reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Oj ja mam juttro dzien na ogarniecie sie ,dopakowanie i jade w czwartek po malutką:)
Mam nadzieje ze jakos to pójdzie;)
Jeszcze nie wiem gdzie na jaki odział, co i jak :(
@Kelyana na Uj z skierowaniem mam sie wstawic na jakis odzial ? Bo pojecia nie mam:( ani jak to przebiega ani nic ;(
Troche przerażona sie czuje tym ze nie wiek gdzie isc i co beda robic i kiedy trafię na stol:(
Ogólnie opuchlizna nog daje mi tak solidnie w kosc ze mam dosc:( naprawdę:(

@maksimas Ty w piatek ?;) bede trzymać kciuki i nie przejmuj sie lepiej byc samej niz z byle kim :) serio;)
Kurczę nie powiem Ci bo ja byłam w szpitalu przed porodem ale ja bym pojechała normalnie na izbę. Mówili ze masz być w ten sam dzień czy dzień wcześniej? Jak wcześniej to Cię położą na patologie ciąży i rano na zabieg:)

Ja werandowalam pierwsze dni 10,20,30 min, potem pierwszy spacer 15 min, drugi 30 min itd. I zaczęłam od razu po wypisie, mimo ze mam wcześniaka :) nadal chodzimy jak mam siły ;)

Co dzisiaj miałam za piękna noc! Pobudki tylko co 3 h, karmienie i dalej spanko:) Jaśko mi zrekompensował poprzedni dzień ;)

@urs trzymam kciuki żeby szybko poszło! Franuś będzie z Wami lada dzień :)
@Kredka_na_baterie, czekamy na relacje z porodu :))
@anet88 trzymaj się, trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko :)
Ja też dziś z młodym na spacerze byłam choć pizdzi nieźle, ale on lubi spacery a ja dziś koło 50minut chodziłam.
Mój Mati też dziś w nocy tylko jadł, robił w pieluchę i spał.
Wyspałam się.
Cieszę się, że miałaś dobrą noc

Dziewczyny ja to nie wiem co że mną od wczoraj jestem śpiąca całymi dniami tylko bym spala ale to chyba nie zdrowo tak przed porodem. Mam 37i4 i albo najwcześniej 26.11 albo 3.12. Ale mały wykluje się jak będzie chciał i żaden termin nie będzie ważny [emoji38]
Ja tak miałam na kilka dni przed cc

Sluchajcie, macie jakies fajne artykuły (albo z doświadczenia moze) o odżywianiu podczas karmienia? Pijecie kawkę? W szpitalu mówili że można wszystko (uważać na wzdymajace) Ale wolę się upewnić. Starszego karmilam 3 tygodnie więc zupełnie się nie znam...
Można wszystko
Na insta mama lekarz propaguje
Link do: Dieta matki karmiącej MIT ,w który wszyscy wierzymy, dlaczego? | Mama Lekarz

A tutaj masz od Nicoli artykuł

Link do: "Dieta" mamy w okresie karmienia piersią - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Jak trzymacie wasze dzieci tak na co dzień, nie wiem jak to ująć xD W dzień, w temp. pokojowej? Dalej w rożkach, kocykach czy normalnie już w samych ubrankach? Moja ma dwa tygodnie. Niby powinno być te ok. 21 stopni, ale mi samej czasami jest zimno przy tej temperaturze, a boję się, że przegrzewam małą trzymając ciągle w kocyku... Chodzi mi o sytuacje, kiedy nie śpi.
W samych ciuszkach trzymam i do spania tak układam tylko przykrywam.
Mój jest wczesniakiem, ale wygodniej mi w ciuszkach

reklama
Do góry