reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja 1 CC wspominam srednio, stad moje obawy.

U mnie stwierdzili, ze ja jestem jak bomba z opoznionym zaplonem i nie ma na co czekac i ryzykowac, bo cisnienie mam jakie mam, a wiecej lekow mi dac nie moga.

Ja dzisiaj właśnie biorę od mamy ciśnieniomierz, bo wczoraj mi wyszło przez przypadek 140/85 i nie wiem czy to jednorazowy incydent. A takie od 140 to już chyba trzeba sprawdzać? Trochę się przestraszylam. Całe życie miałam takie zejściowe bardziej 90/50:) w ciąży zazwyczaj koło 130/80.

@MangoWawa w radiu dzisiaj też słyszałam, że szpitale maja pracować normalnie,ale lepiej się upewnić bezpośrednio.

reklama
W jednym z artykułów znalazłam takie coś odnośnie tego wolnego:
,, Przed przystąpieniem do głosowania nad projektem ustawy posłowie przyjęli trzy poprawki złożone przez posła PiS Piotra Babinetza. Według jednej nich, świadczenia opieki zdrowotnej w szpitalach i ambulatoriach finansowanych ze środków publicznych miałyby być udzielane tego dnia według zaplanowanej kolejności. Dostępność miałyby zapewnić też apteki.’’

Ale najlepiej jak zadzwonisz do szpitala i się dopytasz :)

Tak, widziałam, że szpitale mają pracować, ale ciekawe czy normalnie. Zadzwonię w przyszłym tygodniu, bo dziś pewnie jeszcze nic nie wiadomo.

Ja dzisiaj właśnie biorę od mamy ciśnieniomierz, bo wczoraj mi wyszło przez przypadek 140/85 i nie wiem czy to jednorazowy incydent. A takie od 140 to już chyba trzeba sprawdzać? Trochę się przestraszylam. Całe życie miałam takie zejściowe bardziej 90/50:) w ciąży zazwyczaj koło 130/80.

@MangoWawa w radiu dzisiaj też słyszałam, że szpitale maja pracować normalnie,ale lepiej się upewnić bezpośrednio.
Musisz kontrolowac, 140/90 to gorna granica normy. Jednorszowy skok jeszcze nic nie znaczy :)

Koka super ze już wiesz na czym stoisz:) ja tu siedzę i czekam kiedy się ruszy. Dziś odłączają leki hamujące skurcze, będę miała badania i jak poród ruszy to mnie tną. A jak nie to leżę do 6 listopada:D

@Igorowelove ale już się pewnie niecierpliwość co?:) dziś pełnia może się kolejka odkorkuje heheh
To że się niecierpliwie to swoją drogą, ale ja dosłownie już nie mam się w co ubierać. Po domu spoko, mogę chodzić jak fleja ale żeby z domu wyjść to mam tylko jedne leginsy dobrze wyglądające na tylku (które muszę dziś do pralki wrzucić) i jedna bluzkę w krótkim rękawem, jeden sweter. Kurtka się nie dopina, buty już cisną, że chodzę trochę jak Chinka [emoji14] no a przecież nie będę kupowała na tydzień czy dwa nowych ubrań [emoji85] no i oczywiście złe samopoczucie, czytaj uporczywa zgaga doprowadzającą aż do wymiotów też całej sytuacji nie ułatwia :/
Ja nie wiem co ta matka natura sobie myślała wymyślając ciążę 40 tygodniowa. 35 w zupełności by wystarczyło, a te 5 naprawdę robi różnicę [emoji85]

Ja dolączam do szpitalnych mam. Bez malego juz raczej stad nie wyjde.
To że się niecierpliwie to swoją drogą, ale ja dosłownie już nie mam się w co ubierać. Po domu spoko, mogę chodzić jak fleja ale żeby z domu wyjść to mam tylko jedne leginsy dobrze wyglądające na tylku (które muszę dziś do pralki wrzucić) i jedna bluzkę w krótkim rękawem, jeden sweter. Kurtka się nie dopina, buty już cisną, że chodzę trochę jak Chinka [emoji14] no a przecież nie będę kupowała na tydzień czy dwa nowych ubrań [emoji85] no i oczywiście złe samopoczucie, czytaj uporczywa zgaga doprowadzającą aż do wymiotów też całej sytuacji nie ułatwia :/
Ja nie wiem co ta matka natura sobie myślała wymyślając ciążę 40 tygodniowa. 35 w zupełności by wystarczyło, a te 5 naprawdę robi różnicę [emoji85]
Ja ostatnio kupiłam jeszcze jedną parę spodni, bo mam jedną, a stwierdziłam, ze teraz jak moge wychodzic z domu to się przydadzą. Poza tym pewnie po ciązy brzuszek od razu nie zejdzie i takie spodnie będą wygodniejsze :)
Gorzej wlasnie z bluzkami i swetrami... bo te to wszystkie za małe, sięgają do połowy brzucha, a tych to juz sie nie opłaca teraz kupować...

Ja ostatnio kupiłam jeszcze jedną parę spodni, bo mam jedną, a stwierdziłam, ze teraz jak moge wychodzic z domu to się przydadzą. Poza tym pewnie po ciązy brzuszek od razu nie zejdzie i takie spodnie będą wygodniejsze :)
Gorzej wlasnie z bluzkami i swetrami... bo te to wszystkie za małe, sięgają do połowy brzucha, a tych to juz sie nie opłaca teraz kupować...
Ja mam spodnie zarówno ciążowe jak i jakieś na gumce, ale one w tym momencie na tyłku sa za bardzo opięte, więc wolałabym ich nie zakladac żeby jak się schyle nie pękły w pół [emoji23] One napewno po ciąży jak już ten pierwszy nadmiar wody zejdzie będą idealne :) więc jak mówiłam, to zakup na tydzień, bo jak kupie teraz dobre, to później będą luźne [emoji14]

U mnie jeśli chodzi o spodnie to mam dwie pary jeansów sprzed w ciąży, ale materiał był taki rozciągliwy w pasie, że normalnie w nich chodzę. Gorzej z górą, mam tylko dwie koszulki z krótkim rękawem ciążowe i dwie na grubych ramiączkach, swetry kończą się w połowie brzucha i żadna kurtka się nie dopina. I tak jak @Igorowelove mówi nie opłaca mi się na tak krótki czas coś kupować.

reklama
Do góry