reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Mam 35 lat, jestem w ciazy po raz 6, w domu jeden wcześniak, także nietrudno się domyślić, 4 poronienia za mną. Ta ciaza również bardzo wspomagana farmakologicznie. Mimo, ze mieszkam w Warszawie, ciaze prowadzę w Łodzi. Czekamy na Michalinkę( chociaż babcie przez 'pomyłkę ' mówią o niej Hania :)) Termin na 26 listopada. Z atrakcji jeszcze cukrzyca ciążowa, po 5 tyg diety musiałam wprowadzić insulinę, która niewiele zmieniła.
Dziś 33+2, Starsza córeczka ( w grudniu 4 lata) urodziła się 33+5, także domyślacie się pewnie jaki stres przeżywam

reklama
A dziekuje, procz przespanego calego dnia jest ok

Jutro usg o 8ej rano, no i dzwoniłam dziś do swojego ginekologa to mi mówił żebym po usg zadzwoniła i powie mi już konkretnie co i jak i kiedy bo on mówił że 35 to już bezpieczny termin i wywoływać będę, także jestem bardzo niecierpliwa i się cieszę że tak wcześnie te usg [emoji4]

@majacyr wszystkie czekamy i się martwimy.....
To dobrze, śpij sobie,najwyrazniej organizm potrzebuje. Ja też już bardziej leniwa się zrobiłam i też drzemki jak w I trymestrze mi sie zdarzają:) już jutro będziesz wiedziała co i jak:)
@Dita_333 czyli jeszcze 2 lata powinna pociągnąć... To może ta lodowka:rolleyes:

Dziewczyny nie kupujcie agd Samsunga. Dopłacać za firmę a jak coś się zepsuje nie opłaca się naprawiać. A zepsuje się napewno. Jak w pralce pójdzie łożysko trzeba wymieniać cały bęben czyli koszt połowy nowej pralki. I prawdą jest ze lepiej się sprawdza osobno pralka i suszarka np dla tego że ciężko jest kupić pralkosuszarke bez chłodzenia pary wodą podczas suszenia a to zużywa wody więcej niż samo pranie. Poza tym jak zapisuje się suszarka to pralki też nie uruchomisz. My do nowego mieszkania będziemy kupować pralkę i osobno suszarkę ale jeszcze nie decydowalismy się na konkretną firme

Dziewczyny czy laktator ma uniwersalna butelkę czy musi być do zestawu ? Chciałam kupić używany ponoć 2 razy używany i to wypazyc ale chce kupić nową butelkę chociażby
Avent firmy...
Wydaje mi się, że do laktatora avent nada się każda butelka tej firmy ale niech się wypowie ktoś kto jest pewien [emoji4]

Dziewczyny nie kupujcie agd Samsunga. Dopłacać za firmę a jak coś się zepsuje nie opłaca się naprawiać. A zepsuje się napewno. Jak w pralce pójdzie łożysko trzeba wymieniać cały bęben czyli koszt połowy nowej pralki. I prawdą jest ze lepiej się sprawdza osobno pralka i suszarka np dla tego że ciężko jest kupić pralkosuszarke bez chłodzenia pary wodą podczas suszenia a to zużywa wody więcej niż samo pranie. Poza tym jak zapisuje się suszarka to pralki też nie uruchomisz. My do nowego mieszkania będziemy kupować pralkę i osobno suszarkę ale jeszcze nie decydowalismy się na konkretną firme
Zgadzam sie z Toba w 100%. Mialam lodowke z tej firmy. Jak tylko skonczyla sie gwarancja to zaczely sie z nia problemy. Dzwonilam do kilku serwisow, zeden nigdy nie dojechal. W koncu w okolicy znalazlam Pana, ktory zajmuje sie naprawami. Agregat nie dziala, wentylator zepsuty i jeszcze elektronika padla. Koszt naprawy to ponad 900 zl. Wolalam kupic nowa lodowke

Canpol babies firma laktatora więc najwyżej kupię nową butelkę Canpol [emoji4]
Ja mam laktator elektryczny z canpola i czytałam o nim, że butelki avent pasują. Opierając się na tym zamówiłam wczoraj taką butelkę. Mam nadzieję, że rzeczywiście podpasuje ;)

Edit: przypomniało mi się, że mam butelkę z aventu 60ml z gratisów ze szkoły rodzenia. Sprawdziłam i pasuje :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny leże i zaraz idę spać.
Nie obraźcie się, ale Wam wrzucę print screen z wiadomości do koleżanki, bo zmęczona jestem okropnie.

Dobranoc
Capture%2B_2018-10-10-21-13-31-1.jpg
Capture%2B_2018-10-10-21-13-55-1.jpg

Załączniki

• Capture%2B_2018-10-10-21-13-31-1.jpg
    Capture%2B_2018-10-10-21-13-31-1.jpg
    93,9 KB · Wyświetleń: 403
  • Capture%2B_2018-10-10-21-13-55-1.jpg
    Capture%2B_2018-10-10-21-13-55-1.jpg
    95,6 KB · Wyświetleń: 391
Do góry