FiLi88
Fanka BB :)
A ja mam pytanie. Pisalam kiedys ze to moja druga ciaza, pierwsza niestety szybko sie zakonczyla i mialam zabieg. Ale zanim ten zabieg zrobiono podano mi tabletki ktore wywolywaly skurcze. Pamietam dokladnie bo bol byl okropny straszny i trwalo to ze 3 godziny. Te skurcze byly częste. I nie dalam rady podawali mi jakies przeciwbolowe w kroplowce takie ze ledwo do mnie cokolwiek docieralo zewnatrz.
I teraz mam pytanie czy te skurcze porodowe są jeszcze bardziej bolesne?
Czy jest tu jakaś mama ktora przeżyła porod sn i taki zabieg i ma porównanie i szczerze mi powie jak to jest?
Ja wiem ze final tych dwoch sytuacji jest zupelnie inny i sie zapomina ale zalezy mi zeby wiedziec i odpowiednio sie nastawic. Nie pytalam lekarza zresztą co on mi powie.
Coraz bliżej a ja zaczynam sie bać ze mam niski poziom bólu a wiadomo ze tych przeciwbolwych nie mogą mi w czasie porodu niewiadomo ile podawac...
Nie mam doswiadczenia jesli chodzi o wywolywanie, ale wydaje i sie ze bole sa o podobnej sile. Przy porodzie mozesz sie zdecydowac na zzo, ono ponoc duzo pomaga przy bolach, ale na same parte, czyli na finisz nie dzialaja.