reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja 1 CC wspominam srednio, stad moje obawy.

U mnie stwierdzili, ze ja jestem jak bomba z opoznionym zaplonem i nie ma na co czekac i ryzykowac, bo cisnienie mam jakie mam, a wiecej lekow mi dac nie moga.

Ja dzisiaj właśnie biorę od mamy ciśnieniomierz, bo wczoraj mi wyszło przez przypadek 140/85 i nie wiem czy to jednorazowy incydent. A takie od 140 to już chyba trzeba sprawdzać? Trochę się przestraszylam. Całe życie miałam takie zejściowe bardziej 90/50:) w ciąży zazwyczaj koło 130/80.

@MangoWawa w radiu dzisiaj też słyszałam, że szpitale maja pracować normalnie,ale lepiej się upewnić bezpośrednio.

reklama
W jednym z artykułów znalazłam takie coś odnośnie tego wolnego:
,, Przed przystąpieniem do głosowania nad projektem ustawy posłowie przyjęli trzy poprawki złożone przez posła PiS Piotra Babinetza. Według jednej nich, świadczenia opieki zdrowotnej w szpitalach i ambulatoriach finansowanych ze środków publicznych miałyby być udzielane tego dnia według zaplanowanej kolejności. Dostępność miałyby zapewnić też apteki.’’

Ale najlepiej jak zadzwonisz do szpitala i się dopytasz :)

Tak, widziałam, że szpitale mają pracować, ale ciekawe czy normalnie. Zadzwonię w przyszłym tygodniu, bo dziś pewnie jeszcze nic nie wiadomo.

Ja dzisiaj właśnie biorę od mamy ciśnieniomierz, bo wczoraj mi wyszło przez przypadek 140/85 i nie wiem czy to jednorazowy incydent. A takie od 140 to już chyba trzeba sprawdzać? Trochę się przestraszylam. Całe życie miałam takie zejściowe bardziej 90/50:) w ciąży zazwyczaj koło 130/80.

@MangoWawa w radiu dzisiaj też słyszałam, że szpitale maja pracować normalnie,ale lepiej się upewnić bezpośrednio.
Musisz kontrolowac, 140/90 to gorna granica normy. Jednorszowy skok jeszcze nic nie znaczy :)

Koka super ze już wiesz na czym stoisz:) ja tu siedzę i czekam kiedy się ruszy. Dziś odłączają leki hamujące skurcze, będę miała badania i jak poród ruszy to mnie tną. A jak nie to leżę do 6 listopada:D

@Igorowelove ale już się pewnie niecierpliwość co?:) dziś pełnia może się kolejka odkorkuje heheh
To że się niecierpliwie to swoją drogą, ale ja dosłownie już nie mam się w co ubierać. Po domu spoko, mogę chodzić jak fleja ale żeby z domu wyjść to mam tylko jedne leginsy dobrze wyglądające na tylku (które muszę dziś do pralki wrzucić) i jedna bluzkę w krótkim rękawem, jeden sweter. Kurtka się nie dopina, buty już cisną, że chodzę trochę jak Chinka [emoji14] no a przecież nie będę kupowała na tydzień czy dwa nowych ubrań [emoji85] no i oczywiście złe samopoczucie, czytaj uporczywa zgaga doprowadzającą aż do wymiotów też całej sytuacji nie ułatwia :/
Ja nie wiem co ta matka natura sobie myślała wymyślając ciążę 40 tygodniowa. 35 w zupełności by wystarczyło, a te 5 naprawdę robi różnicę [emoji85]

Ja dolączam do szpitalnych mam. Bez malego juz raczej stad nie wyjde.
To że się niecierpliwie to swoją drogą, ale ja dosłownie już nie mam się w co ubierać. Po domu spoko, mogę chodzić jak fleja ale żeby z domu wyjść to mam tylko jedne leginsy dobrze wyglądające na tylku (które muszę dziś do pralki wrzucić) i jedna bluzkę w krótkim rękawem, jeden sweter. Kurtka się nie dopina, buty już cisną, że chodzę trochę jak Chinka [emoji14] no a przecież nie będę kupowała na tydzień czy dwa nowych ubrań [emoji85] no i oczywiście złe samopoczucie, czytaj uporczywa zgaga doprowadzającą aż do wymiotów też całej sytuacji nie ułatwia :/
Ja nie wiem co ta matka natura sobie myślała wymyślając ciążę 40 tygodniowa. 35 w zupełności by wystarczyło, a te 5 naprawdę robi różnicę [emoji85]
Ja ostatnio kupiłam jeszcze jedną parę spodni, bo mam jedną, a stwierdziłam, ze teraz jak moge wychodzic z domu to się przydadzą. Poza tym pewnie po ciązy brzuszek od razu nie zejdzie i takie spodnie będą wygodniejsze :)
Gorzej wlasnie z bluzkami i swetrami... bo te to wszystkie za małe, sięgają do połowy brzucha, a tych to juz sie nie opłaca teraz kupować...

Ja ostatnio kupiłam jeszcze jedną parę spodni, bo mam jedną, a stwierdziłam, ze teraz jak moge wychodzic z domu to się przydadzą. Poza tym pewnie po ciązy brzuszek od razu nie zejdzie i takie spodnie będą wygodniejsze :)
Gorzej wlasnie z bluzkami i swetrami... bo te to wszystkie za małe, sięgają do połowy brzucha, a tych to juz sie nie opłaca teraz kupować...
Ja mam spodnie zarówno ciążowe jak i jakieś na gumce, ale one w tym momencie na tyłku sa za bardzo opięte, więc wolałabym ich nie zakladac żeby jak się schyle nie pękły w pół [emoji23] One napewno po ciąży jak już ten pierwszy nadmiar wody zejdzie będą idealne :) więc jak mówiłam, to zakup na tydzień, bo jak kupie teraz dobre, to później będą luźne [emoji14]

U mnie jeśli chodzi o spodnie to mam dwie pary jeansów sprzed w ciąży, ale materiał był taki rozciągliwy w pasie, że normalnie w nich chodzę. Gorzej z górą, mam tylko dwie koszulki z krótkim rękawem ciążowe i dwie na grubych ramiączkach, swetry kończą się w połowie brzucha i żadna kurtka się nie dopina. I tak jak @Igorowelove mówi nie opłaca mi się na tak krótki czas coś kupować.

reklama
Do góry