój Mąż niepocieszony, bo nie mógł wejść do gabinetu ;p

Suuuper :) zazdroszczę majówki :)

reklama
Martwi mnie to ze nie mam żadnych objawów ani nic

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Tydzień temu miałam te same zmartwienia... a od 3 dni czuje się jakby mnie pociąg przejechał.. podejscia do bigosu (nosi mnie na kwaśne) mialam 4 i wszystkie cztery zwrocilam..:no2:
mdlosci, wymioty i uczucie "jakbym zeszla z karuzeli" :baffled: oby szybko minal ten 1 trymestr :sad:

Ciesz się brakiem dolegliwości ;-) ;)

Tydzień temu miałam te same zmartwienia... a od 3 dni czuje się jakby mnie pociąg przejechał.. podejscia do bigosu (nosi mnie na kwaśne) mialam 4 i wszystkie cztery zwrocilam..:no2:
mdlosci, wymioty i uczucie "jakbym zeszla z karuzeli" :baffled: oby szybko minal ten 1 trymestr :sad:

Oby nie złapało mnie w święta mama jeszcze nic nie wie a e tym roku święta spędzamy u mojej mamy a mam zamiar jej powiedziec o ciąży dopiero jak usłyszę serduszko ale zobaczymy jak to wyjdzie

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Ja naprawdę mam marne objawy, a czasem to nawet ich brak. 2 dni miałam tylko takie gorsze z potężnymi mdłościami, a tak to potrafi mi kilka dnia zupełnie nic nie dolegać. Nawet piersi już mnie kompletnie nie bolą.
Byłam dzisiaj na usg i wszystko ok., więc chyba nie ma co się przjmować ;)

Tez czytałam, że to są martwe szczepy :) Ale rzeczywiście, skoro II trymestr będzie jak już jest ciepło, to możesz sobie darować:)
Co do śluzu to wczoraj jakby w ogóle żółtawy miałam... na wkładce widziałam wyraźnie. Ale nawet jakoś się nie zmartwiłam. Pomyślałam, że może to jednodniowe albo coś..może mało wody wczoraj piłam... W każdym razie wieczorem nadrobiłam wodą, a śluz jest biały. Zobaczę jak dzisiaj będzie :rolleyes2:
Co nie zmienia faktu, że jak lekarz mówi, że szczepionka w ciąży jest bezpieczna to mija się z prawdą. Nie można tak stwierdzić, bo na kobietach w ciąży nie testuje się szczepionek, więc nie ma wiarygodnych wyników badań na ten temat.

Jaka dawkę euthyroxu dostałaś na tą tarczycę? ;)

5djy9jcgcl8we52f.png

Na razie 25 mg. Za 3 tyg powtórka badań żeby spr co dalej.

Ja w koncu dostalam wyniki dzisiejszej bety - pieknie rosnie:

dwa dni temu 617,1
dzis 1553,0 :)

Oficjalnie w zwiazku z tym obiecuje nie swirowac. Jak sie okazuje w moim wypadku ustanie objawow nic jednak nie znaczylo. Na razie ciesze sie ze jest dobrze i juz nie bede wiecej chodzic upuszczac krwi - postanowilam cwiczyc cierpliwosc, wszystkiego teraz sie dowiem na wizycie 12-ego :) Medytacja, ruch i male przyjemnosci to moj plan ma najblizsze dni!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też wizyta 12 kwietnia. No to jest nas kilka. :)

reklama
Hej nie mam siły was odczytać
Dziś z pracy musiałam się zwolnić bo gorączka i cała reszta nie dała mi w ogóle ustać na nogach. Gardło uszy zatoki koszmar no i kaszel duszący
O 19 byłam na nie planowanej wizycie u ginekologa prywatnie bo myślałam że zejdę z tej gorączki . No i miałam nie planowane USG
Bałam się strasznie aż się popłakałam że stresu na dopochwowym haha
No i ku mojemu zdumieniu po pierwsze krwiak się wchlonol a no i już nie mam samego pęcherzyka tylko mała dzidzię 2 mm ciałko żółte i nawet w tym maleństwie pięknie było widać pikajace serduszko .... Coś niesamowitego
!!!!!:))))
Ale niestety mam anginę i dostałam zalecenia i muszę leżeć w łóżku z resztą nic nie jestem w stanie zrobić tak się czuje jutro rano moi rodzice wpadną po mego syna bo ja nie ogarnę tego tematu a sama pozostanę pod kołdrą ... Słuchajcie mam tak płukać gardło woda utleniona pryskać tamtum verde . Mam też ssać cholinex Apap 4razy dziennie Rutinoscorbin 3* dziennie po 3 tabletki. Syrop z cebuli na kaszel jak nie będzie pomagać to mam łykać flegamine i się nie bać oczywiście czosnek imbir cytryna miód maliny mam :) przepisał mi też antybiotyk jak nie zacznie odpuszczać za 5 dni to mam wykupić zinnat .
Lutke mam brać dalej mimo wszystko
Zwolnienie mam na dwa tygodnie w pracy mnie zabija chyba. Chyba będę musiała powiedzieć wcześniej o ciąży aha no i do tych wszystkich dramatów mam też biegunkę jak woda .... Koszmar! Ale serce jest i to tak wcześnie i to tak wyraźnie było widać wspaniałe choć umieram na katar itp szok
Nie tak to sobie wyobrażałam
Ja mam tak brzuch wywalony że dziś spodnie zapiekanka na gumkę :)

Do góry