reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Co tak cicho, wszystkie na porodówce??
Chciałabym [emoji3]
Ja dziś kilka razy myślałam że coś się będzie zaczynać, bo były skurcze dosyć mocne i przechodziły w kręgosłup ale wszystko ustąpiło wiec to jednak nie mój czas.
Ogólnie czuje się jakaś bez energii ale widzę, że nie tylko mnie końcówka juz męczy [emoji6]

Macie może jakieś sposoby na zgagę i refluks? Nie mogę przez te dolegliwości spać, mam dreszcze, chce mi się wymiotować i lekko się duszę. Reni nie pomaga, spanie w pozycji półsiedzącej też nie. Może to nie zabrzmi smacznie, ale zjem sałatkę i po jakimś czasie ta sałatka wraca do mojej jamy ustnej :baffled:

Po szkole rodzenia poprosiłam o Ktg. Wszystko było ok. W domu w nocy badałam się sama i nie miałam rozwarcia, za to główka bardzo wyczuwalna, ale to już od dawna czułam. Ale i tak podeszłam na oddział, żeby zrobili ma USG i zbadali. Rozwarcia nie ma, główka bardzo nisko, malutka waży ok. 3200 g...
Zazdroszczę takiej samoświadomości własnego ciała. I czuć palcami główkę? Trudno mi sobie to wyobrazić :happy: Mój waży w tej chwili ok 3150 g, więc podobnie. 69 centyl.

Macie może jakieś sposoby na zgagę i refluks? Nie mogę przez te dolegliwości spać, mam dreszcze, chce mi się wymiotować i lekko się duszę. Reni nie pomaga, spanie w pozycji półsiedzącej też nie. Może to nie zabrzmi smacznie, ale zjem sałatkę i po jakimś czasie ta sałatka wraca do mojej jamy ustnej :baffled:

Zazdroszczę takiej samoświadomości własnego ciała. I czuć palcami główkę? Trudno mi sobie to wyobrazić :happy: Mój waży w tej chwili ok 3150 g, więc podobnie. 69 centyl.
Okropna jest ta zgaga. Staram się nie jeść nic wieczorem ale to nic nie daje. Na mnie też rennie nie zawsze działa. Czasem pije szklankę mleka przed snem i jest trochę lepiej ale nie zawsze. Nie wiem od czego to zależy. Tez juz próbowałam spać w pozycji półsiedzącej [emoji849]

Chciałabym [emoji3]
Ja dziś kilka razy myślałam że coś się będzie zaczynać, bo były skurcze dosyć mocne i przechodziły w kręgosłup ale wszystko ustąpiło wiec to jednak nie mój czas.
Ogólnie czuje się jakaś bez energii ale widzę, że nie tylko mnie końcówka juz męczy [emoji6]
Ja też jakaś zmęczona jestem, a jutro z mamą pierogi będziemy lepić. Będzie ciężko, ale we dwie zawsze łatwiej[emoji6]
Dzieci czekają na pełnię księżyca niby rodzi się wtedy najwięcej dzieci
Czy jak ruszaja się wam dzieciaczki to czujecie ucisk na piczke i odbyt bo u mnie już masakra tak pcha w dół
Nie, ja nie mam aż takiego uczycia.
Też słyszałam, że w pełnię księżyca rodzi się najwięcej dzieci. Podobno też w różne święta jest wysyp porodów. Przeszły skurcze kompletnie?

Czy jak ruszaja się wam dzieciaczki to czujecie ucisk na piczke i odbyt bo u mnie już masakra tak pcha w dół
Ja czasami czuje go jak w pecherz mnie walnie to zaboli ajc ajc [emoji21] a po za tym to czuje go w lewych zebrach i tez jest ajc ajc

Któregoś dnia powiedziałam mężowi, że się badałam i czuję palcem główkę, która pod lekkim naciskiem oddała się i za chwilę uderza w palec. Wtedy jak to usłyszał bał się kochać, bo nie chciał po główce uderzać :D Na szczęście szybko wyparł tą informację ;)

reklama
Z pełnią to prawda ;)
Ja od dawna już mam takie uczucie. Najmniej fajnie jest jak rusza rączkami i uderza w okolice szyjki...

Do góry