reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej [emoji4]
Ja po wizycie u gina. Od 3 dni maluszek mnie tak glowka stukal mocno w kanal rodny ze az podskakiwalam do gory [emoji21] ale szyjka zamknieta nic nie wskazuje obecnie na wczesniejszy porod [emoji38] dzisiaj 35t zaczynam 8 listopada mam uzg 37 bedzie to juz ostatania moja raczej wizyta bedzie u gina pozniej to chyba do szpitala w razie czego.Lekarz powiedzial ze musi byc glowka nisko skoro tak go czuje mocno. Tak mocno mnie glowka stukal ze myslalam ze bede miec rozwarcie na 2 palce ale jest ok [emoji16][emoji16] dostalam ostatnie skierowanie na badania i czekam az sie bedzie dzialo [emoji3][emoji3]

@Koka27 to czekamy na piatek hihih
a o ktorej godzinie???

:):):)

Ewela wreszcie trafila Wam sie konkretna babka.. nie kazda potrafi dobrze doradzic i pokazac. jesi dziecko zlapie piers z cala otoczkaa to bedzie dobrze ssac i az tak sie meczyc nie bedzie takze super ze pomogla

@Dzidzi bobo pamietam to uczucie hihihih

a teraz przyzwyczajam sie ze smigam jak nowonarodzona;d tylko piersi przybierajac pokarmem przypominaja ze niedawno bylam w ciazy lol

@Koka27 to czekamy na piatek hihih
a o ktorej godzinie???

:):):)

Ewela wreszcie trafila Wam sie konkretna babka.. nie kazda potrafi dobrze doradzic i pokazac. jesi dziecko zlapie piers z cala otoczkaa to bedzie dobrze ssac i az tak sie meczyc nie bedzie takze super ze pomogla

@Dzidzi bobo pamietam to uczucie hihihih

a teraz przyzwyczajam sie ze smigam jak nowonarodzona;d tylko piersi przybierajac pokarmem przypominaja ze niedawno bylam w ciazy lol
Jestem na liście 2 wiec pewnie koło 9 :)

Ja już po wizycie. Odebrałam wyniki, na szczęście wszystko ok, nie mam białkomoczu i watrobówka też ok. Nawet hemoglobina mi wzrosła do ponad 13.
Szyjka miękka i krótka, ale bez rozwarcia. Małgosia waży 3612 g... Także wyszłam z życzeniami żeby nie dorwać do terminu (jeszcze 3 tyg do daty porodu z OM). Wreszcie pokazała swoją buźkę- zaraz wstawię zdjęcie w temacie wizyt ;)

Ja już po wizycie. Odebrałam wyniki, na szczęście wszystko ok, nie mam białkomoczu i watrobówka też ok. Nawet hemoglobina mi wzrosła do ponad 13.
Szyjka miękka i krótka, ale bez rozwarcia. Małgosia waży 3612 g... Także wyszłam z życzeniami żeby nie dorwać do terminu (jeszcze 3 tyg do daty porodu z OM). Wreszcie pokazała swoją buźkę- zaraz wstawię zdjęcie w temacie wizyt ;)
kawał kobitki :) Ale może być błąd pomiaru i będzie ciut mniejsza :)

Trzymam kciuki!!! I po ilu godzinach kolonizacja, jak to wygląda w Twoim szpitalu?
Wiesz co nasz szpital to jakas abstrakcja. Jedna Pani dzis poszla i wczoraj się pytala tp powiedzielo jej ze 12 godz lezenia plackiem. Dzis Pani, ktora jako pierwsza idzie jutro sie pytala i inna polozna jej powiedziala ze 8 godz. Beda chodzić to musze sie zapytac sama :) jestem juz po konsultacji z anestezjologiem, takze nie ma odwrotu ;)

reklama
U mnie mlody okolo 3700 i tez 3 tyg do terminu. Zobaczymy jaki wyjdzie jutro faktycznie :)

Do góry