reklama
Kelyana
Fanka BB :)
Ja to macice mam tuż pod przepona jak za dużo mówię to od razu sapie ... heheh ciagle wysoko siedzą te moje bąbleLaski trzymam kciuki za Wasze wizyty [emoji4] będzie dobrze, dzielnie się trzymamy i nogi zaciskamy, a dzieciaczki grzecznie się obracją[emoji39]
Ja nie wiem jak ten mój się ułożył, aczkolwiek nie mam takiego uczucia napierajacej główki o którym piszecie ale za to mam wrażenie deptania po żołądku [emoji848] z tego co się macam to czuję że mam macice jeszcze sporo ponad pepkiem
Magda.Scotland
Zaciekawiona BB
@Frosty wlasnie dlatego pytalam co wam mowiono i jak same uwazacie, bo w UK jest to ponoc bardzo popularne i przekonuja, ze jest to bezpieczne, natomiast im wiecej sobie czytam, tym bardziej jestem gotowa zdecydowac sie na CC.
@Sasanka14 a moge zapytac dlaczego u Ciebie CC? tez zanim sie przekopie przez tyle stron, to juz bedziemy wszystkie po porodzie
@Góraleczka89 moj miednicowo i ewidentnie czuje kopniecia w pecherz moczowy, czesto do tego stopnia, ze musze szybko biegac do toalety i glowke czuje reka dosc wysoko
@Sasanka14 a moge zapytac dlaczego u Ciebie CC? tez zanim sie przekopie przez tyle stron, to juz bedziemy wszystkie po porodzie
@Góraleczka89 moj miednicowo i ewidentnie czuje kopniecia w pecherz moczowy, czesto do tego stopnia, ze musze szybko biegac do toalety i glowke czuje reka dosc wysoko
azamamew
Hej dziewczyny, czyli zaczyna się powoli czas naszej grupy. Ale nie trzeba się tak spieszyć, widzę że niektóre dziewczyny wbijają się w kolejkę i chcą szybciej rodzić od tych które mają termin wcześniej Trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny, ja mam wizytę dopiero za 2 tygodnie i ten czas mi się strasznie wlecze. Piorę ostatnie rzeczy jak nosidełko i kołyskę, z piwnicy dziś przyniósł mąż przewijak i wanienkę. Trzeba mi jeszcze tego bujaczka i karuzelki. Jeśli nie znajdę do 2 tygodni niczego u siebie na miejscu to za 2 tygodnie jak pojadę na wizytę to kupie w Opolu.
Wczoraj na wieczór wzięłam pierwszą a dziś rano drugą tabletkę magnezu, mam nadzieję, że pomoże.
Wczoraj na wieczór wzięłam pierwszą a dziś rano drugą tabletkę magnezu, mam nadzieję, że pomoże.
majacyr
@Dita chyba pisałyśmy w tym samym momencie [emoji12]
Trzymam kciuki za wizytę.
I za @anet88 też trzymam kciuki.
@springflower ja zamierzam dalej z Wami pisać.
Przecież z młodym też będzie można pisać.
@Pauliska757 ja dużo leżę i się przyzwyczaiłam.
Jak zmieniam pozycję to słychać jak mi biodra pykają.
Jak mnie bardzo napierdziela to sobie masuje albo łykam paracetamol.
@sasanka hura, cieszę się razem z Tobą, że się mały obrócił i że już ponad 2kg waży.
Trzymam kciuki za wizytę.
I za @anet88 też trzymam kciuki.
@springflower ja zamierzam dalej z Wami pisać.
Przecież z młodym też będzie można pisać.
@Pauliska757 ja dużo leżę i się przyzwyczaiłam.
Jak zmieniam pozycję to słychać jak mi biodra pykają.
Jak mnie bardzo napierdziela to sobie masuje albo łykam paracetamol.
@sasanka hura, cieszę się razem z Tobą, że się mały obrócił i że już ponad 2kg waży.
Super, że synuś sobie zdrowo rośnie i już taki duży. Czułaś moment kiedy się obrócił? Co do obrączki to ja już od początku lata nie noszę bo mi tak palce spuchły, że wejść wejdzie ale żeby ściągnąć to musiałam chwilę rękę w zimnej wodzie schładzać [emoji6]Nie wiem czy nadrobię.... Czytam.i czytam i końca nie widać. Więc chociaż napisze co u nas bo znów zanim doczytam to tydzień minie.
Wczoraj miałam.wizytę. Mały waży już ponad 2 kg. I niespodzianka- obrócił się! Ja tak czułam że on to kombinuje, uparciuch mój mały, w tamtym tygodniu tak się wiercil że wywiercil. Oczywiście nie zmienia to w naszym przypadku faktu o cc.
Do dziewczyn które boją się Cc a dzieci posladkowo- ja z córka miałam ta sama sytuację, położna proponowała mi jakieś akupunktury, obracania, ćwiczenia... Dziś wiemy że gdybym podjęła to ryzyko to mała by tego nie przeżyła... Bogu dzięki że się nie obróciła i miałam cc i Wy też podejdzie do tego tak że po prostu ma tak być tyle.... Nie dajcie się namówić na cudawianki.
Wracając do wizyty, tak ten mój mały uparciuch wczoraj pięknie na nas patrzył jakby chciał powiedzieć "i co mamo, zaskoczona?!" [emoji28] a lekarz tak próbował zrobić foto 3 d i niestety mu się nie udało i nawet 2 d tego pięknego ujęcia nie mam...
Ogólnie wszystko ok, kolejna wizyta 17.10 i poki co nic nie wskazuje na wczesniejsza akcje.
W pokoju dzieci dalej remont....kiedy to die skonczy [emoji85]
My na sesji rodzinno brzuszkowej byliśmy dwa tyg temu ale uprzedzala że na fotki z msc poczekamy.
Co do rady odnośnie pośladkowego ułożenia dziecka, to niestety przeczuwam, że moja mała chyba się nie obróci (na każdej wizycie leży główka do góry) i dla jej dobra zgodzę się na cesarkę, na ten cały obrót zewnętrzny na pewno się nie zdecyduje. A co się stało że Twoja córka nie przeżyłaby obracania jeśli mogę zapytać?
anet88
Ja na 15.20. Nie stresuje się, u mnie się nic nie dzieje i chyba jak ta slonica będę chodziła 2 lata.I tez masz jakiegoś większego stresa niż zwykle? [emoji53] ja na 17 mam[emoji5]
Kciuki za wizytę [emoji106]
Nie denerwuj się na pewno wszystko jest ok
Trzymam kciuki za wszystkie obroty, myślę że jest jeszcze trochę czasu i zdążą dzieciaczki fiknac koziolka
@majacyr ja liczę na to, że wszystkie dzieci będą aniolkami i będa tylko spały, jadły i rosły i będziemy się tu po porodzie wspierać w różnych sprawach od walki z kikutem po upierdliwe tesciowe i ciocie dobra rada
P. S oglądałam wczoraj Tully... I tak myślę że mój mąż by chyba nie zrozumiał ocb.
Ostatnia edycja:
Sasanka14
Z córka miałam cc bo była ułożona posladkowo. W trakcie cc okazało się że mam przegrode macicy tzw macice podwójną. Przy tej widzie poród naturalny może być zbyt trudny i niebezpieczny dlatego i tym razem mój gin nie bierze innej opcji pod uwagę a i tak jesteśmy zaskoczeni że się jednak obrócił.@Frosty wlasnie dlatego pytalam co wam mowiono i jak same uwazacie, bo w UK jest to ponoc bardzo popularne i przekonuja, ze jest to bezpieczne, natomiast im wiecej sobie czytam, tym bardziej jestem gotowa zdecydowac sie na CC.
Mama Zuzi i Antosia
teraz będę rodziła trzecie dziecko i gdyby się okazało, że jest miednicowo czy pośladkowo (nie wiem co to za różnica, może żadna) ułożony, poprosiłabym o cesarkę. Zwyczajnie bym się bała rodzić dziecka w takim ułożeniu. Teraz nie mam pojęcia jak jest ułożony. Czuję go na wysokości pępka, w prawym boku oraz na samym dole lekko nad wzgórkiem łonowym i w psioszce hehheehe. Po lewej stronie brzucha nic nie czuję, żadnych jego ruchów.To jesteśmy w podobnej sytuacji, u mnie za niecałe 3 tygodnie okaże się co dalej. Super jakby się nasze maluszki odwróciły, zaoszczędziłoby to stresu [emoji4] W Pl też u pierworódki wchodzi w grę tylko cesarka. U mnie nie było mowy o obrocie zewnętrznym, to jest chyba spore ryzyko i się od tego odchodzi.
Jutro podobno ma mi zrobić usg to się przekonamy jak leży ten mój łobuziak
reklama
Mama Zuzi i Antosia
dziś bardzo mi dokucza synuś, aż mnie kłuje dosyć mocno w psioszce, a jak usiądę to brzuch boli. Czuję dziś ciężki dzień.