reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

@Dita_333 patrząc na mój cukier jak zapierdziel w górę to wcale się nie zdziwie. Dzisiaj po zwiększonej dawce insuliny dalej ponad normę :unsure:

Widzisz... moze tak być [emoji848] mi tez przeszło przez głowę czy nie mam cukrzycy przez ten wielki brzuszek synka... ale pocieszam sie, że chyba by wyszło w tym obciążeniu...
Na pewno jednak z córeczka jest wszystko dobrze, a to najważniejsze [emoji106] o której wizyta??

A u mnie niespodzianka rano :) już nie mogłam uciekać przed waga bo dziś wizyta i w sumie od ostatniej wizyty miesiąc temu przybyło kilo? A to po szpitalu, diecie z ziemniaków, makaronu i chleba oraz dopychaniem słodyczami. Chyba dziewczynki znów dużo przybrały i zjadły wszystko ... szkoda ze pewnie dziś bez dokładnego usg.

Js przybrałam właśnie kilo przez 3tygodnie.. ale młody 900gr wiec wyciągnął ze mnie [emoji23][emoji23][emoji23]
Łącznie 6,6kg. Myślę, że na ostatku więcej przybieram, ale już dużo nie zostało [emoji106]
A masz wizytę dzisiaj? Zrobią ci usg?

reklama
@Dita_333 to rozliczanie z Zusem to jest jakieś nieporozumienie. Mi na szczęście wypłaca pracodawca i zawsze mam pełną pensję tak jakbym normalnie pracowała. A zus wypłaca za dni zwolnienia czy jakoś tak. Porypane to.
Co do wagi dzieci naszych, myślę, że przystopują. Nie zapominajmy też o możliwym błędzie pomiaru [emoji23] szczególnie się tym nie martwię[emoji4][emoji4]

@Dita_333 to rozliczanie z Zusem to jest jakieś nieporozumienie. Mi na szczęście wypłaca pracodawca i zawsze mam pełną pensję tak jakbym normalnie pracowała. A zus wypłaca za dni zwolnienia czy jakoś tak. Porypane to.
Co do wagi dzieci naszych, myślę, że przystopują. Nie zapominajmy też o możliwym błędzie pomiaru [emoji23] szczególnie się tym nie martwię[emoji4][emoji4]

Tak, tak, błąd pomiaru usg tez. Tylko akurat to mnie mniej pociesza, bo w głowie mi tyka, że u synka pierwszego była pomyłka o 200gr, ale w drugą stronę [emoji848][emoji53] wiec ja bardziej nastawiam się, że teraz już synek stopuje z wagą od wtorku, przybrał co miał przybrać i będzie git i majonez [emoji106] i naprawdę w to wierzę [emoji6][emoji5][emoji106]

@Mama Zuzi i Antosia ja jeszcze w sierpniu ogarnęłam sama okna, ale teraz to już też męża poproszę. Ty się masz oszczędzać to nie kombinuj nawet. Zresztą nie wiem jak u was, ale u mnie to one tylko ładnie wyglądają do pierwszego deszczu:)
Dzielna masz tą koleżankę. Podziwiam.
@Balonsbalons przeszły ci te bóle? Jak twoje cukry?
@Dita_333 u mnie też elektroniczne idą i dziś mi koleżanka z pracy powiedziała, że już do daty porodu mi wystawił... ja dostaje przelewy z zusu i jestem pozytywnie zaskoczona, że tak ladnie im to wychodzi, bo spodziewałam się, że nie dojdę do ładu. Jak ty będziesz miała od pracodawcy to w ogóle luz, bo chyba wypłacaja normalnie tak jak wypłatę.
@majacyr jak tam swędzenie?

Na 12 jadę.
Mi pierwszy miesiąc L4 płacił pracodawca a kolejne już zus

Kciukam w takim razie [emoji106]
Ja wszystkie przelewy miałam z zakładu, oni sami z sobą sie rozliczali [emoji16] dla mnie naprawdę fajna sprawa, bo miałam ciągłość i nie było przykrych incydentów - dla mnie przynajmniej [emoji23]

Lepiej ale noc mialam do d... Zasnelam na kanapie w ubraniu wstalam po 2 zeby sie ogarnac do spania potem jak zasypialam dalej bolal mnie brzuch. To spanie tez juz takie bylo nie za bardzo. Wiec nie ma to jak wstac juz zmęczoną. Jeszcze nie zaprowadzilam syna do przedszkola zrobilam mu sniadanie i wyjdziemy o 10. O 12 mam klientke to sie troche rozbudze.

Dzieeczyny z warszawy pytanie mam jak komunikacja miejska dostać sie najlepiej do szpitala na banaha . ze swojego autobusu wysiade w centrum w okolicy dworca chcialabym najszybciej i najprosciej jak sie da tam dostac bo mam wizyte tam w poradni 1 października

Jak się dziś czujesz? Mam nadzieję, że bóle przeszły.
Ja jestem jakaś podminowana. Wczorajsza wizyta chyba mnie trochę wytrąciła z równowagi. Boję się, żeby wcześniej nie urodzić. Do tego mój chłop wrócił z nocki, zamiast iść spać to pojechał z bratem po samochód do Lublina-ok 120 km w jedną stronę. Nie lubię jak tak robi, bo się martwię.

też nie rozumiem czemu ci kaze ci nospe brac oO
Mój też ma na nocki ..jeszcze tydzień i powiem ci że bym go rozszarpała jakby mi tak chciał po nocce taki kawał drogi gdzieś jechać wrrrrrrr nie dziwię się że się martwisz bo też bym umierała że strachu .

@Edytka też miałam takie myśli...strasz że mi zaraz skórę rozerwie oO

wstałam jak pokraka... dzieci w szkole A ja jadę sprawy pozałatwiac muaaa

Właśnie mi sie przypomnialo ze mialam taki płaszczo ponczo i chyba pożyczyłam kiedyś siostrze to byłby dobry pomysł. Bo nie chce teraz wydawac na kurtke . po porodzie sobie zamowie jakaś zimową bo nie mam z zeszlego roku przelatalam w jakims plaszczu lekkim bo cieplo bylo. A teraz bedzie tezeba gdzies schowac mleczarnie i na spacerach nie zamarznac . żurek ugotowalam przekozacki zjadlam drugi talerz już. idealny na ten ziąb. ... Polecam mniam mniam mniam
Zamówiłam sobie w bonprix 2pak cycników do karmienia i leginsy potem sobie dokupie wiecej stanikow jesli z karnieniem mi sie uda a na poczatek musi styknać wezme też jeden z canpola lub zwykle sportowe z pepco .. Już sie nie moge doczekac jak wskocze w swoje jeansy:) wszystko wyniesione bylo do piwnicy tyle miesiecy temu ...
Rozmiar tych stanikow wzięłaś taki jak nosidz teraz czy większy? Nie wiem jak ugryźć ten zakup.

reklama
Zmierzyłam sobie ciśnienie- 89/46 do tego krzyż boli, brzuch ciągnie i znowu na dwójke mnie pogonilo. Piszę "znowu" bo do wczoraj miałam z tym problem. Chyba nerwy mną targają. Muszę wstać i się wziąć za coś, bo zgłupieje.

Do góry