Haha [emoji23] moze dlatego lubią tak ten zawód! Bo przedłuża urodę! [emoji85]
Swoją drogą to specyficzny zawód... wyobrażasz sobie jak taki młody człowiek podejmuje decyzje- Będę do końca życie zaglądał kobietom profesjonalnie w krocze i będę mi za to płacić! [emoji5][emoji106]
Nie wiem jak wyglądają przepowiadające, bo w 1.ciąży nie miałam [emoji28] a jak myślałam, że mam to rodziłam[emoji23][emoji85] także sama jestem ciekawa jak będzie teraz... czy będę je mieć... czy tez od razu będą rodzic bez żadnych sygnałów ostrzegawczych [emoji848]
Mój ma takie dnie, że wydaje mi się, że w ogóle nie spi.. wygina sie, wypina, kopie... No masakra. Skoki rozwojowe [emoji23] a z reguły w miarę regularnie sie rusza czy rozpycha... niemniej mnie to już boli [emoji53] jak tak grzecznie sie wypina czy przeciąga to jeszcze ok, ale czasami jakby chciał wyleźć z brzucha przez skore - tak sie zachowuje [emoji28]i wtedy boli...
Ale co im sie dziwić! Mało już miejsca maja to się rządzą [emoji16][emoji106]
Moja szyjka ma 2,5cm. Skróciła sie z 3cm, a wcześniej z 3,5cm. Jest miękka, ale zamknięta. Ale ja nie plamię. Mam tylko te normalne w ciąży twardnienia - stawiania się macicy i nacisk glowki na krocze. I nie mam żadnych lekow. Nawet magnezu. To znaczy mogę brać, ale nic mi nie mowil, że muszę, tylko, że jak chce. Myślę sobie, że u mnie na tym etapie jest dobrze... szyjka zmiękcza, szykuje do porodu... skraca powolutku... Dzięki temu może poród sprawnie pójdzie [emoji106]
Natomiast jak u ciebie jest zagrożenie wcześniejszym porodem to dobrze, że masz brać te luteinę i no-spę, pewnie ci trochę wszystko wyciszy i jak odstawisz, będzie się mógł organizm już szykować do godziny 0[emoji106][emoji5]
Z dzieciątkiem wszystko dobrze i tylko to sie liczy [emoji106] będzie dobrze... zobaczymy co następnej wizycie powie usg... czy jestem naiwna albo głupia uważając, że nie będzie u mnie szału z wagą u synka? Tak czuję[emoji5] uspokaja mnie to [emoji16] myśl tez pozytywnie [emoji106] to połowa sukcesu [emoji5]
A mąż da radę, choć rozumiem, że się martwisz...
Moje okna tez wołają o pomstę do nieba. Ale je umyję.. tak w 38 tygodniu [emoji5][emoji28] wytrzymają [emoji16]
A co do l4.. ja swojego nawet na oczy nie widziałam [emoji23] mój gin wysyła jakoś elektronicznie [emoji33][emoji85]
Ciekawe kiedy dostanę pierwszy przelew.. ale z tego co pamietam to z 1.ciąży to dostałam kasę normalnie z zakladu i chyba oni sami rozliczają sie z zusem[emoji848] to jest super [emoji106][emoji847]
@Balonsbalons
I jak się dzisiaj czujesz???