reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Jest to możliwe pod warunkiem idealnego karmienia co kilkadziesiąt minut (nie powiem co ile, bo nie pamiętam). Wtedy hamuje się oś podwzgórze- przysadka- jajniki i nie ma owulacji. Ale to tylko w teorii. Mojej mamie udalo się to przez rok ;) Potem cudowna metoda nie zadziałała :D

napewno jest to możliwe ale czy kazda kobieta tego doświadczy która karmi piersia:-D
ja okresu dostawałam po zakończeniu intensywnego karmienia a czy byla/ wystapila owu bez okresu tego nie wiem ..raczej nie ryzykowałam by się o tym przekonać :laugh2:

@Szara20 zcmahalas się i teraz odczuwasz tego skutki...im dłuższy spacer. wysiłek tym więcej odpoczynku potem potrzeba:-D
przynajmniej ja tak się czułam przed porodem:-D

napewno jest to możliwe ale czy kazda kobieta tego doświadczy która karmi piersia:-D
ja okresu dostawałam po zakończeniu intensywnego karmienia a czy byla/ wystapila owu bez okresu tego nie wiem ..raczej nie ryzykowałam by się o tym przekonać :laugh2:

@Szara20 zcmahalas się i teraz odczuwasz tego skutki...im dłuższy spacer. wysiłek tym więcej odpoczynku potem potrzeba:-D

Ah... chyba przesadziłam z tym wysiłkiem.
Ciagle nie śpię, strasznie boli mnie to podbrzusze.
Nie mam pojęcia jak wyglądają skurcze... cały czas odczuwam bol podbrzusza ale co jakiś czas (oj dość często) on się strasznie nasila, trzyma i za jakiś czas (40-50s) puszcza... może i bym pomyślała ze to skurcze, ale brzuch mi wcale nie twardnieje. Zawsze podczas skurczu twardnieje brzuch?
Wzięłam nospe z godzinę temu, byłam 20min pod prysznicem i nic, ciagle to samo. :(

Nie mam pojęcia jak wyglądają skurcze... cały czas odczuwam bol podbrzusza ale co jakiś czas (oj dość często) on się strasznie nasila, trzyma i za jakiś czas (40-50s) puszcza... może i bym pomyślała ze to skurcze, ale brzuch mi wcale nie twardnieje. Zawsze podczas skurczu twardnieje brzuch?
Wzięłam nospe z godzinę temu, byłam 20min pod prysznicem i nic, ciagle to samo. :(
To tak jak u mnie. Poprzytulaliśmy się trochę z Narzeczonym i od wieczora boli mnie dół pleców i podbrzusza. Nie wiem czy to skurcze, bo to pierwsza ciąża :( trochę spałam, ale martwię się, że mogę za późno pojechać do szpitala i Małej się coś może stać, więc wstałam i myślę co zrobić...

czy ten ból brzuszka napływa od dołu i idzie ku górze? czujesz w tym momencie skurcz macicy1

jak się czujesz teraz?
można apke na skurcze ściągnac.
Jaka aktywna nocka na forum, widać przypływ świeżo upieczonych mamusiek :)

Ja miałam gaz i słabo mi szło jego wdychanie bo nie umiem się zaciągać ;) i po czasie zaczął mnie denerwować. Ale zamulał trochę i odprężal. Generalnie polecam, zwłaszcza jak ktoś kiedyś palił ;)

nim się w czasie skurczy po prostu oddycha:)

Karmiłaś tak, że oś nie została zahamowana. I każda kobieta tak ma, bo nikt przecież ze stoperem jak wariat nie siedzi i nie karmi co do minuty ;)

No risk no fun :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie nadal boli, ale już mniej, nawet chyba trochę podsypiam, aczkolwiek dalej co chwile się wybudzam i latam siusiu... zastanawiam się czy wziąć jeszcze jedna nospe..
Jeśli dalej czujesz spory dyskomfort, to ja bym wzięła.
Wczoraj byłam od rana do wieczora na nogach i też po powrocie do domu źle się czułam, ale jeszcze kilka rzeczy chciałam zrobić i udało się. Ale nospę wziąć musiałam. Po południu złapał mnie taki ból całego brzucha, że myślałam, że zejdę. Ja mam te bóle niefajne, bo automatycznie mi się robi słabo i niedobrze.

Do góry