reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny w nocy trafiłam do szpitala z krawieniem, złe przepływy. O 5 z minutami cc, Mati malutki 1700 coś, leży w inkubatorze. Jeszcze go nie widziałam. Jak mnie obudzili to ryczałam jak bóbr.
Lekarze mnie nazywają płaczka.
Kochana!!! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Tyle przetrwaliscie...
No i gratulacje gorące [emoji8]

Ostatnia edycja:
Już jak ma 2kg to może wychodzić bez stresu z mojej strony
Samopoczucie w porządku, odstawilam leki od hamowania skurczy i czekam codziennie, może to już dziś.. No ale jak narazie nic [emoji4] A tak to jest, najgorzej te siedzenie samej, juz tu prawie 2 tygodnie jestem... I tęskno mi do domu.. No ale nie mam wyjścia..

Jak odstawiłas leki przeciwskurczowe to już nie znasz dnia ani godziny [emoji5][emoji106]
Usg już za dwa dni... jak dotrwasz w dwupaku [emoji8]

A ja nie wyszłam... znowu niby się piszą jakieś skurcze ... generalnie mam szyjkę poniżej 1 cm i pewnie boją się mnie wypisać... niektórzy uważają, że powinni podtrzymywać do skończonego 35 tygodnia (kończę dzisiaj), inni 36, a jeszcze inni 37... co inny lekarz to co innego mówi ;( ehh chyba jestem skazana na szpital po prostu ;(

To tez niepotrzebnie wprowadzają cię w błąd [emoji53] puszczą, nie puszczą... do 35, do 37- mogliby się zdecydować [emoji87][emoji86]i jak Mango uważam, że jak już nic ci nie dają to mogliby puścić... w razie akcji do szpitala dojedziesz przecież [emoji28][emoji848]

Mąż nie zrobił ani jednej foty.
On mnie nie przestanie wkurzać.
Był neonatolog i mi powiedział, że mały przy urodzeniu 1740g i 46cm 8/10 apgar na początku. Ma kroplówkę i tlen do noska.
A ja mam wyluzować w miarę i walczyć o laktację.
Od razu płakał po wyjęciu z brzucha, a raczej darł się na cały oddział.
O 17ej pionizowanie.
Na razie leżę i gardło mnie drapie, za chwilę łapie mnie kaszel i wtedy brzuch boli.
Ból po cc to masakra.
Płakałam bo nie potrafiłam go utrzymać w brzuchu do 37tc i że go nie widziałam.
No to jak płakał to dobrze! Ma płakać :) a Tobie Kochana siły na pionizacje... Będzie bolało ale później już z górki. Dasz radę, kto hak nie Ty?!

@Dita_333 a weź ze mi przypomnij jak to kiedyś wrozylas mi poród, na kiedy go tam wywrozylas? [emoji23]
Jeśli chodziło Ci o mnie to ja nie planuje wcześniej jak po 20 października urodziny są już Zaklepane tort zamówiony i jeszxze będę robić mi znajoma odlew ż gipsu brzuszka także ja ściskam nóżki

coś mi się wydaje, że te "następne" w kolejce do porodu to będzie nie tak jak my sobie myślimy. Już @majacyr oraz @springflower mocno wyprzedziły koleżanki. Więc nie znamy dnia ani godziny, która z nas następna heheheh Najważniejsze aby dzieci rodziły się zdrowe, reszta jest nieistotna.
Noooo życie zaskakuje ;) najbardziej to bym się zdziwiła jakbym następna była ja ha ha ha ;) mój mąż mówi że ta cc to mi trzeba na 19 godzinę ustalić żebym zdążyła z pracy dojechać [emoji28][emoji23]

A ja nie wyszłam... znowu niby się piszą jakieś skurcze ... generalnie mam szyjkę poniżej 1 cm i pewnie boją się mnie wypisać... niektórzy uważają, że powinni podtrzymywać do skończonego 35 tygodnia (kończę dzisiaj), inni 36, a jeszcze inni 37... co inny lekarz to co innego mówi ;( ehh chyba jestem skazana na szpital po prostu ;(
Dokładnie to samo miałam z córka, jedne mówił że może jutro wyjdę, drugi że może za tydzień a trzeci od początku że wyjdę dopiero z córka. I za tego trzeciego do dziś Bogu dziękuję bo dzięki niemu mam wspaniała córeczkę. Kochana, jeszcze chwila cierpliwości i wyjdziesz z maleństwem. Wiem co czujesz ale naprawdę jeśli jakiś lekarz choć przez ułamek sekundy uważa że powinnaś zostać to siedź. Oni mają intuicję...

reklama
Lepiej się tak nastawić i miło rozczarować jak jednak zdecydują o wpisie przed porodem. Dalej dostajesz leki na zatrzymanie skurczy? Bo jeśli nie strony, To mogliby Cię wypuścić, przecież i tak do nich wrócisz jak się zacznie. Daleko masz do szpitala?

Tak, dzisiaj znowu mi dali kroplówkę. Do szpitala mam całe 500 m ;p

Do góry