A może po prostu ci się obniżył? Dlatego w tym samym miejscu masz mniej, bo poszedł na dół? [emoji848]Wow nieźle. Tata mojego męża miał 13 rodzeństwa [emoji14] czyli babcia miała 14 dzieci Ale kiedyś były inne czasy, więcej było takich dużych rodzin. Ja mialam na wysokości pępka 115 cm, teraz mam 113 [emoji23] chyba przez to że brzuch się obniżył no i od dwóch tygodni nic nie tyje [emoji848]
Hej Dziewczyny.
My po usg, wreszcie zobaczyliśmy swoją córeczkę po tylu tygodniach. Wszystko w jak najlepszym porządku. Wierciła się strasznie i oczywiście kciuk w buzi. Waży ok 2800g wiec tak chyba w sam raz [emoji4] przepływy i łożysko również sprawdzone i wszystko ok. Także teraz spokojnie czekamy tylko kiedy zechce wyjść [emoji4]
Super! Gratuluję udanego spotkania z córeczką! Po takim czasie! [emoji8] a waga idealna, masz rację[emoji106][emoji5]
A propo zasikania to warto przy zmianie pieluchy osłonić pieluchą lub przynajmniej mieć pod ręką, bo chłopaki tak mają, że tylko zdejmiesz pieluche a oni sik na wszystko [emoji6]
Są nawet specjalne daszki na ptaszki jak ktoś chce gadżet kupić.
Ja będę używała podkładów na łóżko.
Haha dokładnie! Do dzisiaj pamietam tę wielką fontannę jak synek obsikał męża, który dopiero sie zbliżał z aparatem, bo chciał zrobić zdjęcie golaska po kąpieli...ja widząc co sie szykuje to sie odsunęłam (oczywiście przytrzymywalam go ręką) i poszło na męża [emoji23][emoji23] do dzisiaj to pamietam, bo to była scena jak z filmu [emoji85] i ten strumień tak leciał do góry i w dol - prosto na koszulkę taty [emoji847][emoji86]
Czesc,
U nas dzis piekny sloneczny dzien [emoji4]
Z kategorii dziwnych snow - zamowilam wczoraj wymarzona koszule do porodu i snilo mi sie, ze nosilam ja wszedzie jako sukienke [emoji23]
Jak sie obudzilam to minely wszystkie wyrzuty sumienia jakie mialam odnosnie jej ceny [emoji12]
Ale snilo mi sie tez, ze moj mlody zasiliwal wszystko - od lozeczka po wozek [emoji23] I to sprawilo, ze zaczelam sie zastanawiac jak zabezpieczyc materac i gondole przed ewentualnymi „przeciekami”? Macie jakies sprawdzone patenty, ktore nie odcinaja przeplywu powietrza i nie wywoluja potowek?
Miłego dnia Dziewczyny!
Są podkłady, te co bierzemy do szpitala. Małe i większe. Są nieprzemakalne prześcieradełka z ceratka pod spodem... moze nie będzie tak źle [emoji106] mój był z tych co dużo i często sikał, pampersy co chwile musiałam zmieniać, bo miał „bombę” wiecznie - takiego ciężkiego pampa... ale trzyma im było przyznać, że jak je dobrze ubrałam - haftki na zewnątrz i te sprawy, to rzadko kiedy był przeciek.. po prostu musiałam pamietać o zmianie. A np.mojej siostry syn mało sikał.. jak byli więksi - to jej starczał jeden pampers na noc i często suchy był jeszcze [emoji28]także rożnie to bywa [emoji106][emoji5]