reklama
Góraleczka89
Fanka BB :)
Z porodem sobie poradzisz, trochę tak ciężko że nie wiadomo kiedy to nastąpi ale zobaczysz za nim się obejrzysz będziesz Małą tulic[emoji847] a remontem się nie przejmuj teraz to już na głowie Twojego partnera[emoji6]Jezu dziewczyny ja nie czuje się gotowa na poród psychicznie. Jak pomyślę że w domu remont to jestem mega rozbita.
Nie mam nawet ładnego zdjęcia z brzuszkiem. Chyba sesję w szpitalu zrobię
Wiem, że najważniejsze jest zdrowie małej i zgodzę się na wszystko. Tylko to jest dla mnie takie nierealne wszystko
3 doby i tak beda trzymac, a to juz piatek bedzie. Ja tu zaraz na glowe dostane :/@Koka27 oby Cię wypuścili jeśli nie będą nic robić do soboty... Tylko z drugiej strony, żebyś się nie zaraziła od córki... I czy nie będziesz się w domu stresować, że nie wiesz co z tym tętnem. Ech. Tak źle, tak niedobrze
Góraleczka89
Ci powiem ze ta Twoja mała kobitka nie zdecydowana[emoji4] ale chyba to kwestia już godzin, jeżeli rozwarcie było 4 cm... [emoji848]Dzięki za miłe słowa dziewczyny jestem już w domu skurcze jakieś są nie mocne trochę inne
Powiem wam że mam już dość takiego czegoś albo rodze albo nie
Góraleczka89
Oj ja miałam dzisiaj taki dzień na podjadanie... Ciągle szukałam smaka.. Skończyło się na Sunbitsach które miałam przyszykowane na TEN dzień [emoji849] za słaba wola.....Ja mam 14j i coraz mniej nad sobą panuje żeby nie podjadac ale raczej utrzymuje cukier w okolicach normy
5.11 dowiem się kiedy cc
Góraleczka89
To dobrze że dzisiaj przyjemniejsza Pani, odpowiednie podejście ma znaczenie tym bardziej dla rodziców w nowej sutuacji[emoji846] Gratuluję Matiemu przekroczonych 2 kilo[emoji8][emoji170] U Ciebie laktacja się nieźle rozkręca, oby tak dalej.. Myślę że z powodzeniem uda Ci się Mateuszka cycusiem wykarmic[emoji7]@Ewela2805 ja po cc mam problem z dwójką w wc.
Mi nie pozwolili soków pić w szpitalu ze względu że to wcześniak.
2 dni nie miałam apetytu a teraz żre jak świnia. Ciągle gębą ruszam.
Dziś np owsianka z jabłkiem, potem 2 kanapki z wędlina, serem i pomidorem
Kasza jęczmienna z sosem
Babeczka upieczona przez córkę
Jogurt
Banan
Kanapka z almette
@Dita ja też mam parcie na pieczywo obojętne z czym.
Tak piszecie o tym materacu. Mąż kupił jak byłam w szpitalu. Jutro go rozpakujemy, żeby się wywietrzył, bo do tej pory był w folii.
@maksimas może jeszcze Twoja gwiazdka się przekręci. A jak nie to trudno.
Ważne aby była zdrowa.
A propos pościeli. Miałam kupić a nie zdążyłam a teraz mam zakaz od neonatologa, bo wcześniaki to i bez tego trzeba w trakcie snu monitorować.
Dostałam pled od przyjaciółki w którym młody w szpitalu śpi i mam rożek w pandy. Nie zdążyłam na drutach nic zrobić, nawet sweterek nie skończony.
Jeszcze chce zamówić otulacz od Nicol.
@koka trzymam kciuki.
I daj znać co i jak.
Dużo zdrówka dla córki.
@Fili moje dziecko tak na mnie wpływa.
Jak do niego jechałam ledwo co 90-100ml odciagnęłam.
Potrzymałam go na rękach i wróciłam do domu.
Podłączyłam moją dojarkę i ani się obejrzałam a 150ml uzbierałam.
W sumie to opowiadałam córce o braciszku co i jak.
A ona mówi: mamo zobacz ile mleka.
Ja patrzę a prawie pełna butla. Szok.
Dziś była miła Pani ale prosiła o smoka bo młody najchętniej to by non stop czasem ssał.
Jednej pani pokazywała jak kąpać i powiedziała, że niedługo będę kąpać i ja.
Przystawiała tej Pani dziecko do piersi i mi powiedziała, że na dniach spróbujemy, bo Mati coraz lepiej ssie.
A ja się muszę nauczyć całodziennej opieki nad nim zanim go wypuszczą.
Szkoliła nas co zrobić jak się dziecko mlekiem zadławi, albo jakby złapało bezdech, bo u wcześniaków to się zdarza.
Mati 2050g i dostał dziś szczepionkę na żółtaczkę.
Fili jakoś mi świta u Ciebie 25 data.
Ciekawe czy się sprawdzi.
@Ewela2805 jak czytam to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Przecież taki dzieciaczek potrzebuje ciepła.
Podłączą sondę i mają wyje...ne
Tylko jak Twoje dziecko ma się nauczyć ssać?
U mnie Panie mówią że co 2-3 godziny zmieniają pieluchy bo to cienka skórka i żeby np mocznik przez skórę się nie wchłaniał.
W domu to będę co chwila zmieniać. Tam wiadomo, że mają ich kilkoro.
Mój ubrany w koszulke z długim albo body z długim bo do nogi ma pulsometr zamontowany. W pieluchę flanelową i kocyk zawinięty.
Mój na początku wypijał kilka kropli. Potem 1ml,2,5, 10 a teraz po 40-50ml pije.
Trzymam kciuki za Twoją walkę
maksimas
Ach... czuje, ze zapowiada sie kolejna nieprzespana noc. Nie moge znalesc wygodnej pozycji, ide siusiu co godz a za oknem takie wiatrzysko, ze sa momenty jaby chcialo mi okna wybic. W telewizji same nudy, nie ma z kim pogadac a moja gwiazda zaczyna szalec w brzusiu. Ide zrobic sobie jakas herbate.... szkoda,ze nie mam nic slodkiego. Mam ochote na jakiegos dobrego serniczka,hehehhhehe
Wez mi smaka nie rob , bo ja o glodzie od 12 siedze i tak do rana pewno :/ tez sobie miejsca znalezc nie moge. Na siku wstawalam chyba z 5 minut z tego bolu. Ja nie wiem skad to az tsk nagle sie nasiliło. A dyzurujacy lekarze maja to gdzies, mialam dostac paracetamol i jakos nie dostalam.Ach... czuje, ze zapowiada sie kolejna nieprzespana noc. Nie moge znalesc wygodnej pozycji, ide siusiu co godz a za oknem takie wiatrzysko, ze sa momenty jaby chcialo mi okna wybic. W telewizji same nudy, nie ma z kim pogadac a moja gwiazda zaczyna szalec w brzusiu. Ide zrobic sobie jakas herbate.... szkoda,ze nie mam nic slodkiego. Mam ochote na jakiegos dobrego serniczka,hehehhhehe
@Góraleczka89 mnie właśnie to 'w razie czego' stresuje. Do szpitala daleko, dziecko w domu, boje się nawet pomyśleć
reklama
maksimas