reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Co do mojej wagi zostało mi sporo kg po dwóch pierwszych ciazach az sie boję co to teraz będzie awansuje z dwóch cyferek na 3 zapewne :(

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Karolina, Sara
Ja w Międzyzdrojach się wczasowałam [emoji14] To nasza ulubiona miejscowość:) Tam jeździliśmy z mężem jako zakochana para i sentyment został8-)

Dziewczyny, trochę was wpisałam do tabelki - jak podawałyście termin porodu i nick. Ale te, które tych terminów nie podały, to nie wpisywałam,bo nie wiedziałam,w którym miejscu. Chyba to:
Koka27, urs, Anka_x, Sasanka, SandrusK, natala95, MartynaXI , Izabella2018, Laney88

Proszę o podanie terminów porodów, imion i wieku :)

Pozostałe nowe dziewczyny wpisałam, ale bez imion czy wieku :)
Hej ;) ja mam na imię Martyna, 25 lat, termin porodu na 10.11 :)

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez dziś beta, za 4 h wynik:) siedze pracuje sobie spokojnie i mam nadzieje ze minie szybko.

Ja tez ciagle sprawdzam czy krwawię, ale mąż jest pełen wiary ze jest Ok i powtarza żebym zaufała swojemu organizmowi bo stres szkodzi :) gorzej ze spaniem, dziś znów prawie cała noc na czuwaniu...

z Pierwszym synem na początku ważyłam 54 kg przytyłam 12 kg teraz zaczynam z waga trochę wyższą :) chciałabym stanąć tak na 70 kg po porodzie i by było dobrze

@Kelyana masz prawo sie nie zgadzać tylko ja jestem po 4 konsultacjach ginekologicznych i wiem co na rzeczy. Ja bym szukała ginekologa prywatnie ja przyrost progesteronu mam dobry

Urszula
Kciuki za betę, pewnie będzie piękna :tak:

Co do wagi to nie mam w domu..Stara się zepsuła, a nowej nie kupiłam..Może kupię, choć nie wiem czy chce widzieć jak przybieram na wadze :rolleyes: Może lepiej w nieświadomości żyć?
Ale dziewczyny... jak ja wieczorem wyglądam!!!! :o Brzuch mam jak w piątym m-cu albo szóstym poprzedniej ciąży! Masakra przez duże M!:sorry2: Załamać się idzie :baffled: Rano wyglądam w miarę normalnie...ale od po południa się zaczyna wydymanie... W takim tempie to ja na piąty miesiąc namiot będę nosić :rolleyes2: Gdzie w 1.ciąży nie kupiłam ani jednej ciążowej bluzki i sukienki. Wystarczyła zwykła S-ka odcinana pod biustem.
Myślę, że to woda mi się zbiera plus fakt, że kiedyś codziennie albo i dwa razy latałam do WC na 2. :-D A teraz tak co drugi dzień... Więc efekt jest o_O:oops:

Boziu, myslalam dzis ze umre :( obudzil mnie rano bol brzucha, poszlam do lazienki z mysla, ze to sprawy zoladkowe. Nagle zrobilo mi sie goraco, duszno ale to nic.. bol brzucha tak masakryczny, ze chyba przy porodzie nawet tak nie bolalo, chcialam nalac sobie cieplej wody do termoforu ale nie moglam wstac, autentycznie.. doczolgalam sie pod prysznic, w piżamie tam usiadlam i ciepla woda lalam na brzuch, wtedy bol zaczal znikac i nie wiem czy zasnelam czy zemdlam, obudzil mnie moj przerazony syn z placzem wolajac mame :( masakra! Potem polezalam i narazie nic nie boli, ale blada jestem jak sciana i tak jakos slabo sie czuje :/

4c3tskjo983508q9.png

Dziewczyny, wy to jestescie szczuplutkie.
U mnie 174 cm i 98 kilo wagi startowej :(
Niestety 30 kg w obecnej pracy do mnie przyszlo - siedzenie przed komputerem po kilkanascie godzin, stres i jego zajadanie...
Teraz bardzo uwazam na to co jem i czekam na jadlospis od dietetyczki. Gdzies ostatnio czytalam ze przy moim BMI w ogole nie powinnam przytyc, ale chcialabym zeby moja pani dr to jednak potwierdzila.

Boziu, myslalam dzis ze umre :( obudzil mnie rano bol brzucha, poszlam do lazienki z mysla, ze to sprawy zoladkowe. Nagle zrobilo mi sie goraco, duszno ale to nic.. bol brzucha tak masakryczny, ze chyba przy porodzie nawet tak nie bolalo, chcialam nalac sobie cieplej wody do termoforu ale nie moglam wstac, autentycznie.. doczolgalam sie pod prysznic, w piżamie tam usiadlam i ciepla woda lalam na brzuch, wtedy bol zaczal znikac i nie wiem czy zasnelam czy zemdlam, obudzil mnie moj przerazony syn z placzem wolajac mame :( masakra! Potem polezalam i narazie nic nie boli, ale blada jestem jak sciana i tak jakos slabo sie czuje :/

4c3tskjo983508q9.png

Jeju, współczuję!
To nie jelita? Chyba powinnaś iść do toalety na porządną dwójkę :o

reklama

4c3tskjo983508q9.png

Mozesz jechac do lekarza? Ja bym chyba na Twoim miejscu nie czekala! Mam nadzieje, ze to nic takiego ale lepiej sprawdzic....

Do góry