reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny jestem załamana. Crp norma do 10, moja ma 36. Szukają co jej jest. Robili jej rentgen. Na bank będzie jakieś leczenie, to już powiedziano, z tydzień na pewno będę w szpitalu jeszcze.
Kochana dadzą leki i Was wypuszczą.
Nie załamuj się, postaraj się dla córeczki.
Będzie dobrze, ślę pozytywną energię.

Taki ścisk że terminów zabrakło.
Przaczaj się do iprezy :p

A czy któraś z piątkowych ciąć jest z wawy? :D

Moje warszawskie, ale w poniedziałek 12:)
Nie mam żadnej diety staram się jesc zdrowe rzeczy na śniadanie bulki pełnoziarniste ż serem zoltym wędlina mąż mi gotuje obiadki niesmazene pieczone mięso itd ja mam dużo mleka po sesji 10 minut odciagaczem 60 ml
Teraz pierwszy raz ja mąż karmil butelka a ja wylam zjadła tylko 50 ml dla nich to za mało za 3 godziny znowu jak zje mniej jak 50 ml to mam dzwonić do położnej
Jest mi smutno i źle tak się staram żeby utrzymać laktacje

A może spróbuj karmić częściej, mój nigdy nie jadł jak w zegarku.
Jak odciagalam, na początku, czasami dopychał jeszcze 20 ml, innym razem nie chciał.
Przecież nawet mm nie zawsze dziecko zjada taką samą ilość.
Ile Twoja córka już ma?
11% tzn spadła od porodu, przez cały czas spada z wagi. A te posiłki są co 3 godziny od rozpoczęcia czy zakończenia jedzenia? Czy położna sprawdzała wedzidełko małej?

Nie mam żadnej diety staram się jesc zdrowe rzeczy na śniadanie bulki pełnoziarniste ż serem zoltym wędlina mąż mi gotuje obiadki niesmazene pieczone mięso itd ja mam dużo mleka po sesji 10 minut odciagaczem 60 ml
Teraz pierwszy raz ja mąż karmil butelka a ja wylam zjadła tylko 50 ml dla nich to za mało za 3 godziny znowu jak zje mniej jak 50 ml to mam dzwonić do położnej
Jak mało?
Mój od 2 tygodni je po 50ml z butli i jest ok. Przybiera na wadze, robi siku, kupę i jest szczęśliwy.
Nie płacz za bardzo, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.
Ja staram się dostrzegać pozytywy, że mogę wyjść w każdej chwili z domu i ktoś młodemu da moje mleko odciągnięte z butelki.

Moje warszawskie, ale w poniedziałek 12:)

A może spróbuj karmić częściej, mój nigdy nie jadł jak w zegarku.
Jak odciagalam, na początku, czasami dopychał jeszcze 20 ml, innym razem nie chciał.
Przecież nawet mm nie zawsze dziecko zjada taką samą ilość.
Ile Twoja córka już ma?
11% tzn spadła od porodu, przez cały czas spada z wagi. A te posiłki są co 3 godziny od rozpoczęcia czy zakończenia jedzenia? Czy położna sprawdzała wedzidełko małej?
Teraz to i tak niemoge jej karmić piersią tylko odciągac ma 6 dni po 3 dniach spadła dużo później przybrała 40 gr wczoraj waga stanęła a dziś spadła 40 gr
Oni mnie straszą szpitalem że jak jutro nieprzybieze to trzeba będzie jechać do szpitala ona ma jeść co 3 godziny 70 ml mojego mleka teraz zjadła 50 ml jak jeszcze dwa razy nie zje więcej ja 60 ml to mam dzwonić do położnej i ona zadecyduje co dalej

wiem jak się czujesz bo czułabym się podobnie bojąc się o laktacje ale głowa do gory . napewno bedzie dobrze . moim zdaniem jeśli małej nic nie dolega to ona po prostu potrzebuje więcej czasu na dojście do ladu
a młoda ma żółtaczkę?
musisz wszystko przeanalizowac

napewno jest tak że kazde dziecko jest inne
młoda powinna już na dniach coś przybierać ..
niby na necie pisze że w 10 dobie noworodek uzyskuje swoją masę urodzeniową ale badania pokazują że nie wszystko jest takie książkowe i są dzieci co uzyskują wagę urodzeniowa w 3 tyg dopiero co daje nadzieję matkom karmiącym ( oczywiście jeśli dziecku nic nie dolega)

pozatym czemu za 3h następne karmienie ? co 2 h bym karmiła tym bardziej wtedy kiedy zjadła mniej np. niż zawsze ...

@Weronikakrz zgodzę się z dziewczynami, że czasami trzeba podać częściej mleko niż co 3 godziny. Może właśnie niunia potrzebuje mniej a częściej zjeść. Jest jeszcze malutka i takie ilości na jedno karmienie mogą być za duże dla niej.
Może w ten sposób porozmawiaj z położną, że mniejsze porcje a częściej.

reklama
Z rentgena wyszło zapalenie płuc, zostajemy tydzień na pewno. Przenieśli mnie na inną salę, tyle dobrze, że będę z nią a nie jak ze starszą córką problem to był. Tęsknię juz za nią.
A no i każą dalej dokarmiac. Na pewno jeszcze dobę, potem zobaczymy czy dalej.
Kurcze czytam Was tak, ale szybko ucieka mi z głowy wszystko, bo dużo roboty i trochę się podlamalam, że znów mnie to spotyka.

Do góry