reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
O 1.34 przyszła po 2,5h na świat Michasia. Ma 55cm, waży 3500g. Ja trochę popekalam. Od początku piastki w buzi a potem cycus. Pierwsza kupka juz za nami.
Ooo super!!! Serdeczne gratulacje!! :)

Halo u nas tez Kajtek z nami;)) wczoraj o 13 30 prawie 3 tyg przed termin. Porod straszny skonczylo sie cc ze znieczuleniem ogolnym. Ale nie bede straszyć. Cud sie zdarzyl i przezylismy obydwoje.
Gratuluję innym mamą.
Moj maluch juz sie ze mną karmil.
Gratulacje!! ;) najważniejsze, ze z Wami wszystko dobrze :)
Daj znać jak przebiegła pionizacja :)

Masz rację, boleć trochę musi, w końcu to operacja. Po pionizacji będzie coraz lepiej i też będziesz śmigać [emoji4]

Oh mam nadzieję, że już mi nie przejdą skurcze i że urodze zanim mąż wróci z pracy [emoji6] boli jak diabli, a będzie jeszcze bardziej. Czekam na przebieg zdarzeń. Narazie tylko skurcze, nic nie wycieka ani wody, ani śluz.
I głodna jestem...
Lepiej coś zjedz, bo na porodówce będziesz potrzebowała mnóstwa siły :p
Trzymam kciuki, żeby to było już to, bo za długo męczą Cię te przepowiadające :)

A ja mam pytanie do dziewczyn po cc. Przepakowywalyscie jakoś torbę do porodu / pakowalyscie inaczej niż do porodu SN?
Bo tak się zastanawiam np, ze mam np te majtki siateczkowe, a zastanawiam się czy one nie będą jakoś uciskaly rany po cieciu.
Czy może spalyscie bez niczego i miałyście pod soba tylko podkłady poporodowe?

Powiem Wam, ze zaczynam się bać tego jutrzejszego cięcia... i jakoś nie dociera chyba do mnie to, ze Mała już jutro będzie z nami.

Witam Michalinkę i Kajtka na świecie. Czy jest tu jakaś mama, której dziecko się nie obróciło główką w dół? Już sama nie wiem, czy to normalne, że mnie tak ciśnie tuż pod biustem... ciężko nawet auto prowadzić...

Moja się nie obróciła :) wypychanie główki pod biustem jest jak najbardziej na porządku dziennym. Jak siedzę to wtedy to jest tuż pod biustem :) Jak siedzę w aucie to non stop czuje ucisk, wiec nic dziwnego ze ciężko Ci auto prowadzić :)

Moja się nie obróciła :) wypychanie główki pod biustem jest jak najbardziej na porządku dziennym. Jak siedzę to wtedy to jest tuż pod biustem :) Jak siedzę w aucie to non stop czuje ucisk, wiec nic dziwnego ze ciężko Ci auto prowadzić :)
W którym tygodniu lekarz stwierdził, że już się nie obróci i postanowił o cc?

reklama
Do góry