Kacprysiowo
Moderatorka
Mam podobne do Ciebie podejscie. Szykuje mi sie cc bo mala nie chce sie przekrecic, jak to mowie to niektorzy (nie wszyscy) wlasnie reaguja tak jakbym szla na latwizne, dla nich cc to nie porod. Bo niby matka czujesz sie jak przejdzesz przez caly proces porodu. Tylko malo kto rozumie,ze to nie moj wybor, oczywiscie ze chcialabym rodzic naturalnie. Nawet lekarza sie pytalam, czy polozenie posladkowe calkiem uniemozliwia porod silami natury. Powiedzial mi ze w polsce u pierwiastki jest to calkowitcie zabronione. Dla mnie najwazniejsze jest by dziecko urodzilo sie zdrowe, a czy naturalnie czy przez ciecie to juz mniej wazne.
Jesli chodzi o karmienie to tez sie waham. Z jednej strony wiem, ze to najlepsze i najzdrowsze dla dziecka- a z drugiej troche mnie to odpycha. Ogolnie nie lubilam jak patrner mnie tam dotykal, zreszta wywalanie cyca na zawolanie i w miejscach publicznych jakos nie przemawia do mnie by karmic.
Zobaczymy jak czas pokaze. Moja siostra tez mowila, ze nie bedzie karmic a pierwsze dziecko trzymala na cycu ponad rok czasu,heheh
Urodzisz najpiekniej jak sie da !! I tego się trzymaj a czy z butli czy z cyca, najważniejsze żeby zgodnie z soba