reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzien dobry Mamity,
U mnie tez dzis nocka bez rewelacji. @ONAONAONA jak wstawalam 3ci raz w ciagu godziny na siku, to tez juz liczyc przestalam, bo wczesniej ze dwa razy i nad ranem tez lazilam. No tak mi sie mlody umoscil na pecherzu jak na podusi normalnie. Okno w sypialni otwarte, woda obok lozka do podpijania, bo w ustach susza. Malzonek tez sie przebidzil i tak sie razem przewalalismy, a jak dostal po lapie od brzucha to postanowil z nim przeprowadzic konwersacje, wsadzil glowe pod koldre i z brzuchem dyskusja, ze mamusia chce spac i nie moze tak wojowac. Wylazl i zadowolony mowi do mnie, ale mu nagadalem, cooo?? Hehe takie rewelacje o 4 nad ranem w sypialni ;)

@Dita_333 @Koka27 Wy problemy z kregoslupem przed ciaza, a ja mam straszne migreny. W zasadzie co miesiac bez ciazy mi sie one zdarzaly. A teraz cisza jak makiem zasial. Jest to duza ulga, bo moje migreny to takie z wymiotami i jak na czas nie wezme czegos na prawde mocnego to mam dzien w plecy. Teraz jak tak sobie to analizuje, to mysle, ze one sa powiazane z cyklem miesiaczkowym, a ze okresu brak i gospodarka hormonalna zupelnie inaczej wyglada to mam z paskudna migrena spokoj. Oby tak juz zostalo na zawsze. Tego Wam tez zycze z kregoslupami :) Cialo kobiety, to jednak jest niesamowite.

HA A ale masz fjnego meza! moj to sie stara ..po protu SPAC hheheh

ale mysle o was ze nie jestem sama :p:p:p
i fajne imie Teodor:D nie przewinelo mi sie a tyle stron z imionami przejzalam!
Co dziennie na sniadanie jem platki owsiane z jogurtem naturalnym i z jakimis owocami, albo banan albo jagody z malinami. Moje zaparcia to pewnie wynik niedzielnego obiadu. Mialam gosci a ci chcieli zjesc po za domem i skusilam sie na frytki z gyrosem. Wiecej juz tego nie zrobie, pol nocy mialam zgage,heheh A za chlebem nie przepadam, makaronow tez unikam ( chyba ze brazowy)
Nie patrz na swoje humory, to normalne w ciazy. Dobrze, ze masz wyrozumialego meza i sie nie obraza,hahaha Pozdrawiam;);)

ah te humory nasze ... trzeb przetrwac

a to zatwardzenie to jednorazowe:-D to nie tak zle..myslalam ze meczysz sie juz jakis czas wiariatko hehe
antybiotyk tez moe zaburzac flore
grunt ze poza jednym dniem zakorkowania inne sa ok:sorry::-D

Ja właśnie wieczory i noce mam najgorsze, a dni to spoko ;) Pewnie dlatego wszyscy tak myślą.
Ciągle słyszę tylko, że zaraz za następne trzeba się brać, bo ciąża mi służy itp. A ostatnio do Męża wieczorem mówię, że jesli kiedykolwiek zdecydujemy się na kolejne dziecko to chyba dopiero jak zapomnę o moich wieczorach i nocach ;p
Brzuch rzeczywiście chyba nie jest największy, bo wszyscy mówią że mały, no i w sumie dalej wszystko robię - paznokcie u nóg też. Pokażę Wam jakieś zdjęcie jak zrobię ;p

nooooo szzesciara hihihihi

noooo ja podciagne noge do siebie,,usiade po turecku ale kaz mi sie zgiac do palcow abym cos widziala to padne hahahaha ,,,, to uciskanie brzucha ewidetnie mnie boli i zaraz mam twardy brzuch jak kamien po takich ekscesach:szok: pozycje musza byc wygodne z mnostwem pduszek z plecmi hahahahah i duzo w jednej pozycji tez nie siedze bo zaraz czuje mega dyskomfort bolowy :ninja2:

Ja również będę mamą trójki dzieci [emoji6] jest nas kilka, które będą miały więcej niż dwoje.
Dziewczyny, które po drugim dziecku zamykają fabrykę: u nas też po dwójce była zamknięta hehehe ale jednak otworzyliśmy hehehe dlatego nie ma się co zażekać, w życiu bywa różnie.

haha mi to mow..tez jak urodzilam Amele to zamknelismy definitywnie fabryke.....
i co
8 lat minelo i sie odmienialo z roku na rok:p az decyzja zapadla
zanik pamieci co do zjebistych deolegliwosci w tym pomaga
ale ja widze ze teraz te dolegliwosci sa bardziej dobijajace jak z dziecmi...czlowiek stal sie deli...k.....asny (wybaczcie)

W ogóle to obudzilam sie dziś o 5 masakra potem jak odprowadzilam mlodego do przedszkola to muslalam ze zasne idac .... Wrocilam myslalam ze jak sie poloze to sie zdrzemba ale nie.. Wiec wstalam ogarnelam w domu . rozbolal mnie łeb wziełam apap.. Teraz czekam na klientke bo staram sie sobie troche dorobic
Zaraz zjem szybki obiad pierożki orkuszowe z kasza gryczana.

tez mam kasze gryczana z miesem sosikiem i buraczki

Balonsbalons a cZym się zajmujesz?

U mnie pani z przedszkola zadzwonila żebym po dziecko przyjechała. Pojechałam o 12. Mówi że jest indywidualista i nie chce się podporządkować, ja to wiem, ale co mam z tą wiedzą zrobić ?

a masz zabrac do domu i placic normalnie za przedszkole :-D tez wymyslila haha
i teraz tez takie odbieranie dzieca wczesniej moze utwierdzic malego w swoim zachowaniu ... oj jest ciezko..tez przez to przechodzilam..o dziwo na poczatku dzieciaki zadowolone a z czasem im sie nie chcialo chodzic ..czyli takie na odwrot:)

Ale to właśnie nie z pierwszego bierz, na początek podmyc się, ja zawsze jakimś płynem do higieny intymnej myje, susze ręcznikiem, spuszczam pierwszy sik żeby wypłukało cewkę i dopiero z tego drugiego strumienia biorę do próbki. Odkąd tam robię nie miałam już problemów z bakteriami a posiew, który raz robiłam tez wyszedł czysty (tu było poprawne właśnie pobranie)

tez tak robie:)

reklama
chcialam tylko dodac ze nie zaluje mimo wszystko 3 babla, pozniej bym zalowala na bank ze sie nie zdecydowalismy :)

Fili kupilas uzywany czy nowy pralas?
ja jak kape psa to tez ta zgieta pozycja mnie dobija takze:) rozumiem...
kapanie psa sobie odpuscilam hahahahaha

U nas większą głupota, bo wymyśliliśmy, że wszyscy będziemy mieli cztero literowe imiona [emoji14] i tak o to: mama Sara, tata Emil, syn Igor i drugi syn Leon [emoji14]

Haha fajnie!!! Mam brata Emila [emoji5] sama mu imię wymyśliłam [emoji23]

Koka no moje dziecko też ewidentnie potrzebuje czasu...

Igorowelove wszystkie imiona super!

Pewnie jak mąż usłyszy Kajtek to padnie ;)
Ale przecież Kajetan to piękne imię [emoji5] może akurat przypadnie mu do gustu... Można fajnie zdrabniać [emoji5]Kajtuś, Kajtek[emoji16]

chcialam tylko dodac ze nie zaluje mimo wszystko 3 babla, pozniej bym zalowala na bank ze sie nie zdecydowalismy :)

Fili kupilas uzywany czy nowy pralas?
ja jak kape psa to tez ta zgieta pozycja mnie dobija takze:) rozumiem...
kapanie psa sobie odpuscilam hahahahaha

Kupilismy nowy, ale z tzw. Wystawki, wiec zmacany pewnie byl milion razy, dlatego musialam go wyprac. Z teszta nowy chyba tez bym prala. Te wszystkie rece po drodze, szwalnia, testownia, naciagalnia, pakowalnia... jakos takos ten fotelik mi sie wydaje blisko malenstwa. Chyba schoza jakas ;)

Co do przedszkola to też miałam taką sytuacje na początku jego historii, że zadzwonili do mnie po dwóch godzinach i mam przyjść. Ja w nerwach, co się dzieje... a one, że on płacze i kazał sobie zadzwonić po mamę.... to zadzwoniły. Byłam tak wkurwiona- za przeproszeniem, że chyba miałam wszystko wypisane na twarzy. Powiedziałam tylko, że dałam dziecko do przedszkola pod opiekę wykwalifikowanych przedszkolanek i myślałam, że lepiej to pójdzie [emoji85] było im wyraźnie głupio po tym... i wtedy mi powiedziała, że myślała, że dałam synka tylko na próbę!!!!!, bo jak będzie płakał to zajmować sie bedzie babcia [emoji33]
Prawie zeszłam z wrazenia [emoji85] bo ona mnie znała i zna babcie synka, która akurat poszła na emeryturę i nie wiem czy założyła sama, czy rozmawiała z babcią, że to tylko taka próba - podejście, a jak się nie uda to ma opiekę[emoji35] myślę, że znowu moja mina powiedziała jej wszystko [emoji23]i od tej pory cokolwiek z synkiem załatwia ze mną, i jest prosto i przejrzyście [emoji106][emoji5]a młody biega do zerówki jakby miał sobie nogi połamać [emoji23][emoji23]

Haha fajnie!!! Mam brata Emila [emoji5] sama mu imię wymyśliłam [emoji23]

Ale przecież Kajetan to piękne imię [emoji5] może akurat przypadnie mu do gustu... Można fajnie zdrabniać [emoji5]Kajtuś, Kajtek[emoji16]
Kajtek super! Mi się tez Remik podoba:)

Emma tez piękne :) myślałam czy nie dać córeczce ale mąż nie chciał.

Może za bardzo biorę do siebie co gada, zacisnąć zeby i wozić, próbować.
Przeciez to dobrze że jest indywidualista... Ach dylematy. Może faktycznie powinny się bardziej skupic na dziecku!

A na ile godzin chodzi do przedszkola? Był jakiś okres adaptacyjny wcześniej? Panie wychowawczynie nie powinny się w ten sposób zachować. U mnie w grupie dzieci na początku przychodziły na króciutko żeby się zapoznać z nami, z przedszkolem. Grupa trzylatków jest naprawdę trudna na początku zarówno dla dzieci jak i dla wychowawczyń. Nie sposób poświęcić każdemu dziecku tyle czasu, ile potrzeba, jest to nierealne. No ale dzwonić po mamę w środku dnia w sumie tylko po to żeby oddać jej wcześniej dziecko bez żadnych wskazówek do pracy z nim w domu, czy bez wskazania konkretnych działań z dwóch stron żeby było lepiej jest dla mnie nie do pomyślenia, jak pozbycie się "problemu"... Generalnie Twój synek potrzebuje czasu, rozmawiaj z nim dużo, też o tym siusianiu, może zwróć uwagę paniom w przedszkolu żeby podeszły jakoś inaczej do korzystania z toalety z Twoim synkiem, bo to jest naprawdę problem. Miałam dziewczynkę, która ze stresu nie robiła siku, chodziła skulona z bólu, no i niestety, wtedy już trzeba zadzwonić po rodzica. Te pierwsze dni to jest bardzo duży stres dla dzieci. Dlatego porozmawiaj może jutro z wychowawczynią, bo argument, że trzylatek to indywidualista jest co najmniej dziwny... Pokażcie mi trzylatka, który nie jest indywidualistą :p Wytrwałości, będzie dobrze :)

@Kelyana jak sie macie ?? Dalej szpital ?? Jakas opcja na wyjscie po planowych 4 dniach ??

@Kacprysiowo my mielismy u syna problem z nr 2 w przedszkolu, ale to jak syn mial 4 lata i to byla kwestia wstydu, a nie blokady. Porozmawialismy z paniami, one mu po swojemu wszystko opowiedzialy i wyjasnily. Problem zniknal praktycznie z dnia na dzien. Takze musisz z Paniami to wszystko przegadac, bo one pewnie sobie juz ulozyly, ze skoro Ty z brzuchem to i tak jestes w domu, wiec moga sobie o jedego malucha ulzyc prace.... Trzymam kciuki

reklama
Ja sie dzisiaj wzielam za prasowanie lekko nie bylo wiec zrobiłam to na siedzaco [emoji38] wczoraj wypralam ciuszki a dzisiaj poprasowalam i powiem wam ze mnie boli w krzyżu a najbardziej po lewej stronie przy dupce cos jak rwa kulszowa...

Do góry