reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Super, że tak ładnie je.
Mój w nocy je 50 i więcej nie chce.
W dzień czasem mu dodam 10 bo marudzi, ale pomimo odbeknięcia ulewa.
Czyli jeszcze mu więcej nie trzeba.
6ego przyjdzie położna z wagą to zobaczymy ile młody waży.
To czyli że mu starcza tyle [emoji120] Moja to jak 50 zje to marudzi i szuka i się wkurzam że już nie ma, i nie zaśnie, także jej daje zawsze 80ml w butelce ale tylko w nocy oproznia butelkę tak to zawsze coś tam zostawi w dzień

reklama
U nas jakoś mija ten dzień. Byliśmy na zakupach a potem na cmentarzu u mojego bratanka. Nie pokazywałam się 1 listopada tam. Narzeczona brata jest teraz jaka jest, nie chciałam wyskoczyć z brzuchem tam.
Ja powoli nastawiam się na to, że nic się nie wydarzy i planuje sobie. Dziś nie sprzątaliśmy (chociaż zawsze w sobotę to robimy). Stwierdziłam, że zrobimy to w środę przed wyjazdem. Póki co planuje, że w czwartek rano kupie córce spodnie ocieplane w Lidlu i pojedziemy do Opola, ja zostanę w szpitalu, a mąż z córką pojadą do teściowej.
Jak myślicie, wziąć sobie normalne ubrania do szpitala, bo chyba nie będę cały czas paradować w koszuli??? @Igorowelove jak Ty jesteś w szpitalu ubrana?

Ja biorę to w czym zazwyczaj w domu śpię, krótkie szorty i koszulkę i jakieś legginsy jakbym mogła wyjść na spacer. Tydzień mam tam leżeć to musi być mi wygodnie [emoji16] koszule mam na poród i po porodzie. A na patologii normalnie jak w domu w szortach.

Jak był w szpitalu to wiedziałam, bo co dzień go ważyli, ale różnie przybierał jednego dnia 30g a innego 60g.
To zależało od tego, czy Panie przypilnowały, żeby całą porcję zjadł i 8 razy na dobę.
Teraz 6ego ma przyjść położna z wagą to się dowiem ile waży i ile u nas przybrał 8 dni będąc w domu.
Przy wypisie ze szpitala ważył 2270g
To malutko ważył przy wypisuje. U nas musi być waga min. 2500g.

U nas też różnie przybiera na wadze, jednego dnia więcej innego mniej. Tak samo z piciem, raz wystarczy 50 A raz 80 ml. Różnie to bywa.

Cześć dziewuszki U mnie dalej problem ma mała ż lapaniem brodawki strasznie się denerwuje wypada jej ż buzi znowu łapie i się meczy przy cycu
A dziś mieliśmy trochę gosci tort zamawialam oczywiście pyszny i piekny
received_480867352423516.jpeg

Załączniki

• received_480867352423516.jpeg
    received_480867352423516.jpeg
    57,3 KB · Wyświetleń: 490
@Weronikakrz, tort wygląda rewelacyjnie :)
Dziewczyny, a skąd macie te dane odnoście centyli? Szukałam ostatnio tych siatek dla jeszcze nienarodzonych dzieci, ale nic nie znalazłam. Bo też chciałam zobaczyć gdzie plasuje się moja dzidzia z wymiarami ;) Macie to na waszych USG oznaczone?
Ja miałam oznaczone na wynikach USG, przy każdym parametrze taką graficzną przedziałkę z zaznaczoną średnią, a oprócz tego opis słowny, że to 70 centyl. Oprócz tego w internecie są dostępne tabele lub kalkulatory, podaję przykładowe:
1) Link do: 39 tydzień ciąży - rozwój dziecka, dolegliwości, przebieg porodu
2) Link do: Wiek ciąży a wymiary USG (BPD,AC,FL oraz waga płodu)
3) Link do: Ultraschall: Messdaten - Sonodaten – 9monate.de (Fe to nasze FL, AU to nasze AC)

U nas jakoś mija ten dzień. Byliśmy na zakupach a potem na cmentarzu u mojego bratanka. Nie pokazywałam się 1 listopada tam. Narzeczona brata jest teraz jaka jest, nie chciałam wyskoczyć z brzuchem tam.
Ja powoli nastawiam się na to, że nic się nie wydarzy i planuje sobie. Dziś nie sprzątaliśmy (chociaż zawsze w sobotę to robimy). Stwierdziłam, że zrobimy to w środę przed wyjazdem. Póki co planuje, że w czwartek rano kupie córce spodnie ocieplane w Lidlu i pojedziemy do Opola, ja zostanę w szpitalu, a mąż z córką pojadą do teściowej.
Jak myślicie, wziąć sobie normalne ubrania do szpitala, bo chyba nie będę cały czas paradować w koszuli??? @Igorowelove jak Ty jesteś w szpitalu ubrana?
Ja w szpitalu chodze sobie w dresach i t shirtach, tylko na noc zakładam piżamę. Jakoś czułabym się taka rozmemłana ciagle chodząc w koszuli. Po porodzie pewnie już raczej koszule do karmienia ale na razie chce czuć się jeszcze swobodnie.

co dziś na obiad? U mnie będzie pizza, ale leń taki w dupie, że nie mogę się zabrać. Najchętniej poszłabym spać i obudziła się podczas porodu heheheh ale tak się nie da
@Kredka_na_baterie co u Ciebie? Wody wczoraj w końcu Ci odeszły?
Rozłożyłam podkład pod prześcieradło w razie czego, ale na razie się trzymam ;)
Ja dziś cały dzień przy garach. Mąż dostał dwie duże dynie i trzeba coś z tym zrobić. Upiekłam sernik dniowy, ugotowałam zupę krem z dyni i usmażyliśmy placuszki z dyni. Jeszcze rosół mi został, bo gotowałam wywar do zupy krem. Także zapraszam, bo sporo zostało ;) Trochę zupy chyba zamroże na czarną godzinę ;)

Rozłożyłam podkład pod prześcieradło w razie czego, ale na razie się trzymam ;)
Ja dziś cały dzień przy garach. Mąż dostał dwie duże dynie i trzeba coś z tym zrobić. Upiekłam sernik dniowy, ugotowałam zupę krem z dyni i usmażyliśmy placuszki z dyni. Jeszcze rosół mi został, bo gotowałam wywar do zupy krem. Także zapraszam, bo sporo zostało ;) Trochę zupy chyba zamroże na czarną godzinę ;)
To ja poprosze ten sernik dyniowy:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry