reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Mój zaczął już dwa wieczory chodzić wcześniej spać, tzn.około 24. Też sam z siebie powiedział, że uda się do laryngologa by sprawdzić czy da się coś zrobić z tym chrapaniem. Bo mu w tym tygodniu mówiłam, że jest mi przykro, że śpimy osobno, ale jest mi ciężko spać w pokoju obok, bo tam też słychać jego chrapanie, a spanie z nim jest dla mnie nie wykonalne. Muszę być już padnięta na amen do sześcianu.

Plus dla niego ze w końcu będzie chciał coś zmienić [emoji4]

reklama
Plus dla niego ze w końcu będzie chciał coś zmienić [emoji4]
No ja chcę zobaczyć go faktycznie umówionego do laryngologa.

A o tym przenoszeniu myślę, no bo teraz 38 tc skończony i wizyta. Ja chcę rodzić w szpitalu 60km ode mnie, no ale jeździć tam co 2 dni na ktg autobusem to mało komfortowa sytuacja, a u teściowej nie spędzę na pewno tyle czasu, więc mamy około 2 tygodnie by urodzić.

Ostatnia edycja:
@Weronikakrz Wszystkiego Najlepszego! :*
@Dusia94 Ja mam teraz wizytę w przyszlym tyg po 2 tygodniach od poprzedniej i będzie to pierwsza wizyta z planowanym ktg, bedę w 37tc. Ogólnie pierwsze ktg miałam w 26tc na IP i potem w chyba 31tc, po tym jak mnie skurcze w nocy złapały, poszlam do swojego gina i sprawdził czy nadal się jakieś pisza na ktg :)

U mnie cholercia coraz gorzej. Już naprawdę mam dosyć. Rozstępy mnie zalewają dosłownie. Niedawno pisałam, że wyczułam jakieś rozstępy nawet przy odbycie i wczoraj to chyba jakoś pękło jeszcze bardziej, bo tak cholernie bolało i szczypało i nawet trochę krwi na papierze było... Chciałam 4 dzieci, ale jak tak dalej pójdzie zniechęce się nawet do drugiego...

@Dusia94 Ja mam teraz wizytę w przyszlym tyg po 2 tygodniach od poprzedniej i będzie to pierwsza wizyta z planowanym ktg, bedę w 37tc. Ogólnie pierwsze ktg miałam w 26tc na IP i potem w chyba 31tc, po tym jak mnie skurcze w nocy złapały, poszlam do swojego gina i sprawdził czy nadal się jakieś pisza na ktg :)

U mnie cholercia coraz gorzej. Już naprawdę mam dosyć. Rozstępy mnie zalewają dosłownie. Niedawno pisałam, że wyczułam jakieś rozstępy nawet przy odbycie i wczoraj to chyba jakoś pękło jeszcze bardziej, bo tak cholernie bolało i szczypało i nawet trochę krwi na papierze było... Chciałam 4 dzieci, ale jak tak dalej pójdzie zniechęce się nawet do drugiego...
A to może hemoroidy a nie rozstępy ???

@FiLi88 to super, że na wizycie ok[emoji4]

Zgodnie z tym, że trzeba się skurczami pochwalić żeby się rozeszły to poskarżę się Wam że znowu mnie meczą przepowiadacze paskudne. Tylko mała tak naciska w dół, że mnie za przeproszeniem dupa boli na skurczu[emoji23] masakra jakaś... I mam nadzieję, że zaraz przejdą
I jak? Przeszło? Ja byłam na spacerze długim i teraz mnie w brzuchu ciągnie, ale skurczy brak :p
Jak tak czytam, to już większość z nas zaczyna już czekać na te skurcze. Lekarze to już wiele nie mówią nam.
A ja się tak zapytam, bo lubie być doinformowana. W niedzielę kończę 38 tc. We wtorek mam wizytę u gina. To jak to jest z tym byciem po terminie? Tzn., że jeśli w niedziele 4 listopada kończę 40 tc to 5 listopada mam się już zgłaszać do szpitala? Czy jak to wygląda? To jeszcze kawałek czasu, więc może nie będzie tak źle, ale jestem tego ciekawa.
U nas po terminie jest ktg co drugi dzien, skierowanie do szpitala na tydzień po terminie, a jak wygląda w szpitalu to nie wiem, bo miałam skierowanie na poniedziałek a w sobotę urodziłam [emoji14]

@Weronikakrz Wszystkiego dobrego :)

@Dita_333 nie wiem co znaczy, że druga pierś jest inna, ale może sutek jest zbyt krótki?? Jeśli tak to jest taka stara metoda ze strzykawką. Musisz obciąć tą końcówkę co się wkłada igłę i wsadzić tam sutek, następnie odciągać tłok-takie wyciąganie sutka. Są kobiety którym to pomogło i wtedy może będzie łatwiej małemu chwycić i ruszy z kopyta. Zawsze można spróbować :) I tez jestem tego zdania-nic na siłę. Najważniejsze (siarę) już dałaś małemu, a teraz nawet jak za długo nie będziesz karmić to i tak jesteś wspaniałą mamusią :)

Na prywatnym wstawiłam fotkę mojego pierwszaka :)
Nam też położna pokazywała ten sposób na wklęsłe i płaskie brodawki, ale trochę inaczej. Nie ciągnęła tą obciętą częścią, bo to może być ostre. Przełożyła tłoczek strzykawki na drugą stronę, w to obcięte i pokazała, żeby zasysać tą stroną gdzie wcześniej był tłoczek.

reklama

ja myślę, że to jednak hemoroidy a nie rozstępy ale zapytaj lekarza. A jak u Ciebie z dwójką? Wiem, że to intymne pytanie...
Nie nastawiaj się tak źle na ciążę, bo każda ciążą jest inna. Jestem teraz trzeci raz i wszystko jest zupełnie inaczej niż poprzednio.
@Igorowelove nie przemęczaj się za bardzo tymi spacerami bo sił na poród Ci zabraknie.
Ależ mi się chce spać...ale nie pójdę bo przecież w nocy będę miała problem. Jutro rano muszę wstać bo do okulisty dzieci mają na 8:30, a dojechać tam to około 45 min... Mam nadzieję, że córci wzrok się nie pogorszył, Dzielnie chodzi w okularach, więc mam nadzieję, że większej wady nie będzie. A synuś tylko kontrola czy wszystko jest ok.

Jest mi nie dobrze i boli mnie brzuszek z krzyżem-tak ćmi. Dwójeczka zaliczona. ( teraz po tym wpisie powinno wszystko mi przejść )

@Weronikakrz tort wizualnie piękny, a jak w smaku? Mam nadzieję, że smakuje tak jak wygląda :)

Do góry